Datum

23 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zonovergoten sportpark de Kwarrehoek tekende het vlaggenschip in Lage Zwaluwe voor een 0-2 overwinning. Een mooi begin van de competitie, en fijne overwinning voor de in competitieverband debuterende trainer Carlos de Jonge. Mooi moment was ook de rentree van Maurice Madasim, die ruim een uur speelde na bijna anderhalf jaar afwezigheid in SSV’65 door blessureleed.

Op het vrij stroperige kunstgras van vv Zwaluwe was de openingsfase van de 1e helft vrij gelijk opgaand. SSV’65 probeerde via aanvallers Rick Mulder, Claude de Smit en Bas Biesterbosch een gaatje te zoeken in de rood-wit-zwarte defensie. Verder dan een vrije kopkans van Biesterbosch kwam SSV niet, helaas schampte hij de bal in plaats van vol raak te koppen.
Uiteraard bleef het oppassen voor de tegenstoot, het was dan ook schrikken toen uit een counter een van de Zwaluwe aanvallers de bal leek te binnenwerken bij de tweede paal. Luuk van Gilst was echter zeer attent, en redde fraai met een keurige reflex.

SSV werkte hard, miste soms net dat beetje geluk maar slaagde er ook niet altijd in om de bal lang in bezit te houden. Verschillende hoekschoppen zorgden ook niet voor het gevaar waar op gerekend werd. 0-0 was een logische ruststand.

In de tweede helft zorgde beide ploegen voor meer vuurwerk, na een kleine 10 minuten ontving Claude de Smit een fraaie crosspass op de rechterflank, hij vuurde een prachtig gedrukt schot af. De Zwaluwe keeper wist deze halfvolley in eerste instantie nog te pareren, echter Bas Biesterbosch was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Prima gereageerd, de score was geopend.
Na deze openingstreffer leek het of SSV wat verlost was, een fase van goed voetbal brak aan.
Jammer genoeg wisten de ssv aanvallers uit deze 3 mogelijkheden nog niet de 2-0 te forceren.

Hiermee bleef het oppassen voor Zwaluwe, die opportunistischer gingen spelen. Dit ging gepaard met een aantal overtredingen, waar Michel de Groote tot twee keer toe slachtoffer van was.

Het enige juiste antwoord had Perry Bek, vanaf 16 meter speelde de middenvelder zich vrij. Met uiterste precisie krulde hij de bal met rechts buiten bereik van de keeper.
Met nog 10 minuten te spelen bleek de wedstrijd in de pocket.

Starten met een overwinning is de laatste jaren voor SSV’65 niet altijd een zekerheid. Een mooi uitgangspunt voor de komende periode. Te beginnen bij de thuiswedstrijd tegen Meeuwen.