SSV'65 verder in de problemen na een nederlaag tegen WHS.

Bierensstraat 79
4697GD
SINT-ANNALAND
tel. 0166-652759

Trainer Rohan van SSV gaf voor de wedstrijd aan dat hij dezelfde strijd en werklust van zijn ploeg wilde zien als vorige week tegen VCK. Het resultaat was een (verdiende) overwinning.

WHS zette SSV direct bij aanvang van de wedstrijd onder druk. Het resulteerde in een corner, die goed uitverdedigd werd door SSV. Direct daarop volgde een nieuwe aanval van de thuisclub. Die werd niet alleen goed afgeslagen, maar leverde SSV zelf ook een aanval op, die voor wat onrust zorgde in de verdediging van WHS, maar verder kwam SSV niet. De gastheren lieten er geen gras over groeien en kwamen met een nieuwe aanval, deze keer ook met een doelpoging, maar die ging ruim over het doel van SSV.

Het eerste schot van grote afstand kwam, niet geheel onverwacht, van WHS, maar doelman Stephan van SSV was bij de les. De blauwhemden uit Goes zette daarna zelf ook een aanval op, maar die verliep uiterst moeizaam. Desondanks werd er verschillende keren op doel geschoten, maar die werden ook allemaal geblokt.

Na nog geen kwartier spelen liep SSV al weer achter de feiten aan, na slordig balverlies. Jasper Gunter wist er namens WHS wel raad mee, 1-0. Direct daarna kreeg SSV bijna de gelijkmaker in de schoot geworpen toen een verdediger van de thuisclub de bal verkeerd raakte en bijna zijn eigen doelman passeerde. Het leverde de blauwe brigade niet meer dan een corner op.

Na bijna 20 minuten probeerde SSV op eigen kracht een doelpunt te maken toen Dédé goed doorzette, maar er slechts een corner aan overhield. In eerste instantie verdedigde WHS goed uit, maar Casper bracht de bal opnieuw in het 16-metergebied, waar de keeper zich kon ontfermen over de bal.

Na 25 minuten presteerde SSV het weer om slordig balverlies te leiden, deze keer was de spits van WHS genadig voor SSV, want hij schoot net over het doel. Daardoor kon SSV zelf ook weer een aanval opzetten, maar ver kwam SSV niet. Wat heet, WHS mocht zelf een aanval opzetten en mocht van SSV helemaal opstomen tot vlak bij het doel van de bezoekers. Uiteindelijk liep het met een sisser af voor de ploeg uit Goes. Aan de andere kant strandde een aanval van SSV opnieuw en aan de dadendrang van de gastheren leek maar geen eind te komen. Doelman Stephan kon een grotere achterstand van zijn ploeg voorkomen.

Een kwartier voor rust brak de thuisploeg weer uit en aanvoeder Tom en keeper Stephan van SSV moesten alle zeilen bijzetten om de 2-0 te voorkomen. Samen slaagden zij daar in. Ook via een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV in werd geschoten, bleef de stand ongewijzigd. Op slag van rust probeerde SSV langszij te komen via een aanval door het midden. Ook nu was de beloning slechts een corner, maar die zorgde echter wel voor onrust in de verdediging van de thuisploeg. Met kunst- en vliegwerk sleepten ze de voorsprong van slechts 1-0 mee de rust in.

Na rust ging SSV gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dédé, die goed doorzette sleepte een corner uit het vuur. Diezelfde Dédé ving de bal vanuit de corner op en waagde een poging op doel, maar zijn inzet werd een makkelijke prooi voor de doelman van WHS. Ook een nieuwe aanval van SSV, die over veel schijven ging, resulteerde niet in de gelijkmaker.

Waar SSV niet in slaagde, scoren, deed de thuisploeg dat wel. Jasper Gunter slalomde zich om 5 verdedigers heen en bracht de 2-0 op het scorebord. Een minuut later werd het zelfs bijna 3-0, toen SSV wederom slordig balverlies leed. De paal bracht redding. Een nieuwe aanval van de thuisploeg, die goed en snel uitgevoerd werd, bracht ook nog geen verandering in de stand. Maar de 3-0 liet niet lang op zich wachten. Dit keer een frommeldoelpunt, omdat de verdediging van SSV niet ingreep, maar die telt ook.

Aan de andere kant kreeg Casper namens SSV een onverwachte kans om te scoren, vandaag was hij niet trefzeker. Dat SSV regelmatig slordig balverlies lijdt is geen nieuws meer, maar de bal inleveren bij de tegenstander wel. Een schot op doel was het gevolg en daarna volgde ook nog een corner. De achterstand van SSV werd hierdoor niet groter. De blauwhemden probeerden er zelfs af en toe uit te komen en kregen zowaar 2 corners achter elkaar. Maar een doelpunt bleef vooralsnog uit.

Negen minuten voor tijd zette SSV een goed uitgevoerde snelle aanval op, die resulteerde in een corner. De bal kwam bij Casper uit, die niet aarzelde en op doel schoot. De doelman kon de bal alleen tegenhouden, maar niet voorkomen dat Davy, die nog maar 7 minuten in het veld stond, de 3-1 op het scorebord zette. Zijn rendement liep nog verder op toen hij 4 minuten later zijn tweede doelpunt maakte. Dédé, die goed door had gezet, speelde zijn ploegmaat aan, die met een stiftje de doelman kansloos liet en bracht weer hoop in de formatie uit Goes, 3-2.

Twee minuten voor het einde een hachelijk moment in de 16 van WHS, maar het liep met een sisser af voor de thuisploeg. Ook een vrije trap voor SSV, net buiten de 16 van WHS trof geen doel, omdat Aco de bal verkeerd raakte. SSV dat vol op de aanval was gaan spelen kreeg in de laatste minuut het deksel op de neus. Een zeer snelle en goed uitgevoerde counter leverde de definitieve nekslag op voor SSV. Jippe Bogers scoorde de 4-2. Toen SSV in de extra tijd niet meer tot score kwam, nadat het een vrije trap mocht nemen, kon de formatie van trainer Rohan met een nederlaag huiswaarts keren.

Trainer Rohan zag dat zijn ploeg niet opgewassen was tegen de ploeg uit st. Annaland. Het was een wedstrijd mannen tegen jongens. We hebben geen moment aanspraak gemaakt op een punt. Dat vond hij teleurstellend, nadat zijn ploeg vorige week, na een hevige strijd, nog de 3 punten pakte.

Gino zag in de eerste helft, vanaf de reservebank, dat SSV extreem slordig speelde. Individuele klasse van spelers van WHS, heeft ons de das omgedaan. Na zo'n snelle achterstand liepen we weer achter de feiten aan. SSV zat niet in de wedstrijd en de drive ontbrak. De wissel met Davy en Dédé pakte goed uit, maar het was te laat. Eerlijk is eerlijk, wij verdienden vandaag geen punt.