Zeer welkome overwinning SSV'65 op De Meeuwen.

Westkapelseweg 24
4374BB
ZOUTELANDE
tel. 0118-561621

Na het aftasten was het De Meeuwen dat als eerste de kans kreeg om te scoren. In de derde minuut kreeg het een corner waar bijna uit gescoord werd, maar een achterstand bleef SSV bespaard. Aan de andere kant kreeg SSV ook een corner, na een aanval over links. Het schot van Promise belandde naast het doel. In de zevende minuut werd doelman Stephan flink aan het werk gezet, nadat de thuisploeg een corner mocht nemen. Een strak diagonaal schot wist hij uit het doel te houden. Even later hoefde hij niet in actie te komen toen hij vanuit een corner een schot op doel van buiten de 16 naast zag vliegen.

Na bijna een kwartier spelen een groot misverstand in de verdediging van SSV, waardoor de spits van De Meeuwen alleen op doelman Stephan af kon gaan. Met aanvoerder Tom in zijn kielzog schoot hij naast, terwijl hij de sluitpost van SSV al had omspeeld. Hier kroop SSV door het oog van de naald.

SSV was net van de schrik bekomen, toen De Meeuwen weer een levensgrote kan kreeg, waarbij SSV niet goed oplette bij een ingooi van de thuisploeg. Opnieuw moest doelman Stephan alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen en dat deed hij prima. Even later viel een bal precies tussen de spits van De Meeuwen en de doelman van SSV in, waarbij Stephan een fractie eerder was, maar moest dat bekopen met een blessure. Verzorger Niels lapte hem op en hij kon verder met de wedstrijd.

Zo'n 10 minuten voor rust kreeg diezelfde doelman een afstandsschot te verwerken en hoewel hij er 2 reddingen voor nodig had, hield hij zijn doel schoon. Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, net buiten de 16 van De Meeuwen, na een forse overtreding op Rick. De bal werd echter ver naast het doel geschoten. Vlak voor rust een groot misverstand in de verdediging van De Meeuwen, waarbij Gennaro Eikenhout zijn eigen doelman passeerde met een kopbal, 0-1.

Na rust kwam SSV sterk uit de kleedkamer en kreeg vrij snel een corner, waaruit niet gescoord werd. Even later werd Casper aangespeeld, die een man uitspeelde en snoeihard de bal in de kruising schoot, een werkelijk schitterend doelpunt, 0-2.

Wie dacht dat De Meeuwen de handdoek in de ring zou gooien, kwam bedrogen uit. Het bleef de aanval zoeken, maar vond steeds doelman Stephan op hun weg. Na bijna een uur spelen kreeg hij de ene na de andere bal te verwerken, maar bijna alle schoten werden door de verdediging geblokt en de laatste poging was voor de doelman zelf. Ook na iets meer dan een uur spelen probeerde de thuisploeg het via een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV in werd geschoten, maar de spits van de thuisploeg had zijn vizier niet op scherp gezet, de bal vloog huizenhoog over.

Het slotoffensief was voor De Meeuwen. Eerst een afstandsschot, dat rakelings over de lat ging. En ook kreeg de spits van De Meeuwen een bal uit het achterveld aangespeeld, maar ook hij had zijn dag niet. In de voorlaatste minuut kreeg SSV met veel kunst- en vliegwerk de bal uit het eigen strafschopgebied en ontsnapte weer aan een doelpunt. Ook in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het billen knijpen voor SSV, maar opnieuw kreeg de spits de bal niet in het doel.

In de extra tijd gooide invaller Yael met een goed gemikte vrije trap, de wedstrijd bijna in het slot, maar de doelman van De Meeuwen hield met een prima redding de stand op 0-2. De corner die hij weggaf leverde niets op. Het laatste wapenfeit van de extra tijd kwam van De Meeuwen, die met een vrije trap de eer hadden willen redden, maar de stand bleef ongewijzigd en konden de blauwhemden voor de tweede keer deze competitie de 3 punten meenemen naar Goes.

Trainer Rohan van SSV vond dat zijn ploeg in de eerste 20 minuten van de wedstrijd goed wegkwam, omdat De Meeuwen een paar grote kansen onbenut had gelaten. De 0-1 viel op een goed moment. De tweede helft zijn we niet in de problemen gekomen en konden de overwinning deze keer wel over de streep trekken. Het zat ons vandaag mee en dat mocht ook wel eens een keer.

Davy vond dat SSV stabiel begon, waarbij we 1 grote kans hadden weggegeven. We zijn vandaag veel in de aanval geweest, maar hadden ook geluk bij het doelpunt. In de tweede helft konden we rustig inzakken, maar hebben we ook weinig weggegeven. Bij de eerste aanval in de tweede helft maakten we een doelpunt en dat hebben we tot het einde vast kunnen houden.

De volgende competitiewedstrijd is op 4 maart, uit tegen DBGC.