Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Voor de wedstrijd gaf trainer Rohan van SSV aan dat er strijd geleverd moest worden, een voorwaarde om de wedstrijd tegen VCK te winnen.

De basisopstelling kreeg nog een verrassende wending omdat Dédé te laat was en op de bank moest beginnen.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat VCK het heft in handen nam. Bij de eerste balovername moest de verdediging van SSV ingrijpen, zodat de bezoekers niet aan scoren toekwamen. Een vrije trap voor VCK, net buiten de 16 van SSV, zorgde voor meer gevaar. Doelman Ruben moest er aan te pas komen om de bal weg te werken, maar VCK bleef aandringen en bracht de bal opnieuw in het 16-metergebied van SSV. Dat leverde een corner op voor de bezoekers, maar die werd laag en slecht voor het doel gebracht. Het leverde SSV een counter op, waarbij Luke de doelman van VCK kon testen. Zijn schot was niet hard genoeg om de goalie van de bezoekers te verontrusten.

Na een minuut of twintig voerde VCK de druk op. Eerst via een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV in werd geschoten, maar de verdediging van de blauwhemden was goed bij de les. Vervolgens kregen de bezoekers 3 corners in een tijdsbestek van 11 minuten. De eerste werd kort en slecht genomen. De tweede kwam wel voor het doel, maar leverde verder niets op. En de derde werd onschadelijk gemaakt door doelman Ruben en bij het opnieuw inbrengen van de bal werd de bal een prooi voor diezelfde doelman. Vlak voor rust probeerden de bezoekers op voorsprong te komen via een corner en een vrije trap. In beide gevallen kon de sluitpost van SSV het gevaar bezweren.

Direct na rust werd de dadendrang van VCK nog groter. SSV overleefde 2 hachelijke momenten voor eigen doel, waarbij doelman Ruben weer een hoofdrol vervulde.

Daarna leek SSV zich te ontworstelen aan de druk van VCK, toen het zelf de aanval zocht. Ward waagde een poging en de bal ging maar net over het doel van VCK. Nog net binnen het uur werd Erwin door Ward van achteruit aangespeeld, die op zijn beurt doorkopte op Luke, die de 1-0 op het scorebord kreeg. Kort daarop ging SSV voor de 2-0, maar de verdediging van de bezoekers greep goed in.

Via een counter probeerden de bezoekers de stand gelijk te trekken, maar SSV greep op tijd in om het gevaar af te wenden. Kort daarop kreeg SSV een vrije trap, die de 16 van VCK in werd geschoten en door een verwarring in de achterste lijn van VCK, kreeg SSV bijna de 2-0 op het scorebord. Maar de thuisploeg moest genoegen nemen met een corner. De eerste voor SSV in de wedstrijd, maar het bracht geen verandering aan in de stand.

VCK liet zich niet willoos naar de slachtbank leiden, want in de zevenenzestigste minuut hadden ze zo maar langszij kunnen komen na een veelbelovende aanval. Een afgemeten voorzet op de spits van de bezoekers, maar doelman Ruben was deze wedstrijd een sta in de weg, zodat VCK niet tot scoren kwam. Nog in dezelfde minuut kwamen de bezoekers weer bij het doel van SSV en deze keer waren het de verdedigers voor de neus van de SSV-doelman, die het werk opknapten.

Aangezien de bezoekers niet aan scoren toekwamen, dacht Casper oog in oog met de doelman van VCK de wedstrijd te kunnen beslissen, maar deze grote kans resulteerde in een corner, gevolgd door een afstandsschot, maar geen doelpunt. Daardoor bleef het spannend. Maar bij de volgende aanval van VCK, greep doelman Ruben goed in, door snel uit zijn doel te komen.

Vlak voor tijd kreeg VCK nog een vrije trap net buiten de punt van het 16-metergebied van SSV. Aanvoerder Tom greep goed in en leidde zelfs de tegenaanval, maar ook de verdediging van VCK was bij de les.

In de laatste minuut van de officiële tijd leek dan toch de bevrijding te komen voor SSV. Casper en Aco speelden goed samen en kregen hierdoor een levensgrote kans om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Laatstgenoemde zocht het doel echter te hoog, zodat VCK nog zicht hield op een gelijkspel.

De bezoekers probeerde in de blessuretijd nog tot scoren te komen, maar doelman Ruben liet zich niet passeren deze middag. De laatste aanval van VCK werd zelf om zeep geholpen door de spits, die net als Aco het doel te hoog zocht. In de laatste minuut van de extra tijd zette SSV nog een aanval op om zo te proberen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In eerste instantie sloeg VCK de aanval af, maar in tweede instantie scoorde Casper de 2-0 door het hoofd koel te houden en de bal langs de doelman van VCK te schuiven. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Trainer Rohan sprak van een verdiende overwinning, hoewel VCK in de eerste helft meer mogelijkheden kreeg om te scoren dan SSV. De eerste 20 minuten vond hij zijn ploeg redelijk goed spelen, daarna kwamen we onder druk te staan. En werd er slecht naar elkaar overgespeeld. In de rust had hij aangegeven dat er meer bewogen moest worden en dat de bal langer in de ploeg gehouden moest worden. Hij had een groot compliment voor Ryan, die erg goed speelde vandaag. Mogelijk hadden we ook voordeel van de wind, maar was hij ook gewoon blij met de overwinning.

Doelman Ruben vond dat SSV goed verdedigd had. Bij uittrappen van de keeper aan de andere kant werd goed teruggezakt, omdat die uittrappen voor gevaar konden zorgen. We waren ook slordig in de afronding. We moesten op het juiste moment toeslaan. Zijn ploeggenoten waren ook te veel met de scheidsrechter bezig en daar heeft hij wat van gezegd en daardoor werd het voetballen in de tweede helft wel beter. Hij vond dat hij het niet heel erg druk heeft gehad en hij noemde de overwinning, net als de trainer, verdiend.

De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag uit tegen WHS.