SSV'65 verliest van Yerseke na gedegen eerste helft.

Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Voor de wedstrijd vroeg ik aan trainer Rohan of hij de slechte seizoensstart kon verklaren.
Zijn antwoord omvatte een aantal zaken, zoals gebrek aan strijd, angst om op achterstand te komen maar de ploeg had genoeg zelfkennis om aan te geven dat ze als ploeg te kort waren geschoten.
Door  de vele wisselingen in de voorbereiding (door vakanties, blessures en andere verplichtingen) was de voorbereiding ietwat chaotisch.
Ervaren spelers stopten met voetballen of raakten geblesseeerd en daar kregen we heel jonge spelers voor terug.
Door al die nederlagen kreeg de ploeg ook te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen.

Ook vroeg ik de trainer van Yerseke, Marco Groeneveld, of hij een verklaring had voor de matige start van zijn ploeg.
Zijn uitleg was simpel omdat Yerseke tegen ploegen moest spelen, die nu allemaal in de top van deze klasse staan.
Ook zijn de ploeg en de trainer naar elkaar toe gegroeid.
Zijn doelstelling is door aanvallend te spelen resultaten te halen en spelers beter maken.

De bezoekers uit Yerseke begonnen voortvarend aan de wedstrijd, al in de zesde minuut hadden zij op voorsprong kunnen staan. Doelman Ruben van SSV was ver zijn doel uitgekomen en was al omspeeld, toen zijn verdediging hem te hulp schoot en zo een doelpunt wist te voorkomen.
In de tiende minuut deed Jeroen namens SSV wat terug door na een aanval over rechts op doel te schieten, maar de hoek was te moelijk om te scoren.
Een minuut later werd Rick in de diepte aangespeeld, maar de keeper was al snel uit zijn doel gekomen, om het onheil te voorkomen. Beide spelers kwamen in botsing met elkaar, waarna de keeper lange tijd verzorging nodig had.

Na ongeveer een kwartier kreeg Casper namens SSV een grote kans door zichzelf vrij te spelen, maar de keeper had een goede reflex in huis, waardoor de stand 0-0 bleef. De corner die hij weggaf, leverde ook nog een nieuwe corner op, maar daar bleef het bij.
Twee minuten later een prachtige aanval van Yerseke, maar ook doelman Ruben van SSV stond zijn mannetje.
Hij stond aan de basis van een snelle uitval, waarbij Kaj de bal net binnen kon houden, een goede voorzet in huis had en stelde Erwin in staat om de score te openen, 1-0.

Lang kon SSV niet genieten van de voorsprong, want het liet Xander van der Poel van Yerseke vrij opstomen aan de rechter kant en hij mocht vrijuit op doel schieten, van buiten de 16 van SSV. Hij zocht en vond de verre hoek en bracht de 1-1 op het scorebord.
De bezoekers gingen daarna gelijk op zoek naar een voorsprong en kreeg daarvoor een vrije trap en een corner, maar beide keren wist doelman Ruben zich over de bal te ontfermen.

Aan de andere kant probeerde SSV opnieuw op voorsprong te komen toen Casper na doorzetten een corner overhield aan een nieuwe aanval van SSV. De corner werd gevolgd door een ingooi en van daaruit ontstond een ouderwetse scrimmage voor het doel van Yerseke, maar gescoord werd er niet door SSV.
Een kwartier voor rust had Yerseke op voorsprong kunnen komen toen doelman Ruben zich totaal verkeek op een bal, die een raar effect had. De spits van Yerseke schoot echter naast het lege doel.

In de eenendertigste minuut wist Jeroen de bal te onderscheppen en zijn pass over zeker 50 meter kwam bij Rick terecht, die het hoofd koel hield en de keeper kansloos liet met een bal in de verre hoek, 2-1.
Yerseke liet het er niet bij zitten en ging direct op jacht naar de gelijkmaker.
Een mooie aanval van de bezoekers kreeg een vervolg met een voorzet op maat en de spits van Yerseke probeerde doelman Ruben te verschalken met een kopbal. Maar die had een prachtige redding in petto en wist zijn ploeg op voorsprong te houden.
Ook de doelman van Yerseke deed niet onder voor zijn collega aan de andere kant, want hij had een prima antwoord op het strakke schot van Rick.

Nog voor rust kreeg Yerseke een corner, waaruit niet gescoord werd.
Even later een rush van een verdediger van Yerseke aan de zijlijn, die weliswaar een nieuwe corner opleverde, maar geen doelpunt.
In de laatste minuut voor rust probeerde SSV de voorsprong uit te breiden, maar de snelle aanval over links leverde niet meer op dan een corner.
In de extra tijd mocht SSV nog een vrije trap nemen, die het 16-metergebied van Yerseke in werd geschoten. De afgeslagen bal kwam bij Gino terecht, die niet aarzelde maar uithaalde, zonder resultaat.

In de tweede helft zette Yerseke vol druk, waardoor SSV bijna niet meer van eigen helft kwam.
In een spaarzaam moment kon SSV de bal onderscheppen, na een vrije trap voor Yerseke.
De blauwhemden kwamen niet verder dan een ingooi.
Yerseke voerde de druk nog verder op en uit een counter had de ploeg van Marco Groeneveld de stand gelijk kunnen trekken, maar de doelpoging ging voorlangs het doel.
Even later werd via een lange pass Guus de Leeuw aangespeeld en dat de verdedging van SSV hem over het hoofd zag, kwam de ploeg duur te staan, 2-2.

Yerseke bleef de boventoon voeren, zette aanval na aanval op en werd ongeveer een kwartier voor tijd beloond.
Opnieuw een scrimmage, maar deze keer voor het doel van SSV, waar Yerseke wel van wist te profiteren.
Het was Arjan Dingemanse die doeltreffend uithaalde, 2-3.
Een minuut later had Yerseke bijna de beslissing geforceerd, maar doelman Ruben wist met een knappe redding een grotere achterstand te voorkomen. Een vrije trap aan de andere kant voor SSV bracht geen verandering in de stand.
Een vrije trap op de helft van SSV voor Yerseke leverde een tweetal corners op, maar geen doelpunten.

Vijf minuten voor tijd nam invaller Coen een vrije trap en wist een andere invaller van SSV te bereiken, maar Aco had zijn vizier niet op scherp gezet en schoot net over.
Een counter van Yerseke werd onschadelijk gemaakt door SSV.
In de laatste minuut kreeg SSV nog een corner, na doorzetten van Aco, maar een doelpunt bleef achterwege.
Yerseke had in de extra tijd de wedstrijd alsnog definitief kunnen beslissen.
Maar ondanks de nummerieke meerderheid in een snelle counter wisten ze het net niet meer te vinden.
Het slotakkoord was voor SSV, dat nog een corner kreeg na goed doorzetten van Coen.
Maar de verdediging van Yerseke gaf niets meer weg en bleef de stand ongewijzigd, 2-3.

Trainer Marco van Yerseke vond dat zijn ploeg verdiend gewonnen had, gezien het aantal grote kansen.
Hij vond dat SSV in de eerste helft zijn huiswerk goed gemaakt had, want zijn ploeg kreeg weinig ruimte.
De tweede helft vond hij zijn ploeg prima spelen en hij was zeer blij met de 3 punten.
Zijn ploeg schuift op naar het linker rijtje.

Trainer Rohan van SSV vond dat zijn ploeg prima had gespeeld in de eerste helft (net als een aantal weken geleden tegen Walcheren), maar hij erkende ook dat de ploeg uit Yerseke de betere ploeg was.
Wij hadden bij de 2-3 beter in moeten grijpen en hadden een puntje wel verdiend, zeker op basis van de eerste helft.
Hij zag wel aanknopingspunten om verder te gaan, zeker na zo'n goede eerste helft.

Volgende week een uitwedstrijd tegen VCK.