4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Trainer Rohan van SSV gaf aan dat tactische besprekingen geen zin meer hebben, er moet strijd geleverd worden om degradatie te voorkomen.

In de eerste 6 minuten gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs en het eerste schot op doel was van MZC. Doelman Stephan moest redding brengen en de corner die hij weg moest geven leverde niets op. Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, maar voordat de bal het 16-metergebied van MZC bereikte was de bal al weggewerkt. Ook MZC mocht binnen de eerste 20 minuten een vrije trap nemen, de doelpoging die daarop volgde werd naast geschoten.

De eerste gelegenheid om te scoren was voor de bezoekers uit Zierikzee. Daar ging balverlies van SSV aan vooraf en leverde een grote kans op voor MZC. De hele verdediging, inclusief doelman Stephan, kon met kunst- en vliegwerk een doelpunt voorkomen. Even later was de bal vanuit een corner wederom voor doelman Stephan. Kort daarop een nieuwe corner voor MZC, nadat de bezoekers een prachtige aanval hadden afgeleverd. Eerst was het de doelman van SSV die een doelpunt voorkwam en even later greep Davy goed in en voorkwam zo een doelpunt voor de bezoekers. Het leverde de bezoekers wel een corner op en daar bleef het bij.

Nog net binnen het half uur zag SSV de eerste aanval doodlopen. Direct daarop kwam MZC heel snel bij het doel van SSV. Een afgemeten voorzet werd ver naast het vrijwel lege doel van SSV geschoten. Aan de andere kant counterde SSV naar het doel van MZC, maar ook deze verdediging greep goed in. Na een half uur spelen zette SSV zelf een goede aanval op en beloonde zichzelf met een prachtig doelpunt. De scheidsrechter wuifde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter resoluut weg en wees naar de middenstip. Desondanks ging hij poolshoogte nemen bij zijn assistent en keurde het doelpunt alsnog af.

Kennelijk kreeg MZC hiervan een boost en scoorde bijna zelf aan de andere kant, dat bleef SSV bespaard. Doelman Stephan behoedde zijn ploeg met een prachtige redding voor een achterstand. Dat was mogelijk het startsein voor een nieuwe aanval van SSV. Davy schoot op doel, maar vond de doelman van MZC op zijn weg, maar die kon niet voorkomen dat Mees alsnog doel trof voor de blauwhemden, 1-0.

Vlak voor rust leidde aanvoerder Tom een nieuwe aanval van SSV, maar de kans werd door de aanvallers van SSV zelf verprutst. Ook verdedigend stond Tom zijn mannetje en wist in een coproductie met doelman Stephan een grote kans voor de bezoekers onschadelijk te maken. In de extra tijd probeerde MZC op gelijke hoogte te komen met SSV, via een vlotlopende aanval. De uitstekende voorzet werd echter niet op de juiste waarde geschat door de spits en bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Na rust startte MZC furieus aan de tweede helft en werd beloond met een corner en een doelpunt. De corner werd in eerste instantie weggewerkt door doelman Stephan, maar in de rebound moest hij zich toch gewonnen geven, 1-1. Een minuut later hadden de bezoekers de achterstand, die ze in de eerste helft hadden opgelopen, omgezet in een voorsprong. Het tweede doelpunt van de bezoekers werd ingeleid door balverlies van SSV, waardoor de hele verdediging op het verkeerde been gezet werd. Met 3 aanvallers, die op doelman Stephan af gingen was het een koud kunstje om te scoren, 1-2. Weer een minuut later ontsnapte SSV aan een nog grotere achterstand, toen een doelpoging op de paal belandde, die ontstaan was door een misverstand tussen aanvoerder Tom en doelman Stephan.

Ondanks de achterstand liet SSV het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker, zette daarvoor een aanval op, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Aan de andere kant moest doelman Stephan er weer aan te pas komen om zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden, na wederom slordig balverlies. Ook bij een vrije trap wist diezelfde doelman zijn ploeg nog enigszins in de race te houden.

Hierna had SSV een opleving, dat een corner kreeg, na goed doorzetten van Casper. Het werd een korte corner, die door MZC onschadelijk werd gemaakt. Even later trok de blauwe brigade opnieuw ten aanval en deze keer was het Boudewijn, die een corner uit het vuur sleepte. Maar uit een paar slappe schoten op het doel werd niet gescoord. De volgende aanval had beter lot verdiend, maar dit keer ontbrak het aan een beetje geluk.

Invaller Rick waagde ook nog een schot op doel, maar ook nu kwamen de blauwhemden niet verder dan een corner. Bijna een kwartier voor tijd leek de spits, na een hoogstandje, de wedstrijd definitief te beslissen, maar hij wipte de bal over het doel. Bij de volgende aanval van de bezoekers leek het pleit dan toch beslecht te worden. Een zeer vlotte aanval werd gevolgd door een prima voorzet en de spits kopte in de verre hoek, buiten het bereik van de Goese goalie, de 1-3 binnen.

Vlak voor tijd drong MZC nog verder aan om de score uit te breiden, maar de verdediging van SSV wist dat te voorkomen. Even later wees de scheidsrechter resoluut naar de stip, toen iemand van SSV hands maakte binnen de 16. Doelman Stephan wist met een prachtige redding te voorkomen dat de score nog verder opliep.

In de extra tijd kreeg MZC nog 2 kansen om te scoren en SSV 1, maar omdat beide ploegen dat nalieten bleef de 1-3 op het scorebord staan.

Trainer Rohan gaf aan dat SSV in 2 minuten na de rust de wedstrijd uit handen had gegeven. MZC heeft een goed voetballende ploeg, maar toen zij gas terugnamen hebben wij ook nog wat kansen gehad. Maar het feit blijft dat de eindstand 1-3 werd.

Aanvoerder Tom vond ook dat SSV de wedstrijd begin tweede helft uit handen had gegeven. In de eerste helft kwamen we ook onder druk te staan, want MZC heeft behoorlijk wat kwaliteit in de ploeg. Desondanks pakten we het toch weer op, hoewel we niet echt grote kansen kregen. Hij had wel strijd gezien bij SSV. Dat vond hij wel in de lijn van het seizoen passen, waarbij we wel beter zijn gaan voetballen. Maar het ontbrak ons toch ook vaak aan geluk dit seizoen. Hij vond een aantal ploegmaten goed voetballen vandaag.

De volgende wedstrijd is over 2 weken, uit tegen Hellevoetsluis.