Een grote blamage van SSV'65 tegen RCS en is nu officieel gedegradeerd naar de derde klasse.

Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

SSV begint matig aan de wedstrijd en RCS profiteerde er optimaal van. Al in de eerste minuut had RCS de leiding kunnen nemen, maar keeper Stephan kon het tij toen nog keren. Vijf minuten later een lange bal van RCS, die helemaal verkeerd ingeschat werd door de verdediging van SSV, waar de spits van RCS wel raad mee wist, 0-1. Even later had RCS de score kunnen verdubbelen, na opnieuw slordig balverlies van SSV, doelman Stephan kwam oog in oog met de spits van RCS te staan en kwam als overwinnaar uit die situatie.

Na 10 minuten had RCS opnieuw kunnen scoren, omdat SSV nog niet wakker leek, maar het geluk opnieuw met de thuisploeg was. Een corner was de opbrengst voor RCS, van waaruit een bal op de lat belandde en de stand 0-1 bleef. Kort daarop wederom een grote kans voor de bezoekers, toen doelman Stephan de bal miste, maar dat deed ook de spits van RCS, waardoor de stand opnieuw ongewijzigd bleef.

Een vrije trap voor RCS, vlakbij de 16 van SSV leverde een corner op, maar nog geen doelpunt. Na 20 minuten werd de spits van RCS van achteruit aangespeeld, die een mooie voorzet in huis had en stelde een ploegmaat in staat om de 0-2 op het scorebord te zetten. Twee minuten later was het weer raak voor de bezoekers uit Oost-Souburg. Na opnieuw een vloeiende aanval, was het in eerste instantie doelman Stephan, die een handje tegen de bal kreeg, na een prima voorzet, maar hij kon niet voorkomen dat de spits er 0-3 van maakte.

RCS bleef onverminderd de aanval zoeken en beloonde zichzelf bijna met een vierde treffer, maar dit keer bleef het bij een corner, waarna de scheidsrechter floot voor een aanvallende overtreding. RSC raakte hier niet door ontmoedigd en bleef de aanval zoeken op jacht naar het vierde doelpunt. Dat kwam er na een half uur spelen bijna van, maar een schot op doel belandde op de lat.

Even later kreeg SSV onverwachte hulp van RCS, waardoor het 0-3 bleef. Een grote kans voor RCS werd uit het doel van SSV gehouden door een eigen speler. Vlak voor rust, een van de spaarzame aanvallen van SSV, die verprutst werd door eigen toedoen. In de laatste minuut van de eerste helft een counter van RCS uit het boekje, waar ook aanvoerder Tom niets meer aan kon doen. En nog niet eerder vertoond deze competitie, SSV ging met 0-4 de rust in.

SSV begon beter aan de tweede helft dan aan de eerste helft, mogelijk ook omdat RCS wat gas terug had genomen. Maar na een uur spelen had RCS de wedstrijd weer stevig in handen en kon het de score naar een hoger plan tillen. Dat mislukte in eerste instantie, omdat de spits dit keer voor eigen succes ging en ruim voorlangs schoot.

Na vijf kwartier spelen moest doelman Stephan er aan te pas komen om RCS van het scoren af te houden. Vijf minuten later bracht opnieuw het aluminium redding voor SSV en kregen de bezoekers slechts een corner, waar niet uit gescoord werd. Een minuut later verzuimde RCS de stand op 0-5 te brengen na een levensgrote kans, die in eerste instantie door eerder genoemde doelman nog tegen gehouden werd en in tweede instantie naast werd gekopt, waar het doel van SSV leeg was.

Een sterk wapen van RCS, de lange bal van achteruit, waaruit diverse doelpunten voortkwamen werd een aantal keren met succes gebruikt. Zo ontstond ook de 0-5, waar de verdediging van SSV zich geen raad mee wist. Een ander probleem, op cruciale plekken balverlies leiden, zorgde voor de 0-6 en was de gifbeker wel leeg.

Trainer Rohan was kort en duidelijk in zijn commentaar, het had ook 0-12 kunnen zijn voor RCS. SSV heeft zichzelf vandaag voor schut gezet. Het is nu definitief klaar, volgend jaar zal SSV een klasse lager gaan spelen.

Davy sprak van een slechte start  van SSV. We speelden in een iets andere samenstelling, waar we aan moesten wennen. RCS had met de lange ballen van achteruit een sterk wapen ingezet. De doelpunten vielen wel snel, zodat er voor ons geen eer meer aan te behalen was. De eerste helft konden we de wedstrijd niet oppakken, dat lukt in de tweede helft beter in de eerste 20 minuten. En met nog 2 doelpunten in de tweede helft was het gedaan voor ons.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen NSVV, de kersverse kampioen van de tweede klasse G.