Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Vanaf vandaag is Stephan de eerste doelman van de hoofdmacht van SSV, maar Ruben zal zeker in de toekomst nog wel een kans maken om eerste keeper te worden, aldus trainer Rohan van SSV.
Vandaag ontbreekt laatste man Dennis vanwege een blessure, maar Kaj die vorige week nog een blessure opliep, was er weer wel bij vandaag.
En na een zeer lange periode van blessures zat Promise weer eens op de bank.
Ondanks het aantal nederlagen wijkt trainer Rohan niet af van de speelwijze van zijn ploeg.
Hier en daar zijn wat andere accenten gelegd na de laatste nederlaag (tegen VCK).
Natuurlijk is het gemis van een aantal spelers groot, maar elke ploeg kan strijd leveren.

SSV begon voortvarend aan de wedstrijd en had in de derde minuut al op voorsprong kunnen (moeten?) staan, toen Coen alleen op de doelman van WHS afging. Hij wipte de bal over de keeper, maar ook langs het doel.
Een minuut later was WHS gevaarlijk in de 16 van SSV, maar voordat doelman Stephan in actie kon komen, had zijn verdediging het probleem al opgelost.
Net als Coen van SSV, kreeg de spits van WHS een bijna identieke kans met hetzelfde gevolg, een wippertje over de keeper, maar ook naast het doel.

In de achtste minuut was er eerst geen vuiltje aan de lucht voor SSV, totdat iemand van SSV een domme overtreding beging in het eigen 16-metergebied. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Jeremy de Witte, 0-1.
SSV ging op zoek naar de gelijkmaker en vanuit een corner werd er op doel geschoten, maar deze werd geblokkeerd.
Aan de andere kant deed Jasper Gunter het namens WHS beter, want zijn strakke schuiver was doelman Stephan te machtig, 2-0.
Twee minuten later leek de wedstrijd beslist in het voordeel van WHS, toen de bezoekers een aanval over links hadden opgezet.
Een eerste doelpoging werd nog gered door doelman Stephan, maar bij de tweede poging moest diezelfde doelman zijn meerdere erkennen in Jippe Bogers, 0-3.

WHS ging op jacht naar de definitieve beslissing, maar Doelman Stephan wenste daar niet aan mee te werken. Zijn redding leverde de bezoekers wel een tweetal corners op, maar geen doelpunt.
In voorgaande wedstrijden had SSV de handdoek al in de ring gegooid, maar vandaag niet.
Een stroperige aanval van de blauwhemden leverde een hoekschop op en de mee naar voren gekomen Kaj kopte de strakke voorzet feilloos binnen met nog meer dan een kwartier tot de rust, 1-3.

WHS liet zich door dit tegendoelpunt niet uit het veld slaan, maar zocht vol de aanval.
Vlak voor rust werd een aanval van de bezoekers onderbroken door de scheidsrechter, die kennelijk een overtreding had gezien van de aanvallende partij.
Ook dat weerhield de ploeg uit Sint Annaland niet om vol op de aanval te spelen, want even later moest doelman Stephan handelend optreden om een vierde treffer te voorkomen.
Ook nog voor rust een grote kans voor WHS toen een voorzet strak voor het doel geschoten werd.
Het doel was weliswaar leeg, maar er was geen speler van WHS om dit buitenkansje te verzilveren.

Nog steeds in de eerste helft had SSV de achterstand kunnen verkleinen, nadat Erwin een bal met de borst panklaar had gelegd voor Coen, maar laatstgenoemde schoot ver naast.
In de voorlaatste minuut voor rust kreeg WHS nog een corner, door goed ingrijpen van SSV. De bal werd een prooi voor doelman Stephan en bleef de stand ongewijzigd.

Ook de tweede helft begon SSV voortvarend en leek de spanning in de wedstrijd terug te keren, toen Rick op avontuur ging in het 16-metergebied van WHS. Ook hij werd onheus bejegend en wees de scheidsrechter naar de stip.
Een buitenkans voor Casper en SSV om aansluiting te krijgen met de bezoekers.
De paal stond een nieuwe treffer voor SSV in de weg.

Ondanks de gemiste kans ging SSV door met aanvallen en dat leverde een vrije trap op net buiten de 16 van WHS.
De muur stond goed en leverde SSV slechts 2 corners op, waarbij Casper met een kopbal voor 2 nieuwe corners zorgde.
Uiteindelijk werd de bal een prooi voor de keeper.
Daarna pakte WHS de draad weer op, alsof er niets was gebeurd. Dat leverde de bezoekers een tweetal kansen op. De eerste was een afstandsschot en de tweede een scrimmage voor de neus van doelman Stephan. Beide situaties leverden geen doelpunt op.

Na bijna een uur spelen kreeg SSV onverwacht een kans in de vorm van een vrije trap, net buiten de 16 van WHS. De keeper kreeg de bal echter recht op zich afgeschoten en leverde verder geen gevaar op.
Even later een solo van een WHS-speler, die geen strobreed in de weg werd gelegd, maar hij had zijn vizier veel te hoog afgesteld.
Een minuut later een balovername van WHS waarbij doelman Stephan tot 2 keer toe redding moest brengen.
Ook na een corner kon hij zich over de bal ontfermen.

Een kleine opleving van SSV met nog ongeveer een kwartier te spelen toen invaller Davy na goed doorzetten een corner overhield. In de kluts voor het doel werd de bal uiteindelijk weggewerkt door de verdediging van de bezoekers.
Even later deed Davy het nog eens dunnetjes over, met hetzelfde resultaat. Echter werd deze corner omgezet in een aanval van WHS. Doelman Stephan wist met een goede redding erger te voorkomen.
Niet voor het eerst dit seizoen, liet SSV zich verrassen bij een ingooi voor de tegenstander.
Joost de de Witte liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde voor een nog grotere voorsprong, 1-4.

Het was aan doelman Stephan te danken dat de bezoekers, na een aanval door het midden, niet op 1-5 kwamen.
Aan de andere kant mocht een andere invaller aan SSV-zijde, Aco, nog een duit in het zakje doen, maar de doelman van de bezoekers wenste niet mee te werken aan een tweede treffer voor SSV.
In de laatste minuut zorgde Claude van Zomeren voor de kers op de slagroomtaart voor WHS.
Hij profiteerde van een slechtwerkende buitenspelval van SSV en liet deze keer doelman Stephan kansloos, 1-5.

Zichtbaar teleurgesteld sprak trainer Rohan over de doelpunten, die we veel te makkelijk hadden weggegeven.
We kwamen 2 keer goed uit de kleedkamer, maar na het missen van de penalty was er niet veel eer meer te behalen, want we kregen in de loop van de tweede helft niet een kans meer.
Hoewel hij de 1-5 geflatteerd vond, heeft WHS wel verdiend gewonnen.

Erwin vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen en waren ook de bovenliggende partij.
Na een domme overtreding kregen we een penalty tegen, die de 0-1 op het scorebord bracht en ook de 0-2 en de 0-3 kwamen er snel achteraan.
Toch hebben we de draad weer opgepakt en kwamen we op 1-3.
Door het missen van die penaty bleef de aansluiting uit, maar hebben we toch nog een kwartier goed gevoetbald.
Na de 1-4 was de wedstrijd gespeeld.

Volgende week een uitwedstrijd tegen MZC'11.