SSV'65 1 gaat in slotfase 1e oefenduel fiks kopje onder

3 - 8

Kruisland 1

19 augustus 2017 16:00

Zaterdag 19 augustus speelde SSV'65 1 zijn eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was het Brabantse SC Kruisland, een zeer ambitieuze zondag 2e klasser. Kruisland heeft zijn ambities voor het komend seizoen niet onder stoelen of banken gestoken, ze willen koers zetten naar de 1e klasse.

Op het kunstgras van veld 3 werd onder leiding van Dennis Koeijers afgetrapt voor een, wat later bleek , zeer doelpuntrijke wedstrijd.

SSV'65 zorgde in het eerste bedrijf voor veel gevaar, met name via de flanken waar zowel Promise Goudswaard als Claude de Smit het nodige lieten zien. SSV'65 kwam na een kleine tien minuten op voorsprong toen Promise Goudswaard vanaf links Dennis Weijers bediende die de doelpuntenrekening opende voor het seizoen 2017-2018. Halerwege de eerste helft was het Goudswaard zelf die tekende voor de 2-0.

Kruisland tekende direct daarna vanuit de aftrap voor de 2-1, en kwam 10 minuten later op 2-2. Doelman Bjorn van Gastel moest het antwoord schuldig blijven op een zuiver afstandschot van 1 van de spelers in het fluor-geel.

Terwijl de meeste toeschouwers zich opmaakten voor de rust, was goed doorzetten van Rick Mulder de opmaat voor de 3-2. Claude de Smit schoot hard en zuiver raak vanaf rand 16-meter. Deze tegentreffer was voor Kruisland het zoveelste signaal om los te gaan met hun voortdurende commentaar op de leiding en tegenstander. Volstrekt onnodig, al helemaal in een oefenduel.

De tweede helft verliep voor SSV'65 compleet anders, Kruisland scoorde in de 50e minuut de 3-3. Daarna kreeg SSV'65 via Goudswaard een reuzekans op de nieuwe voorsprong. Deze treffer viel niet, en in minuut 70 kwam SC Kruisland voor het eerst op voorsprong.

In de resterende 20 minuten SSV'65 geen partij meer voor de brabanders, door 4 treffers in het laatste kwartier kantelde de score naar een uiterst geflatteerde nederlaag van 3-8 in het nadeel van blauw-wit

Een vreemde en onnodige einduitslag, Kruisland liet zien een uitstekende ploeg te zijn. SSV'65 toonde in grote fases van de wedstrijd dat er voldoende aanknopingspunten zijn in de opbouw naar de beker- en competitiestart.