4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Na de stunt van vorige week (winst op koploper VVGZ), moest SSV laten zien dat het ook kon winnen van een mede degradatiekanditaat.
Aan het begin van de wedstrijd vloog het spel op en neer, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd.
FC Axel nam daarna het innitiatief en drong SSV terug op eigen helft.
De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. De spits schoot hard op doel, maar omdat hij geen hoek uitzocht, werd het een makkelijke prooi voor doelman Bjorn.
Ook vandaag verdedigde de ploeg van trainer Pim goed en dode spelmomenten (corners en vrije trappen) werden vakkundig onschadelijk gemaakt.
Af en toe kwam SSV er via een counter uit, maar in de eerste helft leverde dat geen doelpunt op.

Na rust was het weer de thuisploeg die de grootste kans kreeg om te scoren, de bal ging maar net naast en doelman Bjorn zou kansloos geweest zijn, maar had het geluk aan zijn zijde dat de spits zijn vizier niet op scherp had gezet.
Net als vorige week, was SSV zeer doeltreffend in de omschakeling en vandaag was het Rick, die het hoofd koel hield en de 0-1 op het (denkbeeldige) scorebord bracht.
FC Axel ging niet bij de pakken neerzitten, maar ging op zoek naar de gelijkmaker, maar ook vandaag hield doelman Bjorn zijn doel schoon.

In de extra tijd, die 10 minuten duurde, kreeg SSV een penalty, nadat een verdediger de bal tegen zijn arm kreeg.
Claude nam de penalty en schoot beheerst de 0-2 binnen.
Na deze overwinning steeg SSV van plaats 14 naar plaats 11.

A.s. dinsdag speelt SSV een inhaalwedstrijd in en tegen 's-Heer Arendskerke.