Na de zware nederlaag van vorige week moest SSV uit een ander vaatje tappen.
De nieuwe speelwijze, compact spelen en toeslaan als het kan, moest beter uitgevoerd worden en dat gebeurde vandaag ook.
MZC'11 is een goede ploeg, die bovenin meedraait, maar SSV gaf knap partij, zeker het eerste kwartier, toen MZC het heft in handen had genomen.
Vorige week stonden de blauwhemden binnen het kwartier op een 3-0 achterstand.
Na het eerste kwartier kreeg SSV iets meer ruimte om op de helft van de tegenstander te spelen en kreeg prompt een mogelijk om de score te openen via een vrije trap, punt 16 van MZC.
De verdediging van de thuisploeg loste dit vakkundig op en bleef de score 0-0.
Na bijna een hallf uur spelen liet de scheidsrechter doorspelen na een overtreding op Rick en dat voordeel betaalde zich uit.
Casper werd in de diepte aangespeeld, hield het hoofd koel en liet de keeper van MZC kansloos, 0-1.

MZC ging vol in de aanval, waarbij laatste man Tom aan de noodrem moest trekken, waarvoor hij met geel niet mocht mopperen.
De vrije trap werd een prooi voor doelman Ruben.
Even later leek SSV de 1-1 te moeten incasseren, want een vrije trap, net buiten de 16 werd vakkundig omgezet in een doelpunt.
De scheidsrechter keude het doelpunt echter af.
Vlak voor rust kreeg MZC 2 corners achter elkaar, maar daar werd niet uit gescoord, zodat de 0-1 op het scorebord bleef staan.

In de tweede helft ging MZC fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor een corner, maar die werd door SSV onschadelijk gemaakt.
Even later kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen, 1 meter buiten de 16 van SSV. De bal werd door de muur van richting veranderd en maakte doelman Ruben op slag kansloos, 1-1. Jesse van der Linden kreeg het doelpunt op zijn naam.

MZC bleef de aanval zoeken, kreeg daarvoor diverse corners en vrije trappen, maar SSV wist alles te pareren en kreeg zelfs nog een uitgelezen mogelijk om de score naar zich toe te trekken.
In een overtalsituatie ging een drietal SSV-ers op het doel van MZC af, maar de eindpass was niet zuiver en ging deze kans verloren.

Ongeveer een kwartier voor tijd viel Rick geblesseerd uit.
SSV bleef compact spelen en gaf bijna niets meer weg.
In de extra tijd ging het alsnog mis voor SSV. Ramon Janson werd geen strobreed in de weg gelegd en hij haalde verwoestend uit.
De bal vloog in de kruising, doelman Ruben was volstrekt kansloos en dompelde sportpark Den Hogen Blok in een jubelstemming.