Sensationele overwinning SSV'65 op koploper VVGZ

Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

SSV begon de wedstrijd tegen VVGZ zonder aanvoerder Thomas i.v.m. privé-omstandigheden en werd vrijwel de hele tijd teruggedrongen op eigen helft. Koploper VVGZ liet duidelijk zien dat het bovenaan stond in de tweede klasse E.
Al in de tweede minuut had SSV het geluk dat de bal rakelings voorlangs het doel ging.
SSV werd volledig op eigen helft vastgezet, maar echte kansen gaf het niet weg.
Het waren steeds dode spelmomenten waar SSV waakzaam bij moest blijven.
De bezoekers grossierden in corners, vrije trappen en ingooien, die voor het doel werden geslingerd, maar de verdediging van SSV bleef fier overeind staan. Ook keeper Bjorn moest regelmatig in actie komen, de ene keer met de voet, de anderen keer met zijn handen, maar hij hield zij doel schoon tot aan de rust.

Zes minuten voor rust kreeg VVGZ weer een vrije trap aan de rand van het 16-metergebied van SSV. Deze werd goed verdedigd door SSV en speelde Salim in de diepte aan, die de bal vanaf eigen helft meenam aan de voet. Met bal was hij de verdedigers van VVGZ te snel af en kon alleen op het doel af gaan van VVGZ. Hij bleef uiterst kalm en rondde beheerst af, 1-0.
Volkomen tegen de verhouding in ging SSV met een 1-0-voorsprong de rust in.

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft, SSV werd vastgezet op eigen helft, met 1 groot verschil, aanvoerder Thomas was binnen de lijnen gekomen.
Met een versterkt middenveld bleef SSV overeind, ook al kregen de bezoekers kansen om te scoren.
Ook in de tweede helft hield doelman Bjorn zijn doel schoon en ook nu weer wisselde hij zijn ingrepen met elkaar af, de ene keer met de voet, de andere keer met zijn handen.
Eerlijk is eerlijk, SSV had ook een paar keer geluk, toen een aantal ballen op het alluminium belandde, maar geen SSV-supporter die daar om maalde. Het was een zwaar bevochten zege, de eerste dit seizoen en dan nog wel tegen de koploper.

De volgende wedstrijd is op12 maart, uit tegen FC Axel.