Welkome overwinning SSV'65 op De Meeuwen

Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

De Meeuwen is doorgaans een lastige tegenstander om tegen te voetballen, de wedstrijd in Zoutelande werd een gelijkspel, 1-1.
SSV had een sterke reeks achter de rug met 2 gelijkespelen en 3 overwinning.
De laatste 2 wedstrijden gingen echter verloren, zodat de ploeg van trainer Pim toch weer in de gevarenzone terecht was gekomen.

SSV was in de eerste helft veel op eigen helft en liet de tegenstander aan de bal, dat resulteerde in een vrije trap die het 16-metergebied van SSV werd geschoten, maar omdat SSV compact stond opgesteld was er voor de bezoekers geen eer te behalen.
Daardoor kon de thuisploeg naar hartelust op de counter spelen en het was Salim die daardoor als eerste een grote kans kreeg om te scoren.
Hij schoot echter net naast.
Aan de andere kant deed De Meeuwen diverse verwoede pogingen om te scoren. SSV wist 2 vrije trappen en een aanval door het midden vakkundig onschadelijk te maken.

Niet ver voor rust wist Casper zichzelf in stelling te brengen, maar hij kon zichzelf en SSV niet belonen met een doelpunt omdat zijn poging hoog over werd geschoten.
In de extra tijd van de eerste helft sloeg SSV alsnog toe via een corner. De bal werd scherp voor het doel gebracht en ontstond er een ouderwetse scrimmage en het was Timo die het laatste zetje gaf, zodat SSV met een voorspromg aan de thee kon gaan, 1-0.

In de tweede helft gebeurde er iets meer dan in de eerste helft, want nu kreeg ook De Meeuwen een kans om te scoren, maar de scherpe voorzet werd maar net over het doel gekopt. Even later kregen de bezoekers weer een kans om langszij te komen, maar de vrije trap werd slecht uitgevoerd, omdat de bal hoog over alles en iedereen heen ging.
Na ruim een uur spelen moest een speler van De Meeuwen het veld ruimen met 2 keer geel.

Even later kreeg Claude de kans om SSV op 2-0 te zetten, maar deze grote kans was niet aan hem besteed.
Maar hij kreeg een nieuwe kans en zelden zal hij zo'n makkelijke kans hebben gekregen om te scoren. Hij kreeg de bal terwijl de hele verdediging, inclusief de keeper, uit positie stond. Dit keer kwam de 2-0 wel op het scorebord.

De Meeuwen liet zich echter niet uit het veld slaan en kreeg een vrije trap, punt 16 meter van SSV. De bal werd een makkelijke prooi voor doelman Ruben.
Ook een vrije trap, iets verder van het 16-metergebied van SSV vandaan, trof geen doel.
De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor SSV.
Invaller Coen had goed doorgezet en hield er een corner aan over. De keeper van De Meeuwen kon zich echter gemakkelijk over de bal ontfermen.
Ook Kaj deed nog een duit in het zakje, maar zijn poging ging voorlangs het doel.
De laatste stuiptrekking van de ploeg uit Zoutelande was een corner, die niets opleverde.
In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Claude zijn tweede doelpunt, zodat enigszins geflatteerd, de 3-0 op het scorebord terecht kwam. Daardoor klom SSV naar de elfde plaats en staat het, na 1 wedstrijd, bovenaan in de nieuwe periode.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en deze keer tegen Walcheren.