3255LS
OUDE-TONGE
tel. 0187-641627

SSV moest vandaag flink aan de bak, want de uitwedstrijd tegen DBGC stond op het programma.
Thuis had SSV er met 4-2 van verloren en bovendien staat de tegenstander van vandaag 13 punten voor op SSV.

Zoals verwacht nam DBGC het initiatief en doelman Bjorn werd gelijk aan het werk gezet en dat deed hij goed, want hij was het sluitstuk van de eerste aanval van de gastheren. De afgeslagen bal werd opnieuw ingeschoten, maar miste de juiste richting. Dat gold ook voor de eerste vrije trap, die DBGC mocht nemen, zo'n 40 meter van het doel.

SSV had even later ook een goede aanval in petto, maar het schot van Gino werd een prooi voor de doelman van DBGC.
Snel daarna hadden de gastheren ook weer een goede aanval in huis en de spits kwam oog in oog te staan met doelman Bjorn. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Meteen zette hij SSV aan tot een nieuwe aanval, waarbij Rick in de diepte werd aangespeeld. Hij was iedereen te slim af, bleef koel toen hij de keeper omspeelde en zette SSV op 0-1.

De spits van DBGC kreeg daarna 2 grote kansen om langszij te komen. De eerste verprutste hij zelf, bij de tweede vond hij doelman Bjorn op zijn weg, die met een prachtige redding de voorsprong van SSV in stand hield.
SSV maakte een sterke periode door, want via diverse aanvallen en grote kansen had SSV de voorsprong kunnen uitbreiden.
Voor SSV en in het bijzonder Glenn een flinke aderlating, toen hij met een hamstringblessure uitviel. Zodoende mocht Boudewijn al ver voor de rust invallen.
In de laatste 10 minuten voor rust kwam SSV in de verdrukking en knoeide het ook nog eens in de verdediging.
Met kunst- en vliegwerk bleef SSV overeind.
Ook doelman Bjorn moest zich van zijn beste kant laten zien en opnieuw kon hij met een fraaie redding zijn ploeg overeind houden.
Het laatste wapenfeit voor rust kwam weer op naam van de thuisploeg, die een vrije trap mocht nemen, net buiten het 16-metergebied van SSV. Die poging werd om het doel heen gekruld.

Direct na rust verdubbelde SSV de voorsprong toen Claude gebruik maakte van een rommelige situatie op de helft van DBGC. Hij kon eenvoudig de 0-2 op het scorebord brengen.
Daarna werd SSV teruggedrongen op eigen helft en kreeg de thuisploeg zo veel kansen dat een doelpunt niet uit kon blijven.
Bij een corner, die voor het doel werd geslingerd, ontstond en onoverzichtelijke situatie en de bal die op doel werd geschoten werd van richting varanderd waardoor doelman Bjorn kansloos was, 1-2.
Daardoor werd de druk door DBGC nog verder opgevoerd.
In eerste instantie hield SSV stand, nadat het 2 vrije trappen onschadelijk had gemaakt.
Maar bij een ingooi lette de ploeg van trainer Pim niet op en werd de spits van DBGC aangespeeld en bracht de 2-2 op het scorebord.

Vlak voor tijd had SSV de wedstrijd alsnog naar zich toe kunnen trekken, want via een snelle aanval over rechts had Casper de bal achter de doelman van DBGC kunnen koppen. Tot ieders verbazing kopte hij naast.
Ook DBGC liet een kans op 3 punten liggen. De thuisploegkreeg een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV in werd geslingerd, maar doelman Bjorn kon erger voorkomen door een corner weg te geven. Die corner werd vakkundig onschadelijk gemaakt door SSV.
Na een grove overtreding op Salim moest DBGC met 10 man verder. SSV zette nog 1 keer aan, maar de 2-2 bleef op het scorebord staan.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen NSVV.