4401BT
YERSEKE
tel. 0113-404066

Met 1 punt uit 4 wedstrijden begon SSV vol goede moed aan de vijfde wedstrijd.
Ging vanaf de aftrap direct in de aanval, maar moest toekijken hoe Yerseke de aanval overnam en op 1-0 kwam.
Doelman Ruben redde in eerste instantie, maar in tweede instantie scoorde Yerseke alsnog, 1-0.
Wie nog even in de kantine was blijven zitten met een bakje koffie, zou ook het tweede doelpunt van Yerseke gemist hebben.
Yerseke sloeg toe uit een corner, waarbij de spits vogelvrij kon inkoppen, 2-0.
Binnen het kwartier had Yerseke de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar doelman Ruben bleef goed naar de bal kijken om zo een grotere achterstand te voorkomen.
Claude kreeg een levensgrote kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te laten komen, maar hij raakte de bal met zijn scheenbeen, zodat de aansluiting voor SSV achterwege bleef.
Ook Yerseke kreeg daarna een grote kans om de voorsprong uit te bouwen, ook zij misten die kans.

Onverwacht kreeg SSV de kans om te scoren, na een aanval die uit de lucht kwam vallen. Casper werd in de diepte aangespeeld en de verdediging van Yerseke greep niet, zodat hij alleen op de doelman van Yerseke af kon gaan.
Hij hield het hoofd koel en scoorde de aansluitingstreffer voor SSV, 2-1.

Maar het was niet de dag van SSV. In een wirwar van spelers, waarbij doelman Ruben het zicht werd ontnomen en een frommelgoal moest incasseren, 3-1
Zo'n 10 minuten voor rust had de stand een iets dragelijke aanzicht kunnen krijgen, maar de paal stond een doelpunt voor SSV in de weg.
Aan de andere kant werd doelman Ruben diverse keren onder vuur genomen. Een aantal schoten en kopballen wist hij uit zijn doel te houden, maar de laatste poging werd wel in een doelpunt omgezet, 4-1.
Het leed had nog groter kunnen zijn voor SSV toen een verkeerd teruggekopte bal pardoes in de voeten belandde van de spits van Yerseke, die de kans om zeep hielp.

In de rust heeft trainer Pim zijn manschappen ernstig toegesproken.
Dat leek zijn vruchten af te werpen, want aan het begin van de tweede helft kreeg SSV een aantal corners, die niets opleverde.
Ook een vrije trap, die vanaf de zijkant het 16-metergebied van Yerseke werd ingeschoten trof geen doel.
Even later een flinke aderlating voor SSV, Kaj viel geblesseerd uit, zodat de ziekenboeg nog voller werd.
Yerseke leek daarvan te profiteren, via een tweetal corners, maar even zo vaak kon doelman Ruben een grotere achterstand voorkomen.
Even later liet hij de bal los, na een afstandsschot en daarvan profiteerde Yerseke direct, want de spits wist wel raad met dit buitenkansje, 5-1.

Niet lang daarna liet Ruben zien dat hij ook ballen tegen kon houden, want met een fraaie redding bleef de stand ongewijzigd.
Dat had even daarna zo maar anders kunnen zijn, toen de thuisploeg weer een mooie aanval had opgezet.
De spits krulde de bal om de keeper heen, maar ook om de paal heen, zodat SSV verder leed bespaard bleef.

Zo'n 20 minuten voor het eind van de wedstrijd zette SSV een aanval op en kreeg invaller Erwin de kans om de stand een dragelijker aanzien te geven, maar zijn kopbal werd gered door de keeper van Yerseke.
Even later kreeg hij een nieuwe kans toen aanvoerder Thomas hem in de diepte aanspeelde.
Hij hield het hoofd koel en wist de tweede treffer voor SSV op het scorebord te krijgen, 5-2.

Yerseke perste er nog een slotoffensief uit en kreeg diverse kansen om te score op te voeren, maar die werden allemaal door doelman Ruben gepareerd. Pas in de slotfase werd hij toch nog een keer gepasserd, 6-2.
Ook SSV probeerde nog te scoren, maar een counter en een corner brachten geen wijziging in de stand, zodat de vierde nederlaag voor SSV een feit was.

Trainer Pim van SSV zag dat het een lastige wedstrijd werd toen zijn ploeg na 5 minuten met 2-0 achter kwam te staan.
Ons tegendoelpunt werd te snel opgevolgd door het derde doelpunt voor Yerseke, zodat zijn ploeg niet de kans kreeg om in een flow te raken.
Maar met meer strijd en compact te spelen hadden we nog wat kunnen bereiken.
Ook de scherpte voorin ontbrak, want we kregen wel een paar mogelijkheden.

Trainer Alexander van Yerseke was blij met de 3 punten, maar we hebben veel kansen gekregen om meer te scoren.
Hij vond SSV niet bij machte om echt tegenstand te bieden, bovendien was het bij rust al 4-1
Zijn ploeg was de terechte winnaar zei hij.

Nadat we zo snel op een 2-0 achterstand kwamen zakte bij Claude de moed in de schoenen.
Wij kregen nauwelijks kansen, maar toen wij de 2-1 maakte had de wedstrijd onze kant op moeten vallen, maar de 3-1 kwam te snel.
Ook hij was het met zijn trainer eens dat de ploeg meer strijd had moeten leveren. En als we compacter hadden gespeeld hadden we misschien meer kans gehad.