Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 02

Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Oostkapelle/Domburg schoot voortvarend uit de starblokken, in de tweede minuut wisten zij al op voorsprong te komen. Een schot in de verre bovenhoek liet doelman Luuk volstrekt kansloos, 1-0.
Diezelfde doelman onderscheidde zich diverse keren met prachtige reddingen, omdat de thuisploeg bleef aanvallen en kansen creëren.
Na bijna een half uur spelen was het, mede dankzij doelman Luuk, nog steeds maar 1-0.
Twee corners voor de gastheren brachten daar verandering in. Opnieuw werd de verre hoek gezocht en gevonden, 2-0.
Het was een beloning voor de aanvalsdrift van Oostkapelle/Domburg.

Volstrekt tegen de verhouding in scoorde SSV de 2-1 na een snelle omschakeling, waarbij de hoofdrol voor Casper van Sabben was weggelegd.
Hij verschalkte de doelman met een bekeken schuiver.
Vijf minuten later stelde de thuisclub orde op zaken, waarbij de spits door de verdediging van SSV slalomde en de 3-1 op het scorebord bracht.

In de tweede helft kwam SSV beter voor de dag. Met meer kansen, meer aanvallen en een beter verzorgd veldspel.
In de tweede helft waren er kansen, corners en gevaarlijke vrije trappen over en weer.
Ook beide keepers vervulden een hoofdrol door vele reddingen, waardoor de stand ongewijzigd bleef.
Met een nederlaag in de eerste bekerwedstrijd keerde SSV huiswaarts.

Na afloop vond trainer Pim Bruins het onbegrijpelijk dat zijn ploeg de tekortkomingen van Oostkapelle/Domburg niet bloot had gelegd.
De eerste helft was zeer ondermaats, we hadden goede afspraken gemaakt en die kwamen er de eerste helft niet uit.
De tweede helft was prima.

Aanvoerder Tom vond de eerste helft ook slecht, de afspraken werden niet nagekomen.
We mochten van geluk spreken dat we in de eerste helft niet met meer doelpunten achter kwamen.
De 2-1 had ons vertrouwen moeten geven, maar de 3-1 was voor ons de nekslag.
De tweede helft vond hij de mentaliteit beter en waren de linies beter op elkaar aangesloten.
Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot.

Volgende week, ook weer voor de beker, tegen Kloetinge dat sterk met Oostkapelle/Domburg overeenkomt, aldus trainer Pim Bruins.