0 - 2

2e klasse E

23 november 2019 14:30

Wedstrijdverslag Yerseke-SSV'65

Trainer Pim Bruins geeft bijna voor elke wedstrijd aan dat we van eigen kracht uit moeten gaan, dus vroeg ik hem wat hij vindt dat de kracht is van SSV. Zijn antwoord was dat er heel veel voetbalpotentieel aanwezig is om wedstrijden te winnen. We hebben specifieke kwaliteiten op het middenveld en we scoren regelmatig We doen er alles aan om een groot rendement uit de ploeg te halen. We hebben een ploeg die een wedstrijd kan domineren, maar hij is wel heel benieuwd hoe de ploeg omgaat met de tactische veldbezetting bij Yerseke, die een ploeg heeft die reactievoetbal speelt. Zij hebben ook individuele kwaliteiten. Het is aan onze ploeg om de beste keuzes te maken.

Aan aanvoerder Thomas vroeg ik twee redenen te noemen waarom wij van Yerseke gaan winnen. Hij gaf aan dat wij in een flow zitten en omdat we voetballend beter zijn.

De opstelling van SSV:

Doel: Luuk van Gilst.

Verdediging: Rowan Amperse, Stef de Goederen, Tom Kuitems en Glenn Weesepoel.

Middenveld: Salim Sandee, Thomas Mattheijer en Perry Bek.

Voorhoede: Claude de Smit, Aco Patkovic en Bas Biesterbosch.

Reserves: Rick Jonker, Casper van Sabben en Erwin van de Linden.

Yerseke begon de wedstrijd direct met aanvallen, maar de verdediging van SSV greep goed in en leidde ook gelijk een tegenaanval in waarbij Bas zichzelf goed vrijspeelde, maar de doelman op zijn weg vond. Daarna over en weer een aantal corners, waar niet uit gescoord werd,

Na bijna een kwartier spelen zetten Thomas en Perry een schitterende 1-2 op, waarbij de aanvoerder van de blauwhemden de bal maar net om de keeper èn het doel krulde. Na bijna een half uur spelen een veelbelovende aanval van SSV, die maar net tot corner kon worden verwerkt. In eerste instantie werkte de keeper de bal goed weg en in tweede instantie schoot Thomas de bal recht in de handen van de keeper.

In de tegenaanval kopte de spits van Yerseke net over het doel van SSV. Daarop volgde een tweetal corners voor SSV, maar gescoord werd er niet. Dat werd bijna wel aan de andere kant, maar met veel kunst- en vliegwerk konden doelman Luuk en zijn verdediging een doelpunt voorkomen.

Ook SSV had 10 minuten voor rust op voorsprong kunnen komen toen een mooie aanval bij Bas eindigde. Hij gleed naar de bal, maar een doelpunt zat er niet in. Vlak voor rust eisten beide keepers een hoofdrol voor zich op. Eerst hield de keeper van de thuisclub een vrije trap van SSV tegen, daarna verrichtte doelman Luuk een formidabele redding en hield zijn doel schoon. Ook de corner, die hij weggaf, leverde geen doelpunt op. Door slordig balverlies van SSV had Yerseke voor rust ook op voorsprong kunnen komen. Twee schoten op doel werden door twee verschillende verdedigers geblokkeerd, zodat de stand 0-0 bleef.

Na rust was het SSV, dat als eerste een corner kreeg, die makkelijk werd gevangen door de keeper, maar daarna was het een en al Yerseke dat de klok sloeg. Corner na corner, vrije trap na vrije trap, waarbij doelman Luuk een hoofdrol vertolkte, want hij hield met prachtige reddingen zijn doel schoon. De enige keer dat hij verslagen werd, kreeg hij hulp van Stef, die een bal van de lijn kopte. Ook kreeg hij 1 keer hulp van de lat.

Met 3 wissels in de tweede helft kreeg de ploeg van Pim en Ron nieuw elan. Aco, Perry en Claude werden vervangen door Rick Jonker, Casper en Erwin.

De eerste die scoorde was invaller Rick, die in de diepte werd aangespeeld en zijn snelheid benutte om zijn directe tegenstander uit te spelen. Zijn punter in de korte hoek was de keeper te machtig, 0-1. Daarna was hij de aangever van het tweede doelpunt. Met een subtiele voetbeweging wist Erwin de voorzet van Rick achter de doelman van Yerseke te deponeren, 2-0.

In de laatste minuut moest doelman Luuk nog een schot met een lastige stuit tegenhouden en dat deed hij met verve. In de extra tijd mocht Rowan nog een vrije trap nemen in de buurt van het 16-metergebied, maar de keeper bracht redding. Hierna konden de blauwhemden de 3 punten mee naar Goes nemen.

Na afloop zei Ron Hillebrand dat het een wedstrijd met 2 gezichten was. Een aantal spelers blonk echt uit. Maar Yerseke had een vrij middenveld en in de omschakeling waren we vaak te laat. Hij vond het een fantastische overwinning, maar als Yerseke als eerste had gescoord, hadden zij waarschijnlijk gewonnen. Hij deelde een pluim uit aan de hele ploeg voor hun werklust.

Stef vond dat Yerseke en SSV in de eerste helft gelijkwaardig waren aan elkaar. Beide ploegen leverden strijd en inzet. Gelukkig haalde ik nog een bal van de lijn, maar iedereen heeft zijn best gedaan. Hij vindt in deze competitie dat de meeste ploegen sowieso aan elkaar gewaagd zijn. Maar vandaag waren wij overtuigender in de afronding en het was zeker geen gestolen overwinning.