14 december 2019 14:00

Scheidsrechter

D.A.P.H. van Helden

Wedstrijdverslag SSV'65-'s-Heer Arendskerke

Trainer Pim Bruins gaf voor de wedstrijd aan dat we deze tegenstander niet moeten onderschatten. Wij zullen het initiatief moeten nemen, maar durft de ploeg ook door te dekken?  Wij moeten de focus houden. Zij zijn gevaarlijk aan de bal en wij moeten goed zijn in de omschakeling. Hij verwacht 3 punten vandaag.

Aanvoerder Thomas weet dat ´s-Heer Arendskerke een hechte ploeg heeft, dat kan een kwaliteit zijn. Wij moeten goed opletten in de omschakeling. We hebben een goede overwinning tegen Bruse Boys behaald en wij moeten elke week zo kunnen spelen. We moeten vooral doelpunten maken.

Opstelling SSV'65:

Doel: Luuk van Gilst.

Verdediging: Glenn Weesepoel, Stef de Goederen, Kaj Walraven en Rowan Amperse.

Middenveld: Tom Kuitems, Thomas Mattheijer, Claude de Smit en Perry Bek.

Aanval: Rick Jonker en Bas Biesterbosch.

Reserves: Rick Mulder, Salim Sandee, Casper van Sabben, Erwin van de Linden, Aco Patkovic en Nick Westerbeke.

Ook vandaag begon SSV voortvarend aan de wedstrijd, kreeg een vrije trap te nemen, net buiten de 16 van de bezoekers. SSV had op voorsprong moeten komen, maar in eerste instantie werd een kopbal geblokkeerd en vervolgens ook een schot op doel, zodat de beloning uitbleef. Wat restte was een corner, waaruit ook weer op doel geschoten werd, maar de keeper tikte hem naast zijn doel. De corner werd te hard en te hoog voor het doel geschoten.

In de achtste minuut kreeg SSV weer een corner, na goed doorzetten van Rowan. Maar het slappe schot op doel die daar op volgde kon de keeper niet verontrusten. Daarna waren het de bezoekers die tot twee keer toe een snelle aanval opzetten. Bij de eerste aanval was de voorzet nog te scherp, maar bij de tweede aanval moest doelman Luuk alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen, zodat de stand onveranderd bleef.

Na 20 minuten zette SSV een aanval op via de rechterkant, waarbij de bal ver naar links werd gespeeld en Thomas een prima voorzet afleverde op Nick, die naast het doel kopte. Na bijna een half uur spelen werd een aanval van SSV gestuit, maar de herkansing was voor aanvoeder Thomas, die de bal maar net om het doel heen krulde.

De redelijk sportieve wedstrijd leverde toch 2 gele kaarten op in een kort tijdsbestek, eerlijk verdeeld over beide partijen. Vlak voor rust een schot op het doel van SSV, doelman Luuk had geluk dat een speler van 's-Heer Arendskerke het schot blokte. Aan de andere kant kreeg SSV nog een corner, na goed doorzetten van Rick, maar die werd naast gekopt. In de extra tijd nam aanvoerder Thomas een vrije trap aan de rand van de 16 van de bezoekers, maar hij mikte te hoog.

Na de thee 2 levensgrote kansen voor SSV om alsnog op voorsprong te komen, maar het mocht niet zo zijn. Ook de bezoekers kregen een levensgrote kans, maar ook zij wisten niet te scoren. Na ruim een uur spelen kreeg SSV weer een corner, deze keer was het Kaj, die over het doel kopte. Direct daarna de eerste wissel bij SSV, Glenn maakte plaats voor Rick Mulder. De bezoekers zetten direct na die wissel een snelle aanval op over rechts, maar de verdediging van SSV wist het gevaar onschadelijk te maken.

Pas na 5 kwartier mochten de bezoekers hun eerste corner nemen, die werd gevolgd door een tweede en een derde, maar een doelpunt bleef uit. Daarop volgde de tweede wissel bij SSV, Stef maakte plaats voor Aco. SSV ging met deze wissel spelen voor de winst.

Uit een nieuwe corner voor 's-Heer Arendskerke ontstond een counter van SSV, maar die werd slordig uitgevoerd, zodat het niets opleverde. Voorzichtig lieten de bezoekers zich aan het front zien en roken aan een doelpunt. Een vrije trap van zo'n 35 meter werd snoeihard ingeschoten, maar doelman Luuk bracht redding, ten koste van een corner.

Zo'n 6 minuten voor tijd maakten de bezoekers handig gebruik van balverlies van SSV. Mede door wanorde achterin wist Michiel Harinck namens 's-Heer Arendskerke te profiteren en dompelde de thuisploeg in rouw, 0-1. Daarna was SSV niet meer bij machte om het tij te keren en moest berusten in een nederlaag.

Na afloop sprak Ron Hillebrand van een gezapig potje van de kant van SSV. De totale controle die we vorige week tegen Bruse Boys hadden, was er vandaag niet. Het was geen elftal vandaag en er werd te veel tegen elkaar gezeurd. Wij doen onszelf de das om, terwijl zij door bleven gaan. Met de aanvallende wissels hebben we nog geprobeerd de overwinning in de wacht te slepen. Het was een off day van SSV.

Glenn zei na afloop dat we die eerste kansen hadden moeten afmaken, maar omdat we dat niet deden, maakten we het onszelf veel te moeilijk. We hadden wel controle over de wedstrijd, maar je zag 's-Heer Arendskerke in de wedstrijd komen. Hoewel wij de bovenliggende partij waren, raakten we de draad in het laatste kwartier kwijt.

Dat was de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. In 2020 beginnen we weer op 25 januari met een uitwedstrijd tegen DBGC. Daarna beginnen we aan de tweede helft van de competitie.