28 september 2019 14:30

Scheidsrechter

A.J.A (Jos) Simonse

Wedstrijdverslag SSV'65-De Meeuwen

Trainer Pim Bruins gaf voor de wedstrijd aan dat, ondanks dat het een andere tegenstander is, wij met dezelfde intentie deze wedstrijd ingaan. Hier en daar wat nuanceverschillen. Vorige week hebben wij te weinig kansen gecreëerd. Wij zullen net als vorige week het initiatief nemen, maar dat zal De Meeuwen ook doen. Zij zijn een titelkandidaat, wij zijn uitdagers.

Hij kwam met de volgende opstelling:

In het doel Luuk van Gilst.

Achterhoede: Erik Jansen, Kaj Walraven,Stef de Goederen en Rowan Amperse

Middenveld: Thomas Mattheijer,Claude de Smit en Salim Sandee

Voorhoede: Rick Jonker, Bas Biesterbosch en Jordi Matondo

Wissels: René Zwamborn, Dennis Dorssers, Casper van Sabben en Nick Westerbeke

Aan het begin van de eerste helft leek De Meeuwen een licht overwicht te hebben en speelde ook meer op de helft van SSV, zonder dat er kansen waren. De eerste kans kwam na zeven minuten, na een fraaie aanval, maar de afronding was slecht. Even later was het Nick, die zichzelf vrijspeelde, een goede voorzet afleverde, maar de verdediging van De Meeuwen greep goed in en gaf slechts een corner weg, die afgeslagen werd. Daarbij kwamen de bezoekers er vliegensvlug uit, maar Rowan greep goed in. Ook hij gaf een corner weg, maar die werd hoog over het doel geschoten.

Net als vorige week was dit een redelijk sportieve wedstrijd met af en toe een gele kaart, zo ook na een overtreding op Bas. Uit de vrije trap die toegekend werd, werd niet gescoord. Maar leverde wel een tegenaanval van De Meeuwen op, echter meer dan een ingooi zat er niet in.

In de achttiende minuut moest doelman Luuk voor het eerst optreden, hij pareerde een diagonaal schot van grote afstand met verve. Even later werd hij geholpen door zijn verdediger, toen de handige rechterspits van De Meeuwen, zichzelf vrijspeelde en een goede voorzet in huis had.

Halverwege de eerste helft een uitval van de bezoekers, maar Kaj was bij de les en maakte die onschadelijk door een corner weg te geven. Een van de spaarzame slippertjes van doelman Luuk, die de bal los liet, maar hij kreeg hulp van de verdediging, die gelijk een tegenaanval inluidde. Maar ook de verdediging van De Meeuwen was bij de les.

Even later zette Rick goed door, het leverde SSV een corner op, maar die werd goed uitverdedigd. De bezoekers zetten daarna direct een mooie aanval op, maar opnieuw was daar doelman Luuk, die redding bracht. Even later moest hij er opnieuw aan te pas komen, toen De Meeuwen de bal op het middenveld veroverde, maar opnieuw had hij het antwoord op een vliegend schot, hij gaf slechts een corner weg. De corner leverde weer een grote kans op, maar opnieuw was hij een sta-in-de-weg voor de bezoekers uit Zoutelande.

Vlak voor rust kreeg De Meeuwen opnieuw een corner, deze keer waren ze dicht bij een doelpunt, maar de lat bracht redding voor SSV. Toen de bal opnieuw werd ingebracht was daar doelman Luuk die zich over de bal kon ontfermen. Hij luidde een nieuwe aanval van SSV in, die Salim verder gestalte gaf. Zijn scherpe voorzet kon nog net onschadelijk gemaakt worden door de doelman van De Meeuwen.

Nog net voor rust deed De Meeuwen een ultieme poging om met een voorsprong de rust in te gaan, maar de aanval over rechts werd onschadelijk gemaakt door doelman Luuk, die slechts een corner weggaf. Die werd in eerste instantie weggewerkt, maar toch opnieuw ingebracht, maar opnieuw kwam de doelman van SSV met een sublieme redding. In de extra tijd probeerde SSV hetzelfde, dit keer via een aanval over recht, door Claude opgezet. Hij haalde de achterlijn, vond Rick, die met een prima schot de doelman van De Meeuwen probeerde te verschalken, maar ook hij hield zijn doel schoon, zodat beide ploegen met een 0-0-stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft begonnen de bezoekers voortvarend, drukte SSV terug op eigen helft, maar verder dan een paar kleine kansen kwamen ze niet. Even later dreigde er een groter gevaar, zag ook Stef en hij incasseerde een gele kaart zonder morren, na zijn overtreding. De vrije trap werd een prooi voor doelman Luuk.

Even later opnieuw een grote kans voor de bezoekers, maar doelman Luuk kwam goed zijn doel uit en werkte de bal weg, die opgevangen werd door de spits van De Meeuwen, die een poging waagde, maar hij zocht het lege doel veel te hoog. De bezoekers gaven het echter niet op en deden even later een nieuwe poging om te scoren, na het veroveren van de bal op het middenveld. Maar Erik stak daar een stokje voor en kopte de bal weg. De corner die hij weggaf kon door doelman Luuk makkelijk weggewerkt worden.

Daarna volgden er 2 wissels kort na elkaar, eerst werd Claude gewisseld voor Casper, daarna mocht Dennis zijn opwachting maken voor Stef.

Hierna zette SSV een nieuwe aanval op, maar de verdediging van De Meeuwen bleek opnieuw een onneembare vesting. Ook een nieuwe corner voor SSV kon geen bres slaan in de verdediging van De Meeuwen. Ondertussen had Rick plaatsgemaakt voor René. In de extra tijd probeerde De Meeuwen het nog 1 keer via een mooie aanval, maar Erik bleef ook tot het laatst toe bij de les. De corner die de bezoekers nog kregen, werd door alles en iedereen gemist, zodat ook de tweede wedstrijd van SSV in een 0-0 eindigde.

Na afloop zei Ronnie Hillebrand dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen, maar dat gold ook voor De Meeuwen. Hij vond dat er wel meer gevoetbald werd dan vorige week, toen het ook 0-0 bleef. Deze keer hebben we wel kansen gekregen, maar die werden niet goed uitgespeeld, door verkeerde keuzes of een matige voorzet. Maar deze uitslag tegen een titelkandidaat geeft wel hoop voor de toekomst. We zijn niet echt in de problemen geweest.

Aanvoerder Thomas vond in vergelijking met de 0-0 van vorige week, vandaag de tweede helft beter. Wel had de eindpass beter gemoeten, zodat we meer kansen hadden gehad. Er zat in deze wedstrijd ook meer dynamiek. Van tevoren zou hij blij geweest zijn met een 0-0 tegen De Meeuwen, maar nu had er meer in gezeten.

Volgende week uit tegen Oostkapelle/Domburg.