Strijdbaar SSV'65 houdt koploper Nieuwenhoorn op 2-2.

Nieuwenhoorn 1

2e klasse E

7 maart 2020 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Nieuwenhoorn

Voor de wedstrijd gaf trainer Pim Bruins van SSV aan dat hij gehoopt had een ruimere keuze te hebben voor zijn opstelling, maar door de afwezigheid van Tom, Glenn en Dennis moest hij toch puzzelen. Hij wil dat de ploeg de afstand tussen de linies klein houdt en gaat iets meer behouden spelen dan in de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn, waar we kansloos ten onder gingen. Hij heeft specifiek gekeken naar bepaalde kwaliteiten bij spelers in zijn opstelling.

Aanvoerder Thomas gaf aan dat we in de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn maar de helft van de opdrachten goed uit hadden gevoerd. Vandaag spelen we op gewoon gras, dat kan misschien een voordeel zijn, omdat zij hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen. Het lijkt erop dat ook Nieuwenhoorn moeite heeft met ploegen die fysiek spelen, dat verklaart mogelijk de nederlagen die ze geleden hebben. Hij verwacht een beter resultaat dan in de uitwedstrijd.

Ook aan trainer Ron van den Berg van Nieuwenhoorn heb ik een paar vragen gesteld. Ik vroeg hem hoe het mogelijk was dat zo'n goed elftal tegen nederlagen aanliep tegen ploegen als De Meeuwen en Bruse Boys. Ook het gelijke spel tegen 's-Heerarendskerke was een verrassing. Hij gaf aan dat geen enkele ploeg alle wedstrijden in een competitie zal winnen. De nederlagen waren goed te verklaren, want wij waren op die dagen minder en de tegenstanders op hun best. Tegen 's-Heerarendskerke hebben we zeker 10 uitgespeelde kansen laten liggen. In oefenwedstrijden hebben we tegen hoger geklasseerde ploegen goede resultaten gehaald.

Opstelling SSV'65:

Doel: Luuk van Gilst.

Verdediging: Coen Verschuure, Salim Sandee, Kaj Walraven en Rowan Amperse

Middenveld: Rick Mulder, Thomas Mattheijer en Perry Beck.

Voorhoede: Claude de Smit, Bas Biesterbosch en Casper van Sabben.

Reserves: René Zwamborn, Jordi Matondo, Stef de Goederen, Rico de Putter en Nick Westerbeke.

Zoals verwacht mocht worden nam Nieuwenhoorn het initiatief en drukte SSV vast op eigen helft. Na 5 minuten het eerste gevaar van de bezoekers in de vorm van een vrije trap, die echter hoog over alles en iedereen heen geschoten werd. Even later werd ook een corner door hen te hoog voor het doel geschoten. Niet veel later een zeer snelle aanval van Nieuwenhoorn, die in het zijnet belandde. In de tiende minuut moest Kaj aan de noodrem trekken en onderbrak een veelbelovende aanval van de bezoekers. Een gele kaart viel hem ten deel.

Daarna viel de schroom van de thuisploeg af en kwam het wat vaker op de helft van de tegenstander. SSV kreeg zelfs 2 corners kort achter elkaar. De eerste werd goed uitverdedigd, de tweede kwam bij aanvoerder Thomas terecht, hij krulde de bal echter net om de keeper en de paal heen. Een vrije trap, ook voor SSV, belandde in de handen van de keeper. De tweede vrije trap leverde iets meer gevaar op, werd afgeslagen, maar door Erwin opnieuw ingeschoten. Het leverde 2 corners achter elkaar op, maar meer zat er niet in.

Na bijna een half uur spelen werd een aanval van SSV hardhandig gestopt en leverde een vrije trap op aan de rand van het 16-metergebied van Nieuwenhoorn. Vrije trappenspecialist Thomas nam plaats achter de bal deed waar hij goed in is, de bal in de verre hoek schieten, 1-0. Direct daarna konden bezoekers al op gelijke hoogte komen, toen een middenvelder dwars door de verdediging van SSV slalomde. Hij schoot echter net naast. Ook na geknoei in de verdediging had Nieuwenhoorn kunnen scoren. Het was een wonder dat ze dat niet deden. Aan de andere kant sloeg SSV wel toe. Een hoge bal over de verdediging kwam bij Claude terecht, die goed doorzette en koel afrondde, 2-0. Voor de supporters die SSV een warm hart toedragen en dachten dat dat ook de ruststand zou worden kwamen bedrogen uit. In de extra tijd maakten de bezoekers gebruik van een moment van onachtzaamheid in de verdediging van SSV, Dimitri Gomes bepaalde de ruststand op 2-1.

Het eerste wapenfeit na rust kwam van de bezoekers in de vorm van een corner, maar de verdediging van SSV werkte de bal vakkundig weg. Na een uur spelen kwam Nieuwenhoorn dan toch langszij. Een afstandsschot werd van richting veranderd en leverde de bezoekers een corner op. Daarbij ging niet alleen doelman Luuk onder de bal door, maar werd de doelpuntenmaker, Jeffrey Burger, geheel vrijgelaten en kon ongehinderd de 2-2 binnen koppen.

Niet lang daarna zette Rick Bas vrij voor de keeper, maar laatstgenoemde kon het net niet vinden, waardoor de stand gelijk bleef. Nog geen minuut later werd de bal over de verdediging van SSV geschoten, maar de spits schoot hoog over.

Daarna volgde er een dubbele wissel, Jordi en Stef kwamen in de ploeg, Salim en Perry mochten gaan douchen.

Een kwartier voor tijd een onverwacht schot op het doel van SSV, doelman Luuk zag tot zijn opluchting de bal net over gaan. Bij een vrije trap voor de bezoekers mocht SSV niet klagen dat de scheidsrechter affloot voor een overtreding. Ondertussen was René in de ploeg gekomen voor Rick.

Vlak voor tijd een levensgrote kans voor Claude, maar zijn teller bleef op 1 doelpunt staan vandaag. In de voorlaatste minuut had Nieuwenhoorn met de volle winst huiswaarts kunnen keren, maar een vrije trap werd net naast het doel gekopt.

In de extra tijd golfde het spel op en neer, beide ploegen gingen voor de 3 punten. Eerst kreeg Nieuwenhoorn een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV werd ingeschoten, maar leverde niets op. Daarna kreeg SSV een corner met hetzelfde resultaat. Vervolgens een zeer snelle aanval van de bezoekers, maar de spits had kennelijk zijn kruit verschoten en zag de bal naast gaan. SSV kreeg nog een vrije trap, maar de verdediging van Nieuwenhoorn wist de bal goed uit te verdedigen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de bezoekers via een vliegensvlugge aanval. Deze werd echter onreglementair gestuit door Coen, die daarvoor een gele kaart kreeg, maar de stand bleef ongewijzigd.

Na afloop zei Ron Hillebrand dat hij een strijdbaar SSV had gezien. Spelers waren bereid om het vuile werk voor elkaar op te knappen. Het eerste tegendoelpunt, in de extra tijd van de eerste helft, heeft ons hoogstwaarschijnlijk de overwinning gekost. Maar iedereen heeft vanuit zijn taak gevoetbald. Hij zag een gretig SSV dat ook vocht voor de tweede bal. Het had beide kanten op kunnen gaan, maar hij is tevreden met dit gelijke spel.

Rick gaf aan dat het te verwachten was dat Nieuwenhoorn het initiatief zou pakken. Na 15 à 20 minuten namen wij het heft in handen. Het was de bedoeling dat wij de tegenstander lieten komen en vanuit de reactie toeslaan en daar was ons tweede doelpunt een mooi voorbeeld van. Zij hebben weinig kansen gehad en hun spits hadden wij in de tang. De eerste helft hebben wij goed gevoetbald, de tweede helft was voor Nieuwenhoorn.