Verdediging: Rowan Amperse, Dennis Dorssers, Kaj Walraven en Stef de Goederen.

Middenveld: Tom Kuitems, Thomas Mattheijer en Salim Sandee.

Voorhoede: Claude de Smit, Bas Biesterbosch en Casper van Sabben.

Reserves: Jordi Matondo, Rick Jonker, Aco Patkovic en Nick Westerbeke.

Hij verwachtte dat Hellevoetsluis in een 4-4-2-formatie zal aantreden en zij ons in het begin vol onder druk zullen zetten. Als wij daar onder vandaan kunnen spelen, kunnen wij de ruimtes benutten die zij laten vallen. Wij spelen gewoon ons eigen spel, met een paar kleine aanpassingen. Wij trainen op kunstgras en dat is een voordeel, het zal een interessante pot worden.

Al gelijk in de eerste minuut kreeg SSV een vrije trap aan de zijkant van het veld, die het 16-metergebied van Hellevoetsluis in werd geslingerd, maar de achterhoede verdedigde goed uit. Even later een gevaarlijke aanval van de thuisclub, maar doelman Luuk was op tijd (ver) uit zijn doel gekomen om het gevaar te bezweren. Niet veel later een bal vanuit de verdediging, die over de achterhoede van SSV werd gelegd. De spits, met de exotische naam Gaultier Obiango, stond vogelvrij om de bal aan te kunnen nemen. Hij hield het hoofd koel en schoof de bal beheerst onder doelman Luuk door, 1-0.

Na ongeveer een kwartier spelen kreeg SSV een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld. Casper, die vrij stond, schoot de bal echter naast het doel. Direct daarna schakelden de gastheren vliegensvlug om, maar meer dan een ingooi zat er niet in. Toen die ook nog eens foutief uitgevoerd werd, kwam SSV goedkoop aan de bal. Even later een onverwachte voorzet, met een even onverwachte kopbal, maar tot zijn grote opluchting zag doelman Luuk de bal over zijn doel gaan.

Daarna een aanval over rechts, opgezet door Rowan, die een afgemeten voorzet voor Claude in huis had. De kopbal van Claude werd ternauwernood van de lijn gehaald. Daarna twee identieke situaties. Twee corners, beiden ingekopt door Kaj, maar ook even zo vaak geen doelpunt.

Tien minuten voor rust kreeg SSV een vrije trap, na een overtreding op Tom, die met geel bestraft werd, maar de vrije trap leverde niets op. SSV bleef echter de aanval zoeken, kreeg daarna ook nog een corner. Die werd echter weggewerkt door doelman Sander van Rijn. De opnieuw ingebrachte bal werd goed uitverdedigd. Even later leek uit een corner voor SSV de gelijkmaker op het scorebord te komen. Bas schoot de bal binnen, maar de scheidsrechter zag een overtreding op de keeper en keurde hem af.

Vlak voor rust veranderde het doelgebied van Hellevoetsluis in een schiettent, diverse schoten op het doel, maar even zo vaak geblokkeerd. Meer dan een corner zat er niet in. Even later opnieuw een vlotte aanval van SSV, Salim schoot echter naast. In de laatste minuut voor rust kreeg Dennis een gele kaart voorgehouden. Hij kon de counter van Hellevoetsluis echter niet voorkomen, maar de andere verdedigers van SSV grepen goed in, zodat de schade tot aan de rust tot 1 doelpunt beperkt bleef.

Na rust was het Thomas die Claude in de diepte aanspeelde, het schot van laatstgenoemde ging echter over het doel. De meeste gele kaarten vielen aan de kant van Hellevoetsluis, meestal voor zware overtredingen, maar ook, zoals in de vierenvijftigste minuut, voor aanmerkingen op de leiding. Na een uur spelen kreeg Hellevoetsluis een vrije trap, net buiten de punt van het 16-metergebied van SSV. Doelman Luuk had er echter goed het oog in.

Ook de volgende gele kaart was voor Hellevoetsluis, na een zware overtreding op Rowan. De vrije trap werd het 16-metergebied van de gastheren gebracht. Via de kluts kwam de bal bij Casper, maar zijn schot werd geblokt en de corner die daarop volgde werd goed uitverdedigd.

Opnieuw probeerde SSV het via een aantal schoten op doel, na een aanval over veel schijven, maar de bal werd even zo vaak van de lijn gehaald. Ook een corner die daarop volgde, leverde geen doelpunt op.

Daarna volgde er een dubbele wissel, Rick en Jordi vielen in voor Casper en Stef.

Direct daarna volgde een identieke situatie, die in de eerste helft een doelpunt opleverde voor Hellevoetsluis. De spits die in vrije positie kon inschieten vond deze keer echter doelman Luuk op zijn weg, die een grotere achterstand met een knappe redding wist te voorkomen. De corner die hij weggaf werd goed uitverdedigd. Wederom een gele kaart na onbesuisd inkomen op doelman Luuk.

Invaller Rick was dicht bij de gelijkmaker. Via een aanval over links, waarbij hij 3 tegenstanders het bos in stuurde, mikte hij echter net naast de kruising. Ongeveer een kwartier voor tijd leek Hellevoetsluis het duel te beslissen. Doelman Luuk was ver zijn doel uitgekomen om een counter van de gastheren onschadelijk te maken. Hij werd deze keer echter uitgespeeld, maar kreeg hulp van zijn verdediging, die weliswaar een corner weggaf, maar daar bleef het bij.

Niet alles was SSV dat de klok sloeg, heel soms kwam Hellevoetsluis eruit, kreeg ook nog wel eens een corner, maar dan werd er weer goed uitverdedigd. Tien minuten voor tijd kreeg SSV een vrije trap, die uitverdedigd werd, opnieuw werd ingebracht, een corner opleverde, maar ook niet meer dan dat.

Daarna volgde de laatste wissel bij SSV, Aco nam de plaats in van Kaj.

Hierna had SSV niet veel tijd meer om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, toch probeerden de blauwhemden het via een counter, opgezet door Jordi. Het leverde ook nog een corner op, maar geen doelpunt. Ook Hellevoetsluis zocht naar een doelpunt, maar door goed ingrijpen van Tom, bleef het bij een corner. Vlak voor tijd leek het pleit beslist toen SSV balverlies leed, maar opnieuw was daar doelman Luuk om erger te voorkomen.

Na goed doorzetten van Rick kreeg SSV ook nog een corner. Aanvoerder Thomas kreeg de bal toegespeeld, die op doel schoot, maar wel recht in de handen van de keeper. Hellevoetsluis deed er alles aan om de overwinning over de streep te trekken, inclusief tijdrekken, waarvoor een gele kaart werd gegeven aan een speler van de thuisclub. In de extra tijd een counter van Hellevoetsluis, maar Dennis voorkwam de definitieve nekslag voor SSV en maakte de counter eigenhandig onschadelijk. In de extra tijd kreeg Jordi een levensgrote kans op de gelijkmaker, hij raakte de bal echter niet vol, zodat de ploeg van Pim en Ron zonder punten terug konden keren naar Goes.

Trainer Pim Bruins zag dat alles veranderde na de 1-0 van Hellevoetsluis. Zodoende konden zij achterover leunen. Wij hebben op beslissende momenten de verkeerde keuzes gemaakt. Wij hebben grote kansen gehad, maar ze niet afgemaakt. Soms speelde de ploeg te vrijblijvend.

Ik vroeg na afloop aan Bas waar het vandaag aan had ontbroken. Zijn antwoord was scorend vermogen, scherpte voor het doel en het slecht uitspelen van kansen. We waren 3 keer beter dan Hellevoetsluis, maar we moeten oppassen dat we niet verzanden in goed voetballen, maar toch verliezen. Op de eerste 12 minuten na hebben we goed gevoetbald.

Volgende week weer een uitwedstrijd en wel tegen koploper Nieuwenhoorn.