2e klasse E

12 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

Wedstrijdverslag SSV'65-Walcheren

Trainer Pim Bruins gaf voor de wedstrijd aan dat we vandaag een resultaat moeten halen. We moeten laten zien dat we in elke linie beter zijn dan onze tegenstander. We zullen ze niet onderschatten, maar we moeten wel 3 punten halen om weer een beetje aansluiting te krijgen.

Aanvoerder tevens topscoorder Thomas vond dat de ploeg vorige week in de eerste helft nog gelijkwaardig was aan Oostkapelle, maar in de tweede helft werden we afgetroefd op mentaliteit en strijd. We kwamen onze afspraken niet na. Vandaag zullen we een voetballende ploeg treffen, die weliswaar onderaan staat, maar die we niet mogen onderschatten. Ook hij gaf aan dat die 3 punten hard nodig zijn.

Opstelling:

Luuk van Gilst in het doel.

Achterhoede: Erik Jansen, Dennis Dorssers, Kaj Walraven en Rowan Ampers.

Middenveld: Tom Kuitems, Thomas Mattheijer en Salim Sandee.

Voorhoede: Claude de Smit, Bas Biesterbosch en Casper van Sabben

Reserves: René Zwamborn, Rick Jonker, Stef de Goederen en Nick Westerbeke

Vanaf het begin maakte SSV duidelijk dat ze op jacht waren naar de eerste overwinning van dit seizoen, want al in de tweede minuut zette Casper Rowan vrij voor de keeper, maar laatstgenoemde schoot naast. Even later liet Rowan zich opnieuw zien, dit keer bij een vrije trap, die hij net naast schoot.

Na ongeveer een kwartier stoomde Tom op aan de rechterkant, leverde een prima voorzet af op Casper, die met een snoekduik de bal via de grond over het doel kopte. Daarna probeerden Claude en Thomas kort achter elkaar de keeper te verschalken via afstandsschoten, maar in beide gevallen had hij de bal klemvast. Dennis was de hoofdrolspeler in de volgende kans voor SSV. Eerst veroverde hij de bal op het middenveld, stuurde Claude weg op rechts en kreeg de bal weer terug, maar hij kon de moeilijke voorzet slecht met zijn hoofd raken, zodat zijn poging over het doel ging.

Een van de spaarzame momenten van Walcheren kwam via een snelle aanval, die door goed ingrijpen van SSV onschadelijk werd gemaakt. Even later weer een momentje voor Walcheren, dit keer geholpen door de blauwhemden, die de bal slordig verspeelden. Een snelle omschakeling was het gevolg, maar het ingrijpen van SSV voorkwam wel een doelpunt maar geen corner. Die corner werd een makkelijke prooi voor doelman Luuk.

Na een half uur verdedigde SSV zeer slecht uit en gaf daardoor een grote kans weg aan de bezoekers. De spits kon doelman Luuk evenwel niet verschalken. Even later kreeg SSV een corner, die zeer slecht genomen werd, dat het geen enkel gevaar opleverde voor de formatie uit Vlissingen.

Zo'n 10 minuten voor rust een kans voor Walcheren, dit keer op eigen kracht, via een zeer snel uitgevoerde aanval. De aangespeelde spits probeerde de bal om doelman Luuk heen te krullen, een poging die mislukte en gewoon in de handen van de keeper terechtkwam.

Vlak voor rust ging Casper op avontuur en na een solo vond hij Tom, die via een lage schuiver bijna de doelman van Walcheren verschalkte, maar die kon er nog net een handje tegenaan krijgen. De corner leverde niets op. Toch bleef SSV op zoek gaan naar een voorsprong zo vlak voor rust. Via een vrije trap net buiten de 16 van Walcheren. Thomas schoot de bal over het doel.

In de laatste minuut voor rust kreeg SSV dan toch loon naar werken. Kreeg daarvoor een vrije trap, net buiten de 16 van Walcheren, die eerst met kunst- en vliegwerk werd uitverdedigd, maar opnieuw werd de bal ingebracht en Claude bood Casper een niet te missen kans, 1-0.

In de extra tijd kregen beide teams nog ieder een kans. SSV een vrije trap vanaf de zijkant. Walcheren had nog een uitval over links in huis. Behalve een corner voor de bezoekers, leverde beide situaties niets op.

Wat er in de rust is gezegd, is ook bij de trouwe supporter niet bekend, maar SSV ging wel verbeten op zoek naar een uitbreiding van de voorsprong. Dat lukt al 2 minuten na de rust. Casper had een goede actie in huis, een schot op doel kon nog wel gepareerd worden door de keeper, maar de rebound was hem toch te machtig. De bal kwam precies bij aanvoerder Thomas terecht, die zijn doelpuntenaantal verdubbelde met een bekeken en goed laaggehouden schuiver, 2-0.

In de vijftigste minuut had ook Casper zijn doelpuntenaantal kunnen verdubbelen, toen hij bij toeval de bal toegespeeld kreeg. Deze keer faalde hij oog in oog met de keeper. SSV hield Walcheren op eigen helft en dwong daardoor een corner af. Casper kreeg hierdoor opnieuw een kans om te scoren. Hij verschalkte de keeper met een leep balletje, maar een verdediger schoot zijn doelman te hulp. Hierdoor moesten de manschappen van Pim en Ron nog even wachten op de volgende treffer.

Die kwam dan toch, na bijna een uur spelen. Tom veroverde de bal op het middenveld, zette Claude vrij voor de keeper. Claude hield het hoofd koel en schoof de bal beheerst langs de doelman, 3-0. Twee minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen Bas een aanval over rechts inluidde. Hij vond Casper, die dan toch zijn tweede doelpunt scoorde, 4-0

Na exact een uur spelen had de score nog hoger kunnen uitvallen, toen Claude Bas in de diepte aanspeelde, maar de keeper was net iets eerder bij de bal. Direct daarna een plaagstootje van Walcheren, maar meer dan een schot, dat naast ging kwam de Walcherse formatie niet.

Daarna werd Bas gewisseld voor René.

In de vijfenzestigste minuut kreeg SSV een corner, na een serie missers van zowel Walcheren als SSV, maar die werd in eerste instantie uitverdedigd, maar in tweede instantie door aanvoerder Thomas op doel geschoten. Ten koste van een corner kon de keeper redding brengen. De corner werd door Kaj over het doel gekopt. Even later had ook Salim nog een duit in het zakje willen doen, maar de keeper wenste daar niet aan mee te werken en had een prima redding in huis.

Hierop volgde een dubbele wissel, Tom en Claude mochten moegestreden plaatsnemen in de dug out, Stef en Rick mochten proberen nog iets aan de stand te doen. Laatstgenoemde was direct betrokken bij de opbouw van een nieuwe aanval, maar de verdediging van Walcheren vond 4 doelpunten tegen wel genoeg en greep goed in.

Daarna kregen de bezoekers nog een corner, maar die werd zo slecht uitgevoerd dat het een counter voor SSV opleverde. Daar kwam nog wel een corner uit, maar geen doelpunt, omdat Walcheren goed uitverdedigde. Thomas probeerde het nog eens met een afstandsschot, maar de keeper had er goed het oog in en had de bal klemvast. Even later ging ook een vrije trap voor SSV verloren. Deze keer genomen door Rowan, maar die zocht het doel te hoog.

De laatste stuiptrekking van de bezoekers werd ingeluid door SSV, dat slordig balverlies leed. De bal kwam bij Jay Cosijn terecht, die doelman Luuk kansloos liet en zo toch nog een eretreffer op het denkbeeldige scorebord bracht, 4-1.

Na afloop zei Ron Hillebrand dat SSV in de eerste helft al de bovenliggende partij was. Het afmaken van de kansen was het enige manco. De tweede helft, met 3 doelpunten voor SSV, was goed voor het zelfvertrouwen. Hij hield een positief gevoel over aan deze wedstrijd.

Ook Tom Kuitems vond dat SSV in de eerste helft de bovenliggende partij was. Wij speelden goed voetbal, kregen veel kansen, maar ze gingen er maar niet in. Luuk heeft ook nog een aantal goede reddingen verricht. In het eerste kwartier na rust hebben we laten zien wat we konden met 3 doelpunten als gevolg. Jammer dat we niet doordrukten tot 5 of 6-0. In plaats daarvan werd het nog 4-1. Het was een lekkere overwinning. Walcheren wilde wel voetballen en groef zich niet in, dat was in ons voordeel.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis.