1 - 0

2e klasse E

8 februari 2020 14:30

Wedstrijdverslag Walcheren-SSV'65

Voor de wedstrijd gaf trainer Pim Bruins aan dat wij minimaal hetzelfde aan inzet moeten tonen als in de vorige wedstrijd. Wij moeten aan de bal zijn en vroeg scoren. Hij is er van overtuigd dat dat 3 punten zal opleveren. De intentie is goed te voetballen. Walcheren zal het mogelijk een tijdje vol kunnen houden. Als we winnen wordt het volgende week tegen Oostkapelle/Domburg een interessante wedstrijd.

Aan aanvoerder Tom vroeg ik wat voor wedstrijd hij verwacht. Zijn antwoord was dat het aan onszelf ligt. Als wij dezelfde arbeid als vorige week laten zien en wij opnieuw dominant kunnen zijn verwacht hij een overwinning. Voetballend zijn wij beter, maar het veld is erg slecht.

Opstelling SSV'65:

Doel: Luuk van Gilst

Verdediging: Rowan Amperse, Dennis Dorssers, Stef de Goederen en Kaj Walraven.

Middenveld: Casper van Sabben, Tom Kuitems en Salim Sandee.

Aanval: Bas Biesterbosch, Erwin van der Linden en Jordi Matondo.

Reserves: Coen Verschuure, René Zwamborn en Aco Patkovic.

Al in de tweede minuut zorgde Walcheren voor gevaar in 16-metergebied van SSV, toen zij een vrije trap mochten nemen. Doelman Luuk was er als de kippen bij om het gevaar te bezweren. Aan de andere kant schoot Rowan een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van Walcheren, net over het doel. Een minuut later was Walcheren al weer bij het doel van SSV, na een razendsnelle aanval. Een corner was de beloning, daarna werkte doelman Luuk de bal weg.

Niet veel later stelde SSV daar ook een snelle aanval tegenover, met en prima voorzet, die over het doel gekopt werd. Na ruim een kwartier spelen de volgende vrije trap voor de thuisploeg, maar doelman Luuk had een goede muur opgesteld, die hield de bal tegen.

Na 22 minuten had SSV de score kunnen en moeten openen. Kaj was op avontuur gegaan en werd in het 16-metergebied van Walcheren tegen de vlakte gewerkt. De penalty werd echter recht op de doelman geschoten, die geen hoek had gekozen, zodat het 0-0 bleef.

Voor de derde keer op rij viel er bij SSV een speler nog voor de rust geblesseerd uit. Deze keer was Rowan het slachtoffer. Hij kon zich melden in de ziekenboeg, waar Thomas, Perry, Rick J. Claude, Rick M. en Glenn al in zaten. Coen mocht de onfortuinlijke Rowan vervangen.

Vandaag stond de muur bij SSV goed, want opnieuw belandde daar een vrije trap in. Vlak voor rust kreeg SSV zelf ook nog een vrije trap, genomen aan de zijkant. Maar meer dan een corner zat er niet in, want Kaj kopte over het doel.

Walcheren begon de tweede helft goed, kreeg 2 corners kort achter elkaar, waarbij er vooral bij de tweede corner gevaar ontstond. Na een scrimmage kon de verdediging van SSV de bal wegwerken. Na een uur spelen, de beste aanval van SSV van de wedstrijd. Casper schoot echter recht op de keeper, zodat de stand ongewijzigd bleef. Ook de 2 corners die SSV daarna kreeg, brachten geen verandering in de stand. Daarna volgde er een nieuwe wissel bij SSV, Erwin maakte plaats voor René.

In de zesenzestigste minuut moest SSV verder met 10 man, Dennis kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Even later kreeg de thuisclub een corner, die niet goed weggewerkt werd. Jordy Fiktorie schoot de bal tussen de benen van doelman Luuk het doel in, 1-0.

Niet lang daarna de laatste wissel bij SSV, Aco (aanvaller) verving Stef (verdediger). Het leverde niet meer dan een corner op, na doorzetten van Coen. De gelijkmaker bleef uit, zodat Walcheren hun eerste overwinning kon vieren.

Ronnie Hillebrand was na afloop zwaar teleurgesteld. We hebben 2 uitgespeelde kansen gehad en een penalty, maar we speelden veel te rommelig. Je weet als ploeg dat Walcheren op zoek gaat naar hun eerste overwinning en zal je daarvoor moeten waken. In de tweede helft hadden we meer gif in de wedstrijd moeten stoppen, maar we speelden slordig en hebben weinig gecreëerd.

Dennis, die voortijdig het veld uit moest sprak van een collectief falen. Er was geen scherpte of bereidheid om een stapje extra te zetten. Bovendien hebben we te veel kansen gemist.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg.