9 november 2019 14:30

Scheidsrechter

F.J. (Francisco) Alvarez

Wedstrijdverslag SSV'65-MZC'11

Voor de wedstrijd gaf trainer Pim Bruins aan dat MZC gerekend moet worden tot 1 van de ploegen uit een grote groep, die in de top 3 kan eindigen en daar horen wij ook bij. MZC heeft ook tegen Nieuwenhoorn 1 helft goed weerstand geboden. Hij verwacht een leuk potje voetbal van 2 ploegen die willen voetballen. Hij wil niet alleen goed voetbal zien van zijn ploeg, maar ook dat de 3 punten in Goes blijven. Hij wil meer toe naar automatismen, met een vaste ploeg. We zijn op de goede weg.

Opstelling:

Doel: Luuk van Gilst

Verdediging: Rowan Amperse, Kaj Walraven, Tom Kuitems en Glenn Weesepoel

Middenveld: Claude de Smit, Tom Kuitems, Thomas Mattheijer en Perry Bek

Voorhoede: Aco Patkovic en Bas Biesterbosch

Reserves: Stef de Goederen, Rick Jonker, Casper van Sabben en Nick Westerbeke

MZC begon voortvarend aan de wedstrijd, kreeg in de tweede minuut al een corner, na slordig balverlies van SSV. De corner werd goed uitverdedigd. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Aco een gele kaart. Niet voor een harde overtreding, maar hij was wel te laat bij de bal en raakte de tegenstander.

Hierna ging SSV pas echt goed voetballen, spelers vonden elkaar makkelijk, zo ook in de zesde minuut toen Thomas Perry in de diepte aanspeelde. Met een magistrale lob liet Perry de uitkomende doelman volstrekt kansloos, 1-0. Een kwartier later kreeg SSV een corner, nadat Bas Perry de diepte in had gestuurd. Het leverde een corner op, die een scrimmage tot gevolg had. Het was Kaj, die het laatste zetje kon geven, 2-0.

Na een half uur spelen wordt Aco door Claude in de diepte aangespeeld, de goed uit zijn doel komende keeper was echter net iets eerder bij de bal. Vijf minuten voor rust  een moeizame aanval van de bezoekers uit Zierikzee, maar de verdediging, inclusief doelman Luuk deed haar werk naar behoren om een doelpunt te voorkomen. Nog net in de reguliere tijd nam Perry namens SSV een vrije trap, net buiten de 16 van MZC, maar zijn poging ging ver naast.

In de extra tijd had Bas de 3-0 op zijn schoen, toen hij alleen op de doelman van MZC afging, maar hij vond de doelman op zijn weg. Direct in de omschakeling scoorde MZC wel. Toen de rechterspits aan de zijlijn opstoomde, een prima voorzet afleverde, kopte Martijn Backx, de 2-1 binnen.

Ook in de tweede helft was SSV de bovenliggende partij, dwong 2 corners af, maar even zo vaak leverde het geen doelpunt op. Daarna werd MZC 2 keer gevaarlijk, eerst via een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, daarna via een corner. Ook in deze gevallen leverde het geen doelpunt op.

Na bijna een uur spelen, schreeuwden de spelers van SSV moord en brand vanwege een niet toegekende penalty. In de omschakeling sloeg MZC onverbiddelijk toe. Mede door slecht verdedigen scoorde Martijn Backx zijn tweede doelpunt voor MZC, 2-2

Even later zette Claude goed door en verdiende daarmee een corner, die eerst werd afgeslagen, maar opnieuw werd ingebracht en daarna ruimde MZC de bal definitief op. Vervolgens werd Bas opnieuw in staat gesteld om te scoren, maar hij schoot bijna op de 5-meterlijn, huizenhoog over.

Daarna volgde de eerste wissel, Aco maakte plaats voor Nick Jonker. Vrij snel daarna kreeg SSV een vrije trap, vlakbij de punt van het 16-metergebied van MZC, maar die werd vakkundig uitverdedigd door MZC. Vijf minuten later kreeg SSV een corner, die niets opleverde. De corner, die 1 minuut later volgde wel. Twee keer kon een speler van SSV op doel koppen, maar pas bij de derde poging kopte Bas raak en zette SSV opnieuw op voorsprong, 3-2.

Nog in dezelfde minuut had MZC de gelijkmaker voor het intikken, na een verkeerde terugspeelbal. Doelman Luuk stak daar echter een stokje voor. Wat restte was een corner voor de bezoekers, daar bleef het bij.

Tien minuten voor tijd kreeg MZC een corner, maar die leverde een aanval voor SSV op. In een coproductie probeerden Thomas en Claude SSV in veilige haven te loodsen. Maar ook de verdediging van MZC stond haar mannetje. Drie minuten later werd dan toch het pleit beslecht door aanvoerder Thomas. Hij schoot van afstand op doel. Hierbij leek de doelman van MZC zich te verkijken op het schot, want vanaf de tribune leek de bal houdbaar. Desondanks werd het 4-2.

Aan beide kanten werden nog wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de score veranderde niet. Hiermee sleepte SSV zijn derde overwinning in de wacht.

Na afloop zei Ronnie Hillebrand dat hij SSV 70 minuten goed had zien voetballen en terecht had gewonnen. De 2-2 viel ongelukkig, maar we bleven goed voetballen en speelden onder de druk vandaan. Iedereen had wat voor elkaar over. Door 2 blessures ging MZC 4-4-2 spelen en dat viel in ons nadeel uit. Maar de ploeg verdient een grote pluim!

Aanvoerder Thomas vond iedereen goed in beweging en we hadden bij rust met 3-0 voor moeten staan, i.p.v. 2-1. Dat was het enige smetje op de eerste helft. Ook na de 2-2 zijn we gewoon door blijven gaan met aanvallen en er zat genoeg diepte in de ploeg. Gelukkig maakten we snel de 3-2 en met mijn doelpunt werd het 4-2, genoeg voor de overwinning.

Volgende week is er geen wedstrijd, maar op 23 november spelen we uit tegen Yerseke.