4 - 1

2e klasse E

26 oktober 2019 14:30

Wedstrijdverslag Nieuwenhoorn-SSV'65

Trainer Pim Bruins had een strijdplan uiteengezet om te proberen koploper en het nog ongeslagen Nieuwenhoorn te bestrijden. Maar, zo zei hij, het is belangrijk dat de spelers de afspraken die we gemaakt hebben herkennen en net zo belangrijk, ook uitvoeren. Wij moeten snel druk vooruitzetten, hen op hun helft vastzetten zodat ze niet aan hun eigen spel toekomen. Het heeft geen zin om de bus te parkeren en we moeten zeker niet achteruitlopen.

Aan aanvoerder Thomas Mattheijer vroeg ik waar onze kansen lagen vandaag. Hij zei dat Nieuwenhoorn ook een voetballende ploeg is, wellicht liggen daar onze kansen. Wij zullen mee moeten gaan in hun niveau en de weinige kansen die we zullen krijgen benutten.

Opstelling:

Doel: Luuk van Gilst.

Achterhoede: Rowan Amperse, Stef de Goederen, Kaj Walraven en Coen Vershuure.

Middenveld: Thomas Mattheijer, Tom Kuitems, Salim Sandee.

Voorhoede: Jordi Matondo, Bas Biesterbosch en Claude de Smit.

Reserves: Casper van Sabben, Perry Bek en Aco Patkovic.

Het strijdplan had na 5 minuten bijna overboord gezet kunnen worden. Als door een wonder ontsnapte SSV na 5 minuten al aan een 2-0 achterstand. Eerst werd een blunder in de verdediging van SSV niet afgestraft en vervolgens balverlies in de verdediging ook niet, de spits schoot een bijna niet te missen kans naast.

Pas in de zevende minuut kwam SSV tot een moeizame aanval, die nog een corner opleverde ook, maar daar bleef het dan ook bij. Even later kroop SSV voor de derde keer door het oog van de naald, na opnieuw slordig balverlies. Het is dat doelman Luuk op tijd zijn doel uitkwam, anders had de formatie van Pim en Ron alsnog op achterstand gekomen.

Niet voor het eerst bij SSV, werd er niet goed opgelet bij een ingooi. De verdediging van SSV stond te slapen en Nieuwenhoorn maakte daar dankbaar gebruik van. De spits ging er met de bal vandoor, legde de bal breed op de mee opgekomen Jeffrey Burger, die doelman Luuk kansloos liet, 1-0. SSV ging direct in de tegenaanval, waarbij Claude Bas in staat stelde om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar laatstgenoemde raakte de bal totaal verkeerd.

Na een half uur spelen werd de bal over de verdediging van SSV gespeeld, de spits had de 2-0 op zijn schoen, maar doelman Luuk kon met een sublieme redding erger voorkomen. De corner die hij weg moest geven leverde niets op. Een minuut later kroop SSV opnieuw door het oog van de naald toen een voorzet op de paal belandde, maar omdat er slecht werd uitverdedigd, was Danique Wolters er als de kippen bij om SSV alsnog op een 2-0-achterstand te zetten.

Even later had de achterstand nog groter kunnen worden voor SSV. Doelman Luuk was ver uit zijn doel gekomen om een aanval van de thuisploeg te onderscheppen, maar hij werd uitgespeeld en met veel kunst- en vliegwerk kon de rest van de verdediging het derde doelpunt voorkomen. Tien minuten voor rust een counter van Nieuwenhoorn, waarbij de spits oog in oog kwam te staan met doelman Luuk, die ook deze keer een doelpunt voorkwam. Er restte de thuisclub slechts een corner, die goed uitverdedigd werd.

Daarna 2 grote kansen voor Nieuwenhoorn. De eerste keer greep de verdediging van SSV goed in, de tweede keer moest doelman Luuk er aan te pas komen om erger te voorkomen. Ook de daaropvolgende corner was een prooi voor hem.

Met zo veel kansen kon de 3-0 niet uitblijven en die kwam dan ook in de eenenveertigste op het scorebord. Een zeer snelle aanval was de verdediging van SSV te machtig, Dimitri Gomes Almeida haalde de trekker over. De blauwhemden uit Goes ontsnapte aan de 4-0 toen de spits een nieuwe aanval wilde afronden, hij trof de lat. De laatste stuiptrekking voor rust kwam van SSV. Een vrije trap bij de punt van het 16-metergebied van Nieuwenhoorn werd echter slecht uitgevoerd, zodat de 3-0 op het scorebord ook de ruststand werd.

Na rust was duidelijk te zien dat Nieuwenhoorn een versnelling lager was gaan spelen, zodat SSV wat vaker aan aanvallen toekwam. Dat gebeurde al in de eerste minuut na rust. Het leverde 2 corners op, kort achter elkaar, maar geen doelpunt. Aan de andere kant leverde een aanval van de thuisclub een corner op, waarbij 4 keer van dichtbij op doel werd geschoten, maar even zo vaak hield doelman Luuk de bal tegen.

Aan de andere kant hetzelfde beeld, toen SSV een corner kreeg. Deze keer werd er 2 keer op doel geschoten en ook daar was de doelman de baas. Ook een nieuwe aanval van SSV bleef zonder resultaat. Ondanks dat de thuisclub in een lager tempo was gaan spelen, kreeg het een drietal kansen kort achter elkaar. Geen van de spitsen trof doel.

Een zeldzame fout van Nieuwenhoorn werd niet afgestraft door SSV. Jordi had de stand een iets dragelijker aanzicht kunnen geven, hij profiteerde niet van het balverlies. Even later kwam er nieuw elan in de ploeg met Aco, die gelijk Salim vrij voor de keeper zette, helaas kon hij de keeper niet verschalken.

Aan de andere kant kon doelman Luuk een grotere achterstand voorkomen met opnieuw een sublieme redding. Ook de corner leverde het nodige gevaar op, maar tot 2 keer toe wist doelman Luuk het gevaar te bezweren. Aan de andere kant probeerde aanvoerder Thomas het eens via een vrije trap. Zijn poging ging echter net naast.

Nieuwenhoorn vond het tijd om weer eens te scoren en zette een tandje bij. Een snelle aanval werd gevolgd door een goede voorzet, de kopbal ging echter net naast. Toen SSV daarna balverlies leed, kon het niet uitblijven, de 4-0 op het scorebord. Tom Sleeuwenhoek kon alleen op doelman Luuk afgaan en rondde fraai af.

Ondanks de grote achterstand bleef SSV op zoek gaan naar een eretreffer. Een van de andere invallers, Casper, zette Aco vrij voor de keeper, maar die hield zijn doel, tot dat moment, schoon. ook de corner werd een prooi voor hem. Hij luidde een nieuwe aanval in voor zijn ploeg, die met 5 tegen 2 toch niet tot scoren kon komen. Tien minuten voor tijd probeerde Nieuwenhoorn met een snelle aanval de score uit te breiden, maar de verdediging van SSV greep goed in. Ook een corner werd door SSV goed uitverdedigd.

Het slotakkoord was voor SSV dat via Salim en Casper tot scoren had kunnen komen, laatstgenoemde schoot echter over het doel. Vlak voor tijd zette SSV nog maar eens aan en Claude, die zichzelf vrijspeelde joeg de bal in de kruising, zodat die hatelijk nul toch van het scorebord verdween, 4-1.

Na afloop was Ronnie Hillebrand duidelijk in zijn commentaar. We hadden na 5 minuten al op 2-0 achter kunnen staan. Nieuwenhoorn behoort tot de top van de eerste klasse. Zij raken niet in paniek en zij gaan uit van eigen kracht. Wij hadden in de eerste helft snel druk moeten zetten, maar dat gebeurde niet. Er was ook geen arbeid zonder bal. Vandaag hebben de mannen zich van de jongens onderscheiden.

Doelman Luuk wist van te voren dat het lastig zou worden, maar wij hebben ons vrijwillig naar de slachtbank laten leiden in de eerste helft. Ver ondermaats. We hadden ook al met 6-0 achter kunnen staan. De 4-1 was een schrale troost, na een iets betere tweede helft.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Axel.