SSV'65 stelt orde op zaken in de tweede helft.

2e klasse E

2 november 2019 14:30

Scheidsrechter

Wedstrijdverslag SSV'65-FC Axel

Trainer Pim Bruins gaf voor de wedstrijd aan dat wij de tegenstander vast moeten zetten op hun eigen helft. Wij moeten ze in een vroeg stadium aanpakken. Wij moeten aan de bal het verschil maken. Hij is benieuwd hoe het middenveld zal reageren en of ze de juiste keuzes maken. FC Axel zal ook vooruit druk willen zetten, het is geen ploeg die het initiatief aan een ander overlaat.

Aanvoerder Thomas gaf aan dat er de komende 2 wedstrijden gewonnen moet worden, anders komen we in de problemen. Vorige week waren we slordig aan de bal, dat moet vandaag echt beter. We moeten snel een doelpunt zetten. Meestal halen we tegen FC Axel wel een (goed) resultaat. Maar ze hebben er wel een paar nieuwe spelers bij. Hij verwacht eenzelfde soort wedstrijd als tegen Walcheren.

Opstelling

Doel: Luuk van Gilst.

Achterhoede: Rowan Amperse, Kaj Walraven, Tom Kuitems en Glenn Weesepoel.

Middenveld: Thomas Mattheijer, Salim Sandee en Perry Bek.

Voorhoede: Claude de Smit, Bas Biesterbosch en Casper van Sabben.

Reserves: Rick Jonker, Stef de Goederen, Aco Patkovic en Nick Westerbeke.

SSV begon sterk aan de wedstrijd en speelde voornamelijk op de helft van FC Axel. Maar echt gevaarlijk werd het pas na 10 minuten spelen, toen Bas over rechts een aanval opzette en een prima voorzet afleverde, maar nog voor iemand van SSV gevaarlijk kon worden onderschepte de verdediging van FC Axel de bal. De eerste corner van de wedstrijd was voor SSV, maar die werd makkelijk uitverdedigd door FC Axel.

Na een kwartier loste Perry een schot op doel, maar werd van richting veranderd. Het enige dat restte was een corner, die bij Glenn belandde, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Niet veel later kreeg SSV een vrije trap, die resulteerde in een corner. De mee opgekomen Kaj dacht de bal binnen te koppen, maar de verdediging van FC Axel kon de bal nog net voor de lijn wegwerken.

Aan de andere kant werd de bal over de verdediging van SSV gelegd en als doelman Luuk niet op tijd uit zijn doel was gekomen had de spits van FC Axel vrij spel gehad. Na precies een half uur spelen nam aanvoerder Thomas een vrije trap aan de rand van de 16 van FC Axel. De bal werd net onder de lat weggetikt door de keeper, zodat SSV er slechts een corner aan overhield. Daarna deed de verdediging van FC Axel haar werk.

Aan de andere kant kreeg ook FC Axel een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, maar de thuisploeg verdedigde goed en kon zodoende het gevaar bezweren. Hierna een kort opleving van FC Axel, geholpen door de verdediging van SSV. Eerst kregen de bezoekers een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, die maar net over het doel ging. Toen begon de verdediging van SSV te schutteren en kreeg FC Axel een levensgrote kans, die niet verzilverd werd. Een nieuwe corner was een schrale troost. Ook die corner werd niet goed verwerkt door SSV. Deze keer profiteerde de Zeeuws Vlaamse ploeg wel. Het was Urmelon Matis, die de 0-1 op het denkbeeldige scorebord zette. Toen SSV vlak voor rust niet kon scoren uit een corner, gingen de bezoekers met een minieme voorsprong de rust in.

In de tweede helft schoot SSV uit de startblokken en had heel snel op gelijke hoogte kunnen komen. Een voorzet belandde echter op de lat, zodat de bezoekers met de schrik vrijkwamen. Drie minuten later kwamen ze weer met de schrik vrij, toen Casper op doel schoot, waarbij de keeper de bal losliet. Daarna was hij net iets eerder bij de bal dan aanvoerder Thomas. Even later de grootste kans voor SSV om op gelijke hoogte te komen. Glenn stoomde op aan de zijlijn, had de perfecte voorzet op Bas, die finaal over de bal maaide.

In de drieënvijftigste minuut zette Perry goed door, verschafte zichzelf een moeilijke kans, maar sleepte er toch een corner uit, die hij zelf nam. Gedragen door de wind vloog de bal er in een keer in, 1-1. Daarna ging Casper, namens SSV op jacht naar de voorsprong. Na een goed uitgevoerde aanval had hij de bal voor het intikken, maar het slappe schot trof geen doel. Na precies een uur spelen had SSV nog een aanval over veel schijven in petto, maar het was de doelman van FC Axel die zich uiteindelijk over de bal kon ontfermen.

Hierna volgde de eerste wissel bij SSV, Bas maakte plaats voor Aco. Even later volgde er een snelle aanval van SSV, die opnieuw een corner opleverde. Ook deze keer ging Perry achter de bal staan en even leek het erop dat de bal opnieuw in 1 keer het doel in verdween, maar het was toch Claude die met een licht tikje de keeper kansloos liet, 2-1. Even later had Aco de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot op doel werd gekeerd door de keeper van FC Axel.

Daarna 2 wissels kort achter elkaar, eerst maakte Casper plaats voor Rick en even later deed Perry hetzelfde voor Stef. Het enige dat nog het vernoemen waard was, was de gele kaart na een overtreding op Aco. Na 2 nederlagen op rij was dit een welkome overwinning voor SSV.

Beide trainers waren duidelijk in hun commentaar, we maakten het onszelf veel te moeilijk en het vernuft ontbrak in de eerste helft. Tot aan de 16 ging het prima, maar het gaat tenslotte om doelpunten maken. We hadden ook vaker voor het doel van de tegenstander moeten zijn. Wij speelden niet met het mes tussen de tanden. De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, maar de gelijkmaker kwam wel op belangrijk moment. We gingen daarna ook beter voetballen. Na de 2-1 gingen we iets meer achteruitlopen. Toch hebben we qua veldspel verdiend gewonnen.

Tom zei na afloop dat de agressie ontbrak in de eerste helft. We waren wel veel aan de bal en tot aan de 16 speelden we aardig. Ook in de omschakeling konden we meer druk zetten dan FC Axel. Zij kwamen er maar een paar keer gevaarlijk uit en bij hun doelpunt letten we gewoon 2 keer niet goed op. In de tweede helft vond hij de mentaliteit en agressie veel beter. Zij hebben geen kans meer gehad. Onze 1-1 was een gelukkig doelpunt, maar wel verdiend. Als wij de tegenstander onder druk zetten hadden wij ook de wedstrijd onder controle. We verzuimden wel om meer kansen te creëren. Wel zag hij bepaalde patronen terug in de wedstrijd die wij op de training oefenen. Ook hij vond het een verdiende overwinning.

Volgende week opnieuw thuis, dan tegen MZC'11.