1 februari 2020 14:30

Scheidsrechter

Wedstrijdverslag SSV'65-Arnemuiden

Vooraf gaf trainer Pim Bruins aan dat het niet fijn puzzelen was om een opstelling te maken met zo veel geblesseerde spelers. Nog minder als er op het laatste moment nog een basisspeler geblesseerd afmeldt. Vandaag moeten wij minimaal hetzelfde brengen als Arnemuiden. Hopelijk grijpen sommigen de kans, die ze vandaag krijgen.

Vorige week viel aanvoerder Thomas al in de eerste helft geblesseerd uit en is nog niet hersteld, vandaag vervangt Tom hem als aanvoerder en aan hem vroeg ik wat hij voor wedstrijd verwachtte. Zijn antwoord was dat hij een lastige pot verwachtte. Arnemuiden is meer van het "vechtvoetbal" en is altijd een lastige tegenstander voor SSV. Hij verwacht veel duels op het middenveld, daar moeten we de slag winnen. We moeten als team het gemis opvangen van de ontbrekend spelers. Hij is optimistisch en verwacht een 2-1-overwinning voor SSV.

Opstelling SSV'65:

Doel: Luuk van Gilst

Verdediging: Coen Verschuure, Kaj Walraven, Tom Kuitems en Rowan Amperse.

Middenveld: Claude de Smit, Salim Sandee, Casper van Sabben en Jordi Matondo.

Aanval: Erwin van der Linden en Bas Biesterbosch.

Reserves: René Zwamborn, Aco Patkovic, Dennis Dorssers en Nick Westerbeke.

De eerste paar minuten gebruikten beide ploegen om elkaar af te tasten, dit alles op de helft van Arnemuiden. In de vierde minuut sloeg SSV echter toe. Via een mooie aanval over rechts, die begon bij Jordi, die Claude aanspeelde, die op zijn beurt een prachtige voorzet op Bas gaf, die met zijn hoofde de bal achter de keeper in het doel knikte, 1-0.

In de tiende minuut verdubbelde SSV de score, nadat een nieuwe aanval was afgeslagen door Arnemuiden. De bal kwam bij Bas terecht, die zelfs nog tijd kreeg om de bal goed te leggen en schoot doeltreffend binnen, 2-0.

Na bijna een kwartier volgde de eerste aanval van Arnemuiden, maar door goed ingrijpen van de verdediging van SSV, liep dat op niets uit. Kort daarna volgenden 2 corners voor SSV, die beiden niets opleverden. En net als in de vorige wedstrijd viel er een speler van SSV al voor de rust geblesseerd uit. Deze keer was Claude de pechvogel. Hij werd vervangen door Aco.

Zo'n 10 minuten voor rust kreeg SSV een vrije trap, die het 16-metergebied van Arnemuiden in werd geschoten. Deze keer was de verdediging van de bezoekers op orde en verdedigde goed uit. Vlak voor rust een nieuwe aanval van SSV, dit keer over links. De voorzet bleek net te hoog voor invaller Aco. Op slag van rust hielp SSV de bezoekers bijna in het zadel door slordig balverlies te leiden op het middenveld. Arnemuiden was niet bij machte dit buitenkansje te verzilveren. In de extra tijd werd SSV nog eenmaal gevaarlijk via een aanval door het midden. Een afgeketst schot leverde niet meer dan een corner op.

De tweede helft begon erg tam, pas na 10 minuten een slordig uitgevoerde aanval van SSV, die dan ook niets opleverde. Aan de andere kant kreeg Arnemuiden een vrije trap, die de 16 van SSV werd ingeschoten, maar door de harde wind ging de bal hoog over de achterlijn. Kort daarop kreeg SSV een corner, die net over het doel werd gekopt door Kaj.

Zo'n 20 minuten voor tijd besliste SSV de wedstrijd. Rowan ging op avontuur en werd in het 16-metergebied gevloerd en invaller Aco wist wel raad met dit buitenkansje. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op en bracht de 3-0 op het (denkbeeldige) scorebord.

Hierna volgde de tweede wissel, Jordi maakte plaats voor René. Laatstgenoemde was gelijk betrokken bij de volgende aanval van SSV. Zijn schot werd vlak voor de doellijn weggewerkt. De corner die daaruit volgde, leverde niets op. Hierop volgde de laatste wissel, Dennis mocht na een langdurige blessure weer wat minuten maken in de hoofdmacht. Erwin mocht genieten van een welverdiende douche. In de extra tijd liet doelman Luuk zien dat hij tot op het laatst geconcentreerd bleef, hij stopte een afstandsschot van de bezoekers.

Trainer Pim Bruins gaf na de wedstrijd aan dat er niets viel af te dingen op deze overwinning. Ook in deze samenstelling werd er goed gevoetbald. De ruimtes werden goed benut.

Jordi zei na afloop dat we afgesproken hadden dat we, bij balbezit van de tegenstander, compact moesten spelen. We zouden eerst gaan aftasten hoe Arnemuiden zou gaan spelen. De kansen zouden vanzelf komen. We moesten zo veel mogelijk 2 tegen 1 situaties maken. We kwamen snel op 1-0 en na een kwartier stonden we al op 2-0 en dat maakte het voetballen een stuk makkelijker. In de rust kregen we te horen dat we verzorgd moesten blijven spelen. Toch begonnen we de tweede helft slapjes. Daarna stonden we weer op scherp. De bedoeling was om de wedstrijd te domineren en dat is goed gelukt. Het was een zeer verdiende overwinning.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Walcheren.