2 - 1

2e klasse E

5 oktober 2019 14:30

Wedstrijdverslag Oostkapelle/Domburg-SSV'65

Voorafgaand aan de wedstrijd zei trainer Pim Bruins dat het hem zeker verontrust dat we zo weinig kansen creëren. Er wordt natuurlijk wel op getraind. Maar we hebben ook nog geen doelpunt tegen gehad omdat we vanuit een betere organisatie spelen. Hij verwacht dat Oostkapelle/Domburg veel ruimte zal weggeven, waar wij gebruik van kunnen maken. Ook hebben we in de competitie nog geen doelpunt gescoord, we hebben niet echt iemand in de ploeg die in de slotfase het verschil kan maken.

Aanvoerder Thomas Matheijer wist dat er 2 belangrijke speler zijn vertrokken en zij spelen graag 4-3-3, waar wij vaak lekker tegen spelen, omdat zij ook een voetballende ploeg hebben. Het is lastig in te schatten, maar hij verwacht dat Oostkapelle/Domburg een outsider is voor het kampioenschap. Maar we gaan voor de 3 punten vandaag.

De optelling van SSV werd gevormd door de verdedigers: Erik Jansen, Dennis Dorssers, Stef de Goederen, Rowan Amperse en in het doel Luuk van Gilst.

Op het middenveld stonden: Thomas Mattheijer, Kaj Walraven en Claude de Smit

De aanval bestond vandaag uit: Jordi Matondo, Bas Biesterbosch en Rick Jonker

De reserves waren: René Zwamborn, Glenn Weesepoel, Casper van Sabben en Nick Westerbeke.

SSV begon voortvarend aan de wedstrijd, want de eerste 2 aanvallen waren voor de blauwhemden, die vandaag in het rood speelden. Het leverde echter geen doelpunten op.

Daarna nam de thuisploeg het roer over met een aanval over veel schijven, het schot van de spits ging maar net naast. Hun tweede aanval die kort daarop volgde, werd afgesloten met een schot op doel, maar doelman Luuk had er goed het oog in.

Na nog geen kwartier spelen een vloeiende aanval van SSV door het midden waarbij de bal panklaar gelegd werd voor Jordi, die zijn schot recht in de handen van de keeper zag verdwijnen. Tussendoor een speldenprikje van Oostkapelle in de vorm van een corner, maar die werd kort en slecht genomen.

Daarna was het SSV dat weer in de aanval ging, deze keer was het Rick die op links een aantal tegenstanders uitspeelde, zijn schot kon nog gered worden door de keeper. De corner die hij weggaf leverde niets op. Twee minuten later was het opnieuw Rick die over de linkerkant uitbrak, vond Jordi, die zijn schot net naast zag gaan.

Na bijna een half uur spelen zette Oostkapelle een aanval op over rechts, maar hield daar slechts een corner aan over. Even later was het dan wel raak voor de thuisploeg. Na een onoverzichtelijke situatie aan de zijlijn schoot Maarten Hazelaar onverwacht op doel, waarschijnlijk zag doelman Luuk de bal te laat en dat betekende de 1-0.

SSV ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en vond die 3 minuten later. SSV veroverde de bal op het middenveld. Via Rick kwam de bal bij aanvoerder Thomas terecht, die weliswaar met een gelukje, de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1.

Oostkapelle probeerde nog voor rust opnieuw op voorsprong te komen door resoluut de bal over te nemen op het middenveld, het schot van de spits ging maar net voorlangs. Maar ook SSV probeerde voor rust nog te scoren, waarbij Bas de diepte in werd gestuurd, maar meer dan een corner zat er niet in voor SSV. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg het nog maar eens, geholpen door SSV na slordig balverlies. Maar een goede redding van doelman Luuk voorkwam een doelpunt. De corner, die hij weggaf, leverde niets op. Vlak voor rust nog een vrije trap voor de thuisploeg, maar die verdween recht in de handen van doelman Luuk.

Koud uit de kleedkamer schoot Oostkapelle uit de startblokken, SSV stond erbij en keek er naar, het liep af met een sisser. Even later dan toch iets van SSV. Het was Claude die een aantal tegenstanders passeerde, maar zijn schot ging over het doel. Daarna kreeg SSV nog een corner, waarbij Kaj zijn hoofd niet goed tegen de bal kreeg, want zijn poging ging nog ruim over het doel.

Een onverwachte voorzet van Oostkapelle hadden de manschappen van Pim en Ron wakker moeten schudden, maar het tegendeel was waar. Nog in dezelfde minuut mocht Sander de Kam vrij opkomen en mocht vrijuit op doel schieten. Hij krulde de bal in de verre hoek en hierop moest doelman Luuk het antwoord schuldig blijven, 2-1.

Een aantal minuten later kreeg SSV een vrije trap, 5 meter buiten de 16 van Oostkapelle. Deze keer was het Rowan, die de keeper probeerde verschalken. Hoewel de keeper de bal losliet, betekende het niet de gelijkmaker, maar slechts een corner. Daar bleef het bij.

Daarna de eerste wissel, Glenn nam de plaats in van Stef.

Een kleine opleving van SSV, met een tweetal corners en een aanval over rechts. Bas die Jordi zocht, maar laatstgenoemde miste de bal compleet, zodat er van een gelijkmaker geen sprake was.

Na ongeveer een uur spelen liep Dennis tegen een gele kaart aan. Het was geen zware overtreding, maar hij onderbrak wel een veelbelovende aanval. Oostkapelle bleef de aanval zoeken, kreeg af en toe een corner of kreeg de bal gewoon toegespeeld door SSV. Het is dat de aanvallers van de thuisploeg hun vizier niet op scherp hadden gezet, anders was de score hoger opgelopen.

Na ongeveer 5 kwartier spelen was SSV dicht bij de gelijkmaker. Een aanval over links via Rick, leverde een corner op, die ingekopt werd, maar op de doellijn nog net weggekopt kon worden. Daarna kreeg SSV nog een vrije trap, net buiten de 16 van Oostkapelle. Een overtreding op Rowan, die bestraft werd met een gele kaart, leverde die vrije trap op, maar geen doelpunt.

Even later kreeg Kaj ook een gele kaart, na aanmerkingen op de leiding.

Vlak voor tijd kregen beide ploegen ieder nog 2 kansen, een vrije trap en een corner, maar die brachten geen verandering in de stand, zodat SSV de eerste nederlaag in de competitie moest incasseren.

Ron Hillebrand sprak na afloop over een terechte nederlaag. We kwamen na de rust slecht uit de kleedkamer. Met lukraak ballen naar voren schieten kom je niet ver. Ook de instelling moet beter. Als je wisselspeler bent, moet je laten zien dat je er alles voor over hebt om in de basis te komen. De eerste helft was nog redelijk goed, maar vooral de tweede helft speelden we onsamenhangend. De eerste aanval van Oostkapelle na rust had een signaal moeten zijn.

Erik vond de eerste helft nog wel gaan, maar na het tweede doelpunt van Oostkapelle heerste er chaos in de ploeg. Als we achterkomen willen we z.s.m. die gelijkmaker produceren, maar dat lukt door die chaos niet. Wij hebben na die 2-1 geen kans meer gehad en zij wel. Wij gaven ook te veel ruimte weg.