2 - 1

2e klasse E

25 januari 2020 14:30

Wedstrijdverslag DBGC-SSV'65

Trainer Pim Bruins gaf voor de wedstrijd aan dat hij een beperkte keuze had voor de opstelling. Afgelopen donderdag bleek een aantal spelers niet fit. Hij zei dat de tegenstander van vandaag een goed middenveld heeft en een sterke aanval. Zij staan te laag op de ranglijst. Hun verdediging is het kwetsbaarste gedeelte van de ploeg. Wij gaan op zoek naar een snel doelpunt. Hij speelt met een ruit op het middenveld met de creatiefste speler in de punt naar achter.

Opstelling SSV:

Doel: Luuk van Gilst

Verdediging: Kaj Walraven, Tom Kuitems, Stef de Goederen en Rowan Amperse.

Middenveld: Casper van Sabben, Thomas Mattheijer, Salim Sandee en Claude de Smit.

Aanval: Coen Verschuure en Rick Mulder

Reserves: René Zwamborn, Erwin van de Linden en Aco Patkovic.

Aanvoerder Thomas gaf aan dat DBGC een goed team is. Zij hebben een goede aanval met daarin een goede spits. Wij moeten zakelijk en oplettend spelen. Waar de wisselvalligheid van SSV vandaan kwam wist hij niet.

SSV kreeg in de eerste minuut al een corner, maar de uitvoering was slecht en leverde niets op. En ook een vrije trap, genomen vanaf de zijkant leverde niets op. SSV was duidelijk de bovenliggende partij. Maar vaak genoeg is SSV ook slordig, waardoor er levensgrote kansen ontstaan voor de tegenstander, zo ook na bijna een kwartier spelen. Balverlies op het middenveld leverde bijna het eerste doelpunt op, maar doelman Luuk bracht redding.

Niet lang daarna een aanval over rechts van SSV, die ook nog een corner opleverde, maar die werd vakkundig weggewerkt. Na opnieuw slordig balverlies kon spits Jeroen Sep alleen op doelman Luuk afgaan, maar opnieuw had laatstgenoemde een sublieme redding in huis. Hardleers als SSV bleek te zijn, leverde het opnieuw de bal in bij de tegenstander, maar opnieuw liep het met een sisser af.

Aan de andere kant mocht SSV weer eens een corner nemen, maar Rick kopte over het doel. Na bijna een half uur spelen een grote misser in de verdediging van SSV, maar opnieuw weigerde DBGC de trekker over te halen. Even later dubbele pech voor SSV. Een vrije trap, zo'n 7 meter buiten de 16 van DBGC, genomen door Rowan, belandde tegen de onderkant van de lat. Direct daarna viel aanvoerder Thomas geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Erwin.

Zo'n 10 minuten voor rust kreeg SSV een vrije trap, die het 16-metergebied van DBGC werd in geslingerd, om zodoende nog voor rust op voorsprong te komen. Maar DBGC verdedigde goed en dacht er zelf ook zo over. In eerste instantie kwam de thuisclub net zo bedrogen uit als SSV, toen een aanval dood liep bij doelman Luuk, maar in tweede instantie sloeg DBGC alsnog toe. Een aanval over links leverde eerst een corner op en vervolgens een doelpunt toen Bas Mackloet zijn hoofd tegen de bal zette. Dit keer was doelman Luuk kansloos, 1-0. Dit was meteen ook de ruststand.

Direct na rust mocht Rowan, namens SSV, opnieuw een vrije trap nemen, deze keer schoot hij hoog over. DBGC zette daar een aanval over rechts tegenover. Een prima voorzet werd goed ingeschoten, maar doelman Luuk wist met een katachtige reflex de bal tot corner te werken. De corner leverde niets op. Aan de andere kant mocht SSV ook een corner nemen, maar de corners waren vandaag ondermaats, zo ook deze.

In de zeventigste minuut voerde trainer Pim Bruins een dubbele wissel uit, Claude en Coen werden naar de kant gehaald, René en Aco mochten proberen iets aan de achterstand te doen.

Ongeveer een kwartier voor tijd leek DBGC het duel te beslissen, na een vloeiende aanval. Met alleen Tom nog in zijn nek, schoot de spits van DBGC naast. De dubbele wissel leek zich uit te betalen, toen Aco Erwin vond, die met een kopbal de 1-1 op het scorebord bracht.

Direct daarna ging DBGC op jacht naar de voorsprong met een prachtige aanval, maar de verdediging van SSV greep goed in. Ook SSV ging op zoek naar de voorsprong, kreeg daarvoor een goede mogelijkheid in de vorm van een vrije trap, zo'n 5 meter buiten de 16 van DBGC. Hoewel de bal onderweg nog aangeraakt werd, had de doelman er goed het oog in. Niet veel later kreeg SSV nog een corner, die eerst door de doelman werd weggewerkt en vervolgens door Rick naast het doel geschoten werd.

Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe voor SSV. Door een inschattingsfout kwam de bal bij spits Jeroen Sep terecht, die wel raad wist met dit buitenkansje en zorgde voor grote vreugde bij de iedereen die DBGC een warm hart toedraagt, 2-1

SSV drong nog aan, maar een corner en een aanval leverden geen gelijkmaker op. In de laatste minuut van de extra tijd, kwam doelman Luuk mee naar voren om te proberen via een corner SSV alsnog op gelijke hoogte te brengen. De bal kwam echter bij Erwin uit, die naast het doel kopte, zodat de ploeg van Pim en Ron met lege handen huiswaarts keerde.

Na afloop waren beide trainers teleurgesteld in het resultaat. Trainer Ron gaf aan dat hij de mentaliteit met het mes tussen de tanden had gemist bij SSV. Na het uitvallen van Thomas werd het voetballend erg matig. We hebben weinig uitgespeelde kansen gehad en door 2 organisatorische fouten staan we nu met lege handen. Een zure nederlaag vond hij het.

Coen gaf aan dat we de eerste helft bijna geen kans hebben gehad. Alleen de vrije trap van Rowan, tegen de onderkant van de lat, was goed. De tweede helft vond hij nagenoeg hetzelfde als de eerste helft. Een fout, die werd gelijk afgestraft.