30 november 2019 14:30

Scheidsrechter

D.I.A. van de Velde

Wedstrijdverslag SSV'65-Serooskerke.

Trainer Pim Bruins gaf aan dat hij met dezelfde basis kon beginnen al tegen Yerseke, altijd fijn voor een trainer om niet te hoeven wisselen, zeker als het succes oplevert. Serooskerke is een stugge ploeg, die niet afhankelijk is van scorende spitsen, zoals Yerseke dat wel is. Zij hebben weinig doelpunten voor, maar ook weinig tegen. Het is een ploeg die zelf ook aan de bal wil zijn. Wij moeten zorgen dat we niet in de val lopen.

Aanvoerder Thomas zei voor de wedstrijd dat we 9 van de 10 keer moeite hebben met Serooskerke. We zijn niet kansloos, maar op papier zijn ze minder dan Yerseke. Maar ze spelen vaak met hetzelfde team. Wij moeten de lijn van de laatste weken doorzetten, nu staan we 4 punten achter, dus is het belangrijk om te winnen en als we dat doen nog maar 1.

Doel: Luuk van Gilst.

Verdediging: Rowan Amperse, Stef de Goederen, Tom Kuitems en Glenn Weesepoel.

Middenveld: Salim Sandee, Thomas Mattheijer en Perry Bek.

Voorhoede: Claude de Smit, Aco Patkovic en Bas Biesterbosch.

Reserves: Rick Jonker, Casper van Sabben, Erwin van de Linden en Nick Westerbeke.

SSV had binnen 5 minuten al op voorsprong kunnen komen, toen een vrije trap bijna in eigen doel werd gekopt. In plaats daarvan kreeg de thuisploeg slechts een corner, die niets opleverde. Aan de andere kant had ook Serooskerke op voorsprong kunnen komen, toen de opkomende spits geen strobreed in de weggelegd werd en zo op doelman Luuk af kon gaan. Dankzij een sublieme redding gaf hij slechts een corner weg, die ook weer een corner opleverde en daarna kon de goalie zich over de bal ontfermen.

Even later een aanval van SSV over rechts, die een corner opleverde, die Glenn over het doel kopte. Ook Serooskerke voerde een aanval uit over rechts, met een prachtige voorzet op maat, zodat Dennis Kovacevic een simpele kans doeltreffend kon afronden, 0-1.

Aan de andere kant probeerde Salim het eens met een afstandsschot, maar die belandde recht in de handen van de keeper. Even later konden de bezoekers hun voorsprong verdubbelen, na slordig balverlies van SSV. Doelman Luuk had geluk dat het schot geblokt werd, hij zou kansloos geweest zijn.

SSV probeerde het opnieuw via een aanval over rechts, waarbij Perry van afstand over het doel schoot. Serooskerke kreeg en vrije trap, zo'n 45 meter van het doel, na een overtreding van Stef, die hem op geel kwam te staan. Doelman Luuk kon de bal simpel vangen. Even later moest hij weer in actie komen bij en corner, deze keer kon hij de bal simpel wegwerken.

Daarna kreeg SSV 3 corners kort achter elkaar, maar hoe ze ook genomen werden, kort of lang, het leverde geen doelpunt op. Een vrije trap, genomen door Perry, vlak voor rust leverde wel een doelpunt op. Genomen van zo'n 35 meter van het doel, verdween de bal in de kruising, 1-1. Daarna konden beide ploegen aan de thee.

Kennelijk waren de trainers niet helemaal tevreden met het vertoonde spel, maar liefs 3 wissels vonden er in de rust plaats bij SSV. Tom, Stef en Aco bleven (al dan niet geblesseerd) achter in de kleedkamer. Erwin, Kaj en Rick Jonker mochten hun opwachting maken.

SSV begon goed aan de tweede helft en alleen het aluminium stond een doelpunt in de weg. Thomas vond via een vrije trap het hoofd van Erwin, die de paal trof. Ook een corner voor de thuisploeg kon geen verandering in de stand brengen. Even later een snelle omschakeling van de bezoekers, maar doelman Luuk was op zijn hoede en kon het gevaar bezweren.

Aan de andere kant een heuse scrimmage voor het doel van Serooskerke. Maar kopballen, schoten, het mocht allemaal niet baten, de stand bleef ongewijzigd. Vorige week beloonde Rick zijn invalbeurt met een doelpunt, vandaag had hij minder geluk. Een identieke situatie, waarbij hij opnieuw zijn snelheid gebruikte om zijn tegenstander uit te spelen. Deze keer schoot hij net voorlangs.

Na precies een uur spelen kreeg Serooskerke een vrije trap op zo'n 35 meter van het doel van SSV. Via een gemene stuit kon doelman Luuk de bal slechts tegenhouden, maar kreeg geen hulp van zijn verdediging. Niels Sanderse was er wel als de kippen bij om het laatste tikje te geven, 1-2.

Vlak daarna werd Rick opnieuw in de diepte aangespeeld en ook deze keer ging hij op snelheid zijn tegenstander voorbij, maar opnieuw schoot hij voorlangs. Even later had Serooskerke de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar een levensgrote kans was niet aan de spits besteed, hij schoot onbesuisd huizenhoog over.

SSV probeerde de stand gelijk te treken via een vrije trap, vlak bij de cornervlag, maar dat liep op niets uit. Even later werd een aanval van SSV afgeslagen, maar de rebound werd door Salim op doel geschoten, helaas voor hem en SSV recht in de handen van de keeper.

Met nog ruim een kwartier te spelen werd de wedstrijd alsnog vroegtijdig beslist. Een toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door Alex Jobse. Doelman Luuk was volstrekt kansloos, 1-3. Daarna gooide SSV alles op de aanval en gaf daarbij veel ruimte weg, waardoor er grote kansen ontstonden voor Serooskerke. Maar telkens greep de verdediging goed in of doelman Luuk had weer eens een fantastische redding in huis. Hoe dan ook, na 3 overwinningen op rij, moest SSV berusten in deze nederlaag.

Na afloop zei Ron Hillebrand dat de afspraken, die we voor de wedstrijd hadden gemaakt, niet zijn nagekomen. Daardoor speelden wij hen in de kaart. Zij speelden goed overal onder vandaan. Wij komen op een zeer gelukkig moment (net voor rust) op 1-1. Na de rust kregen we 4 100% kansen, maar de verbetenheid ontbrak. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Serooskerke goed gespeeld heeft.

Perry, die na een blessure, eindelijk weer eens een hele wedstrijd had kunnen spelen, zei dat wij de eerste 20 minuten niet goed speelden, daarna ging het iets beter. Zijn goal was lekker zo vlak voor rust. Jammer dat we al die kansen na rust onbenut lieten. Een kleinere nederlaag had hij wel op zijn plaats gevonden.