Facebook Toestaan Niet toestaan

SSV'65 kan koploper Luctor/Heinkenszand een helft bijbenen, maar gaat toch met een grote nederlaag naar huis.

tel. 0113-562549

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen koploper Luctor/Heinkenszand op het programma en met de 8-1-nederlaag nog vers in het geheugen, kon de ploeg van trainer Rohan zijn borst natmaken.

Het wedstrijdbeeld was vanaf de eerste minuut duidelijk, koploper Luctor nam het initiatief en SSV moest achteruit. In de eerste minuut kreeg Luctor een vrije trap, die door de verdediging van SSV onschadelijk werd gemaakt. Dat deed SSV in de derde minuut ook, zodat de stand 0-0 bleef. De volgende kans ontstond uit een zeer snel uitgevoerde counter, maar omdat de voorzet net niet zuiver genoeg was, werd de schotpoging van de spits van Luctor in het zijnet geschoten.

Toen SSV net een beetje op adem leek te komen, kregen de blauwhemden de volgende aanval te verduren. De verdediging van SSV gaf wel een corner weg, maar hield de score wel op 0-0. Niet lang daarna probeerde de thuisclub het eens met een kort genomen vrije trap, maar SSV hielde verdediging goed gesloten. Bij een nieuwe aanval moest doelman Luuk van SSV voor het eerst in actie komen en dat deed hij goed, zodat de stand ongewijzigd bleef.

Na bijna een half uur spelen kwam SSV voor het eerst in het 16-metergebied van Luctor. Een vrije trap, nog net op eigen helft, leverde een kleine kans op voor SSV. Laatste man Lionel was mee naar voren gekomen, maar zijn kopbal miste kracht en bracht de doelman van Luctor niet in verwarring.

Hierna volgden 2 levengrote kansen voor de thuisploeg. Bij de eerste keer ging de bal net voorlangs het doel van SSV. De tweede keer was een schotpoging, die hoog over doel van SSV ging. De eerste grote kans voor SSV ontstond nadat het de bal had ontfutseld van Luctor en een aanval opzette waarbij Dédé in kansrijke positie net niet bij de bal kon. Even later zette SSV een goede en snelle aanval op, maar eindigde de bal in de handen van de keeper van Luctor.

In de laatste minuut kreeg de thuisploeg een grote kans om toch met een voorsprong de rust in te gaan. Een prima aanval werd gevolgd door een goede voorzet, maar "vergat" de thuisploeg zichzelf te belonen. In de extra tijd had ook SSV met een voorsprong de rust in kunnen gaan, na een goed opgezette aanval. De verdediging van Luctor moest alle zeilen bijzetten om SSV van het scoren af te houden.

Na de rust begon Luctor, net als in de eerste helft, met SSV onder druk te zetten. De eerste corner van de tweede helft werd niet verzilverd door Luctor. Maar een minuut later profiteerde het wel van onoplettendheid in de verdediging van SSV en opende op die manier de score. Serge van 't Westeinde kreeg het doelpunt op zijn naam, 1-0..

Hierna voerde de lijstaanvoerder de druk nog wat verder op. Via een corner had de score verdubbeld kunnen worden, maar Luctor verzilverde hem niet. Na bijna een uur spelen zette SSV een goede aanval op, maar moest ook genoegen nemen met een corner. Dat moest het even later ook, nadat een vrije trap tot corner was verwerkt door de thuisploeg.

Daarna voerde Luctor de druk weer op en een tweede doelpunt kon bijna niet uitblijven. Eerst werd er nog een corner genomen door de thuisploeg, maar dat bracht geen verandering in de score. Na een counter van Luctor moest doelman Luuk en SSV zich neerleggen bij de suprematie van Luctor. De Goese goalie kon de bal nog enigszins afremmen, maar ook Lionel, die op de doellijn aan het verdedigen was, kon de 2-0 niet voorkomen. Rick Oliehoek was deze keer de doelpuntenmaker. Hierna leek het verzet van SSV gebroken, want in de tweeëntachtigste minuut was het wederom Rick Oliehoek, die een uitstekende aanval van Luctor doeltreffend afsloot, 3-0.

Vijf minuten voor tijd probeerde Davy namens SSV van afstand tot score te komen. Zelfs een verraderlijk schot met stuit kon de doelman van Luctor niet verschalken. Vlak voor tijd kreeg Luctor een vrije trap, net buiten de 16 van SSV. Barry Oliehoek krulde de bal om de muur en buiten bereik van doelman Luuk het doel in en bracht de score op 4-0. In de extra tijd kreeg SSV ook een vrije trap, dit keer net buiten de 16 van Luctor. Jeroen krulde ook de bal om de muur en via de binnenkant van de paal redde hij de eer voor SSV, 4-1.

Trainer Rohan van SSV gaf aan dat SSV verdiend verloren had. We kregen een paar kleine kansen in de eerste helft, waar we niet uit scoorden. Na rust viel al snel de 1-0. Hij vond wel dat SSV veel te makkelijk op 4-0 werd gezet. We konden in de tweede helft niet brengen wat we in de eerste helft wel konden brengen.

Deze keer vroeg ik assistent scheidsrechter Sjaak, hoe hij de wedstrijd had gezien. Hij vond het lastig aan te geven, omdat hij zich moest toeleggen op het vlaggen. Maar hij had wel gezien dat SSV in de eerste helft goed stand hield. En hij zag ook goed dat SSV duels vaak niet won. Hij vond de 4-1 geflatteerd, maar de nederlaag terecht. We hebben een paar kansen gehad om te scoren.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RCS op het programma.