SSV'65 1 laat overwinning door de vingers glippen

Serooskerke 1

2e klasse E

13 oktober 2018 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Serooskerke

Trainer Carlos de Jonge gaf voor de wedstrijd aan dat we een stugge ploeg op bezoek krijgen. In het verleden scoorden ze niet veel, maar dat is nu wel anders. Hun spits is er vandaag niet bij vanwege een rode kaart, die hij vorige week heeft opgelopen. Maar er zullen ongetwijfeld anderen zijn, die zijn taak over kunnen nemen. Wij moeten ons eigen spel weer zien te spelen, dus geen lange ballen, maar de bal laten gaan, kortom; simpel voetballen.

Aanvoerder Michel de Groote was het met zijn trainer eens, Serooskerke is een taaie tegenstander. Zij zijn goed begonnen met 9 punten uit 3 wedstrijden. Het zal dus zeker geen walk over worden. Wij hoeven van niemand te verliezen, er is geen enkele ploeg, die er bovenuit steekt.

SSV trok direct na de aftrap ten aanval, dat resulteerde in een corner, die goed uitverdedigd werd. Direct daarna ging Serooskerke in de aanval, na een balovername van SSV. Een scrimmage voor zijn neus, maar met behulp van 3 verdedigers hield doelman Luuk van Gilst zijn doel schoon. Ook aan de andere kant werd bijna gescoord door Rick Mulder, na een foutieve pass in de verdediging van de bezoekers. Hij probeerde de keeper te verschalken met een boogbal, maar zijn poging ging over het doel.

Na bijna een kwartier spelen moest Rowan Amperse er aan te pas komen om een aanval van Serooskerke onschadelijk te maken. Hij moest weliswaar een corner weggeven, maar die leverde niets op. Aan de andere kant mocht Thomas Matheijer een vrije trap nemen, waarbij de keeper alle moeite mee had om de bal uit zijn doel te houden. Aan de andere kant moest doelman Luuk alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden, omdat hij zich verkeek op een bal. Hij kon er nog net zijn hand achter krijgen.

Niet lang daarna kreeg Serooskerke 2 mogelijkheden om iets aan de stand te veranderen. Eerst via een vrije trap, die zelfs 2 keer ingebracht kon worden, maar door doelman Luuk onschadelijk werd gemaakt. Daarna via een corner, maar ook de verdediging deed goed mee en verdedigde makkelijk uit. Daarna mocht Thomas zijn specialiteit aanwenden om de stand te veranderen. Een vrije trap, net buiten de 16 werd ternauwernood uit de hoek geplukt door doelman Jordi Suurmond van Serooskerke.

Daarna werd een moeizame aanval van SSV gevolgd door een corner. Die ging dwars door de verdediging van Serooskerke heen, maar resulteerde wel gewoon in een doeltrap. Wat er precies gebeurde was niet helemaal duidelijk, maar wel was duidelijk dat aanvoerder Michel geblesseerd op de grond lag. Minutenlang werd hij verzorgd door Niels Oostdijk de fysiotherapeut van SSV. Na enkele minuten probeerde Michel het nog, maar na 10 minuten moest hij dan toch de strijd staken. Hij werd vervangen door René Zwamborn.

Vlak voor rust kregen de gasten een vrije trap, net buiten de 16 van SSV. Het werd een makkelijke prooi voor doelman Luuk. In de vijfenveertigste minuut stond hij voor een grotere opgave toen de scheidsrechter Serooskerke terecht een penalty toewees. Aron Wattel liet hem echter kansloos, 0-1. Vanwege de blessure van Michel, trok de scheidsrechter er 3 minuten bij, waarin niet gescoord werd.

In de tweede helft werd Casper van Sabben al snel aangespeeld. Hij passeerde 1 man en liet vervolgens doelman Jordi van Serooskerke kansloos, toen hij de bal in de verre hoek deponeerde, 1-1. Via een corner probeerde Serooskerke wat terug te doen, maar doelman Luuk kon de bal wegwerken, voordat er ook maar iemand van de tegenstander iets kon uitrichten. Daarna kreeg Serooskerke een levensgrote kans, toen SSV achterin slordig balverlies leed. Doelman Luuk zag de spits alleen op zich afkomen, maar kwam wel als overwinnaar uit de strijd.

Aan de andere kant werd Casper opnieuw aangespeeld en net als bij zijn eerste doelpunt liet hij doelman Jordi kansloos, omdat hij voor de tweede keer de verre hoek vond, 2-1.

Later probeerde SSV de wedstrijd in het slot te gooien via een corner, maar dat mislukte. Het duurde even voor Serooskerke zich herpakt had, maar even later gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Ze hadden een mooie aanval en dito voorzet in huis, maar doelman Luuk lette goed op en onderschepte de bal, voordat Serooskerke gevaarlijk kon worden.

Ruim een kwartier voor tijd nam SSV de bal resoluut over van Serooskerke, waarbij Bas in de diepte werd aangespeeld. Keeper Jordi was hem echter net iets te snel af. De corner die hij weggaf zorgde wel voor gevaar. Er ontstond een scrimmage voor zijn neus, die met kunst- en vliegwerk door zijn verdedigers onschadelijk gemaakt werd. Even later werd Bas opnieuw in de diepte aangespeeld, maar de hoek was te moeilijk voor hem om doeltreffend uit te halen.

Aan de andere kant hoefde doelman Luuk niet in actie te komen, toen een afgeslagen bal door de spits van Serooskerke ver naast werd geschoten. SSV schakelde vliegensvlug om, maar verder dan 2 corners kwam het niet. Daarna een wissel waarbij Rick plaatsmaakte voor Antonio Novak. Serooskerke ging op jacht naar de gelijkmaker en probeerde dat via een vrije trap, die eerst afgeslagen werd, maar daarna opnieuw werd ingebracht, waarna de scheidsrechter floot voor buitenspel.

Ook SSV probeerde nog te scoren, maar een corner en een opnieuw ingebrachte bal konden geen verandering in de stand teweegbrengen. Aan de andere kant hetzelfde tafereel, toen een afgeslagen bal voor de voeten van een middenvelder kwam, die hoog over het doel van doelman Luuk schoot.

In dezelfde minuut moest trainer Carlos de Jonge noodgedwongen Sam Biesterbosch wisselen, die echt niet meer verder kon. Aco Patkovic nam zijn plaats in. Hierdoor moest er het e.e.a. omgezet worden in de verdediging van SSV, waardoor er enige verwarring ontstond toen Serooskerke snel een ingooi nam. Het was niet helemaal duidelijk wie wie moest dekken. Toen ook de bal van richting werd veranderd stond de hele verdediging op het verkeerde been en was het voor Maikel Simonse een koud kunstje de gelijkmaker binnen te schieten, 2-2. Toen invaller Aco in de extra tijd een verdwaalde voorzet naast het doel kopte, wist heel SSV dat ze de overwinning uit handen hadden gegeven.

Uiteraard was trainer Carlos de Jonge teleurgesteld met het resultaat. Hij gaf aan dat hij normaliter, zo kort voor het einde, nooit een wissel in de verdediging toepast, maar Sam gaf aan dat hij echt niet meer verder kon. Daardoor ontstond er verwarring in de verdediging met als resultaat dat tweede tegendoelpunt. Hij vond dat er de tweede helft een stuk beter gevoetbald werd door zijn ploeg. In de eerste helft leden we te veel balverlies.

Ook Sam Biesterbosch was zichtbaar teleurgesteld. We kwamen op een slecht moment met 1-0 achter, zo vlak voor rust. Maar we kwamen goed uit de kleedkamer en na de 2-1 hadden we ook de 3-1 moeten maken.

Volgende wedstrijd is uit tegen Yerseke.