4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

SSV 65 JO13-2 -  DZC 09/SKNWK JO13-1

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma tegen de ST DCZ 09/SKNWK JO13-1 combinatie.
Na een goede warming up waarin we veel op doel geschoten hebben de jongens toch nog even aangegeven dat we scherp moesten beginnen wetende dat we vorige week al na 2 minuten met 1-0 achterstonden.

De eerste aanval was van onze tegenstander maar onze verdedigers lieten direct zien dat hetzelfde als vorige week niet zou gebeuren en zaten er direct dicht op en gaven de aanvallers geen millimeter.
Meteen hierna gingen we zelf voor onze eerste aanval met direct succes onze spits liep de verdediging eruit en scoorde de 1-0.

DZC 09 / SKNWK liet zich niet uit het veld slaan en kort na de 1-0 viel door een goed geplaatst schot de 1-1 .

SSV liet zich niet uit het veld slaan en probeerde door elkaar de bal goed en snel aan te spelen richting het goal van de tegenstander te komen.

Een mooie paas naar onze centrale middenvelder die vanaf rand 16 zichzelf vrij gelopen had en hierdoor alle ruimte had om een hoekje uit te kiezen en voor de 2-1 te zorgen.

Maar opnieuw richten onze goed spelende tegenstander zich op en kwam terug tot 2-2 nadat een hard schot uit een corner net niet weggewerkt kon worden door onze keeper

SSV liet zich niet van de wijs brengen en ging weer opzoek naar een voorsprong , doordat DZC\SKNWK dit ook deed ontstond er een harstikke leuke en open wedstrijd.

Maar onze verdediging liet vandaag zien hoeveel progressie ze gemaakt hebben sinds de eerste wedstrijd , alles waar we op trainen was zichtbaar.
Hoe dichter de tegenstander bij ons doel kwam hoe feller we gingen verdedigen en als onze back werd uitgespeeld werd dit opgepakt door onze centrale verdediger en daarachter positioneerde onze back zich weer.

Nadat we de bal veroverd hadden kwam er een mooie steekbal op onze snelle spits die de 3-2 voorsprong binnen tikte.

hierna kwam er een moment wat de trainer echt trots maakte, we kregen een vrije trap op randje 16 die genomen werd door MO ivm afwezigheid van Timon en met een hele mooie geplaatste bal schoot hij op deze manier de 4-2 binnen.
Dit is een trots moment voor de trainer omdat we heel de week getraind hebben dat het allemaal niet zo hard hoeft als we schieten maar dat het belangrijker is dat we de bal plaatsen en deze vrije trap was daar een goed voorbeeld van.

Ook onze andere Spits Chris pakte nog zijn doelpuntje mee en uiteindelijk gingen we met een 6-2 voorsprong de rust in.

In de rust aangegeven dat ik het geweldig vind dat alles wat we in de afgelopen weken getraind hebben steeds beter te zien is op het veld en dat we daar op dit moment voor beloond worden maar dat er nog een hele 2de helft te spelen is.
in de 2de helft speelde zich het spel vooral af op het middenveld met het betere voetbal van DZC 09\SKNWK , maar de grotere kansen voor SSV 65

Door het goede voetbal van DZC\ SKNWK kwamen ze regelmatig richting ons doel maar de verdediging liet ook in de 2de helft zien dat ze een ontzettende progressie gemaakt hebben en het ook nog is 2 helften kunnen vol houden.

Doordat DZC\SKNWK met veel mensen aanvalde lag er een hoop ruimte om te counteren, vaak konden we met ¾ mensen een counter beginnen maar speelde we dit niet altijd goed uit

Uiteinde scoorde we allebei nog 1x en einde de wedstrijd in 7-3 voor SSV 65.

Onze verdediging krijgt voor mij nog een extra compliment in deze wedstrijd want zonder hun goede werk had het ook nog 7-7 kunnen worden.

Volgende week de laatste uitwedstrijd voor de winterstop tegen ST Wolphaarstsdijk/colijnsplaatse Boys JO13-1JM.