Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Voor de wedstrijd gaf trainer Rohan dat hij het jaar positief wil afsluiten, zodat we met een goed gevoel aan de tweede helft van de competitie kunnen beginnen.

Hoewel SSV goed aan de wedstrijd begon was het Hellevoetsluis dat voor het eerste gevaar zorgde. Een vrije trap werd in het 16-metergebied goed weggewerkt door aanvoerder Dennis, maar bij de rebound moest ook doelman Stephan van SSV aan de bak en dat deed hij goed.

Maar in de zesde minuut liep SSV al weer achter de feiten aan toen Timo Verheij de openingsgoal voor zijn rekening nam. Hij profiteerde van slecht wegwerken van de bal door de verdediging van SSV, 0-1.

SSV ging op zoek naar de gelijkmaker, kreeg daarvoor een vrije trap in de buurt van het doel van Hellevoetsluis, maar meer dan een corner en een ingooi zat er niet in.

Dat het veld nat en sompig was ondervonden de bezoekers in de twintigste minuut toen een doorgeschoten bal bij Casper terechtkwam. Die aarzelde geen moment en ging in een rechte lijn naar het doel van Hellevoetsluis, waar hij de doelman kansloos liet met een bekeken schuiver, 1-1.

Even later kreeg SSV een corner, na doorzetten van Davy, maar meer zat er voor SSV niet in. Voor Hellevoetsluis zat er wel meer in, omdat er niet alleen goed verdedigd werd, maar ook goed aangevallen. De verdediging van SSV was nu wel bij de les.

Ook in aanvallend opzicht ging het beter dan in voorgaande wedstrijden en dat zag de tegenstander van vandaag kennelijk ook, want een dreigende aanval van SSV werd ruw onderbroken door een grove overtreding op Dédé, die met geel bestraft werd.

Daarna werd Hellevoetsluis weer wat sterker en kreeg het via een vrije trap bij de 16 van SSV. Dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor de ogen van doelman Stephan. Hij hoefde niet in actie te komen, zijn verdedigers hadden het vuile werk al opgeknapt.

Voor rust kregen beide ploegen een identieke kans om te scoren, eerst was het de spits van de bezoekers, die naast het doel kopte en even later deed Casper het namens SSV precies hetzelfde. Beide kopballen brachten geen wijziging in de stand op.

Het was Hellevoetsluis dat het beste uit de kleedkamer kwam, want een aantal grote kansen had zo in een doelpunt omgezet kunnen worden. Doelman Stephan had een aantal prachtige reddingen in huis en met hulp van zijn verdedigers werd de bal weggewerkt.

Af en toe een speldenprikje van SSV, toen Jeroen Casper aanspeelde en diens voorzet mocht er ook zijn, maar het schot op doel was te zwak om de doelman van Hellevoetsluis te verontrusten.

Daarna golfde het spel op en neer, waarbij Hellevoetsluis de eerste 2 kansen kreeg om te scoren. Eerst via een snelle aanval, waarbij de spits op maat werd bediend, maar zijn schot ging ruim over het doel. De tweede kans was zo mogelijk nog groter. Uit een vrije trap kwamen 2 corners voort, waarbij de verdediging van SSV een handje moest helpen door een bal van de lijn te halen.

Aan de andere kant liet SSV ook wat van zichzelf zien bij een vrije trap, die Kaj bereikte, die op zijn beurt Dédé vond. Het was ook Dédé die een corner uit het vuur sleepte, maar geen doelpunt opleverde. Even later werd Dédé weer aangespeeld, maar omdat hij de bal niet onder controle kreeg, leverde het geen gevaar op voor de bezoekers.

Een kwartier voor tijd had SSV goede zaken kunnen doen, toen het in eerste instantie een aantal schoten op het doel van de gasten afvuurde. En in tweede instantie werd ook een corner niet in een doelpunt omgezet, omdat de kopbal van Promise naast het doel terechtkwam. In derde instantie verdween een vrije trap recht in de handen van de keeper van Hellevoetsluis.

Ruim 10 minuten voor tijd deed Hellevoetsluis wel, wat SSV naliet, scoren. Bij een aanval over rechts kwam de bal bij Glenn Stoffers terecht, die het tweede doelpunt van Hellevoetsluis voor zijn rekening nam, 1-2.

Het sierde SSV dat het op de gelijkmaker ging jagen, maar zuiverheid en een beetje geluk ontbraken bij SSV. Een corner van de bezoekers werd ook niet omgezet in een doelpunt en hetzelfde gold voor SSV. Vlak voor tijd gooide Hellevoetsluis het duel in het slot door de 1-3 te maken. Brendon Jansen kreeg het doelpunt op zijn naam. Ook het slotakkoord was voor Hellevoetsluis, dat via Bo van Wingerden een wereldgoal maakte, waarbij de bal van grote afstand in de kruising verdween, 1-4

Doelman Stephan vond dat SSV te weinig focus had bij het eerste doelpunt. Daarna kwamen we terug in de wedstrijd, dat ook in de tweede helft te zien was. Maar hij zag ook dat de tegenstander 2 goede buitenspelers had, waarvan er 1 een wereldgoal maakte. Hij had strijd gezien bij SSV en vond de 1-4 onnodig. Toch hebben we goed de rug gerecht, maar hij zag ook iets meer kwaliteit bij de bezoekers.

Trainer Rohan had ook gezien dat zijn ploeg strijd had geleverd. De ploeg creëerde zelf kansen en gaven niet veel kansen weg. Hij vond ook dat SSV meer verdiende dan een 4-1-nederlaag. Maar de keiharde cijfers stonden wel op het scorebord.

Terugblikkend op de eerste seizoenshelft zag hij in bepaalde wedstrijden wel een gebrek aan strijdlust of de wil een wedstrijd te winnen. We hebben van ploegen verloren, die niet per se beter waren dan wij. Ook het gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg wel eens op. Door de vele blessures hebben we ook niet veel keuzes. Hopelijk komen er na de winterstop wat spelers uit de ziekenboeg, zodat wij wat meer punten gaan halen.

Nu gaan we de winterstop in en de eerstvolgende competitiewedstrijd is thuis tegen NSVV op 21 januari 2023.

Ook na de winterstop zullen er weer wedstrijdverslagen op de site verschijnen en voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor 2023.