4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

SSV'65 met lege handen ondanks sterke eerste helft.

Vandaag kwam mede koploper Zuidland op bezoek, waarvan SSV de uitwedstrijd met 4-1 had verloren. Het was destijds een kansloze missie. Beide trainers mochten na hun rode kaart van vorige week niet in de dug out plaatsnemen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, af en toe deelden beide ploegen een speldenprikje uit, maar tot grote kansen leidde dat niet.

De eerste mogelijkheid was voor SSV, dat een corner kreeg, maar de verdediging van Zuidland was paraat. Toen Zuidland aan de andere kant ook een corner kreeg, greep doelman Stephan goed in. Even daarna een misverstand tussen doelman Stephan en laatste man Tom, dat met een sisser afliep, want Zuidland strafte het niet af.

Niet veel later zetten de bezoekers een snelle aanval op, die gevolgd werd door een strakke voorzet, die bijna in eigen doel werd gekopt. De corner werd uiteindelijk door doelman Stephan en de verdediging van SSV weggewerkt.

Even later leed Zuidland balverlies en kon SSV in de omschakeling naar het doel van de bezoekers, waarbij de doelman van de bezoekers werd omspeeld, maar Davy kon niet voorkomen dat de bal over de achterlijn ging. Kort daarop ging SSV op herhaling, maar de verdediging van Zuidland was paraat.

Na bijna een half uur spelen kreeg SSV een domper te verwerken toen Glenn geblesseerd uitviel. Boudewijn mocht zijn plaats overnemen Na bijna een half uur spelen kreeg Zuidland een vrije trap, punt 16-metergebied van SSV. Met veel kunst- en vliegwerk hield SSV stand. Daarna kreeg SSV een tweede domper te verwerken, want ook Jeroen viel geblesseerd uit. Aco verving hem.

Tien minuten voor rust kreeg Zuidland een corner, die niet alleen goed verdedigd werd, maar ook een snelle counter van SSV inluidde. Het leverde uiteindelijk alleen een corner op voor de blauwhemden. Die leverde geen doelpunt op, maar wel een vrije trap net buiten de 16 van Zuidland. Jeroen wist het hoofd van Kaj te vinden, die naast kopte.

Vlak voor rust werd een aanval van Zuidland goed onderbroken door SSV, die wel een corner opleverde, maar geen doelpunt. En in de laatste stuiptrekking van de eerste helft hadden de bezoekers de 0-1 voor het oprapen, toen de spits oog in oog stond met doelman Stephan. In plaats van een hoek uitkiezen schoot hij recht in de handen van Stephan.

Na rust voerde Zuidland de druk op en dreef SSV naar achteren. In de eerste 10 minuten na rust leverde dat nog geen (grote) kansen op en ook geen doelpunten, maar dat veranderde in de zesenvijftigste minuut, toen een vlot lopende aanval voorzien werd van een afgemeten voorzet en Leon van de Steen kopte de 0-1 binnen. Toen hij 7 minuten later weer makkelijk werd gevonden door zijn ploeggenoten, scoorde hij de 0-2 en leek het pleit beslecht voor SSV.

Toch ging SSV op zoek naar een doelpunt en vond dat bijna een kwartier voor tijd, maar Casper zag zijn poging gekeerd door de doelman van de bezoekers. Zijn collega aan de andere kant, behoedde SSV voor een nog grotere achterstand door met een sublieme redding de 0-3 te voorkomen. De laatste stuiptrekkingen van de wedstrijd waren voor SSV. Eerst via een aanval over links, die nog wel een corner opleverde, maar geen doelpunt. In de allerlaatste minuut probeerde Casper via een solo nog de eer te redding voor SSV, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman van Zuidland. Toen de corner niets meer opleverde blies de scheidsrechter voor de laatste keer.

Omdat trainer Rohan niet in de dug out mocht komen kon ik hem in de rust vragen hoe hij de eerste helft had ervaren. Het was voor hem ongewoon om de wedstrijd op deze manier te beleven. Hij vond dat SSV goed partij had gegeven en er werd goed gevoetbald door zijn ploeg. We hebben weinig kansen weggegeven en kregen zelf een paar kansen om te scoren. Hij vond het jammer dat zijn ploeg het niet wat langer op 0-0 kon houden. Hij zag ook wel dat Zuidland de druk opvoerde, maar zolang een doelpunt uitbleef, kon zijn ploeg geloven in een positief resultaat. Maar deze wedstrijd biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

Ward vond dat SSV 1 van de beste helften had gespeeld in deze competitie. We hielden de nul achterin en hij zag de ploeg gedisciplineerd spelen, die ook wat over had voor ploeggenoten. Fouten van medespelers werden door anderen opgevangen. Na het eerste doelpunt brak de ploeg, waardoor de 0-2 ook snel op het scorebord stond. Maar we zijn met een beter gevoel van het veld gestapt.

Volgende week een uitwedstrijd tegen De Meeuwen.