SSV'65 van de laatste plaats af ondanks opnieuw een zware nederlaag.

Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Voor de wedstrijd vroeg ik aan trainer Rohan hoe hij tot deze opstelling was gekomen.
Er zijn wat spelers teruggekomen van blessures en daarom had hij een ruimere keuze om tot deze basis elf te komen.
Dit was in zijn ogen de beste keus om mee te beginnen.

Na het aftasten van beide elftallen, was het SSV dat als eerste de aanval koos.
Dede zette goed door en wist een corner uit het vuur te slepen.
In eerste instantie goed verdedigd, in tweede instantie een schot op doel namens SSV, maar meer leverde dat niet op.

Een hardnekkige kwaal van SSV (slordig balverlies leiden) bracht de thuisploeg in de problemen, omdat DBGC, dat de ranglijst aanvoerde tot vandaag, voor het eerst voor het doel van SSV verschenen. Doelman Stephan moest twee keer kort achter elkaar redding brengen om zo SSV voor een achterstand te behoeden.
Even later, na weer slordig balverlies van de thuisploeg, moest doelman Stephan opnieuw handelend optreden en opnieuw voorkwam hij dat SSV op achterstand kwam.
Een spaarzame counter van SSV werd door de blauwhemden zelf verprutst omdat de eindpass niet goed genoeg was om een kans te creëren.

Na zo'n 20 minuten spelen leken de bezoekers dan toch op voorsprong te komen door een vliegensvlugge counter uit te voeren met een prachtige voorzet, maar er was niemand van DBGC om die voorzet te verzilveren.
Aan de andere kant een counter van SSV die in de kiem werd gesmoord. Na bijna een half uur gespeeld te hebben kreeg Mels Blok van DBGC het op zijn heupem. Hij slalomde dwars door de verdediging van SSV en rondde doeltreffend af, door doelman Stephan kansloos te laten met een schuiver in de verre hoek, 0-1.

Een corner voor de bezoekers werd door de verdediging van SSV goed verwerkt, maar gevolgd door opnieuw slordig balverlies.
Het was opnieuw Mels blok die dat genadeloos afstrafte, 0-2.
DBGC ging op zoek naar een derde treffer, maar een counter, gevolgd door een corner, leverde dat niet op.
Ook SSV probeerde tot score te komen via een counter, maar meer dan een ingooi zat er niet in.
Kennelijk moest de gifbeker voor SSV nog voor rust leeg, want Bas Mackloet kreeg een frommeldoelpunt op zijn naam, 0-3.

Na rust ging DBGC door met waar het voor rust was gebleven, op jacht gaan naar een nieuw doelpunt, gebruikte daarvoor een snelle en goed uitgevoerde counter, maar de score bleef ongewijzigd.
Maar SSV was niet te beroerd om de gasten uit Oude-Tonge een handje te helpen.
Na opnieuw slordig balverlies was het opnieuw Mels Blok, die zijn derde doelpunt maakte deze middag en de stand naar 0-4 tilde.
Met nog ongeveer een half uur op de klok, kreeg DBGC een vrije trap, zo'n 30 meter van het doel van SSV.
Doelman Stephan moest alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen, het leverde DBGC niet meer dan een corner op.

Een stroef lopende aanval van DBGC, waaruit toch een doelpoging kwam werd gered door keeper Stephan.
Ook SSV zocht naar een doelpunt om de eer te redden, kreeg na een aanval een corner, die goed verdedigd werd.
Maar de bal werd opnieuw door de blauwhemden ingebracht. Het leverde 2 corners op en daar bleef het bij, want de kopbal van invaller Erwin ging over het doel.
Twee andere invallers, Coen en Casper, zette samen een aanval op over links.
Dat leverde in eerste instantie geen doelpunt op, maar wel een penalty.
In tweede instantie redde Casper de eer van SSV door de penalty omberispelijk in het doel te schieten, 1-4.

Vijf minuten voor tijd kreeg Dede een levensgrote kans om de stand nog dragelijker te maken, maar zijn schot ging ruim over het doel.
Vlak voor tijd ging Coen er, opnieuw aan de linkerkant, met de bal vandoor, maar deze keer grepen de bezoekers goed in.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest doelman Stephan zich opnieuw onderscheiden door een snelle aanval van DBGC onschadelijk te maken. Een corner was alles dat restte.
In de extra tijd een laatste stuiptrekking van SSV, maar Dede kreeg zijn voorzet niet bij een medespeler.
Ook nog in de extra tijd strafte DBGC balverlies van SSV bijna af, maar kennelijk vonden de bezoekers uit Oude-Tonge, 1-4 wel genoeg.

Trainer Rohan van SSV zag dat zijn ploeg voor rust met 0-3 zichzelf de das om had gedaan.
Onze fouten werden genadeloos afgestraft.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg SSV weer nieuw elan, met een aantal verse krachten, waaruit ook nog gescoord werd.
Om met een positieve noot af te sluiten, er komen steeds meer spelers terug van blessures en dat geeft wat meer mogelijkheden om een goed elftal op het veld te zetten.

Aanvaller Rick, die terugkwam van een blessure, vond het een zure nederlaag.
De 0-2 en de 0-3 vielen nog voor de rust veel te snel voor ons om nog kans te maken op een resultaat.
Hij vond het wel postief dat we ook na de 0-4 door bleven gaan, i.t.t. vorige week.
De wedstrijd tegen FC Axel wordt heel belangrijk voor ons.

Volgende week een uitwedstrijd tegen de nieuwe hekkensluiter FC Axel.