Wilhelminastraat 1
3281BZ
NUMANSDORP
tel. 0186-653820

Vandaag stonden de kampioen (NSVV) en een degradant (SSV'65) tegenover elkaar, waarbij dus niets meer op het spel stond en konden beide ploegen ongedwongen hun wedstrijd spelen. De spelers van SSV onthaalden de spelers van NSVV met een erehaag, uit respect voor de kampioen.

Uiteraard moest er ook nog een wedstrijd afgewerkt worden, maar het was er een om 's keizers baard. Desondanks gingen beide ploegen voor de overwinning, waarbij de thuisploeg als eerste de aanval zocht en daar ook nog een corner uit haalde. Maar zoals zo vaak deze competitie liet doelman Stephan zien dat hij een uitstekende keeper is die lastig te passeren is, zo ook bij deze corner, waarbij hij de bal weg kon werken. Daarmee leidde hij de tegenaanval van SSV in, maar NSVV nam op zijn beurt die aanval weer over. SSV had geluk dat deze aanval afgesloten werd met een bal tegen de paal.

Aan de andere kant liet SSV zich ook niet onbetuigd en onderbrak een aanval van NSVV en zette zelf een aanval op, waarbij Davy in stelling gebracht werd, die op zijn beurt voorlangs schoot. Na twee minuten een nieuwe aanval van SSV, die zeer zorgvuldig uitgespeeld werd, maar slechts een corner opleverde. Van daaruit kreeg gelegenheidsaanvoerder Erwin een grote kans om de score te openen. Hij zag zijn poging net naast het doel gaan.

Nog in dezelfde minuut een zeer snelle omschakeling van NSVV, met hetzelfde resultaat, een bal die maar net naast geschoten werd. Dit was de inleiding van een sterke periode van de thuisploeg. Een corner kon ternauwernood weggewerkt worden door doelman Stephan en Rick, zodat de score ongewijzigd bleef. Ook bij een volgende aanval van NSVV werd niet gescoord, hoewel de spits van NSVV een dappere poging deed met een omhaal de 1-0 te scoren.

Een korte opleving van SSV, dat na een snelle aanval Casper naast/over het doel schoot. Na opnieuw een goede aanval kreeg SSV twee levensgrote kansen om de score te openen, maar zoals vaker deze competitie werden deze kansen niet benut. Mede hierdoor heeft SSV veruit het minste aantal doelpunten gescoord in deze klasse. De kampioen uit Numansdorp had 54 doelpunten meer gemaakt.

Nog binnen het half uur kreeg NSVV een nieuwe corner waaruit gescoord had kunnen worden, maar de spits had zijn vizier, in de eerste helft, niet op scherp gezet. Hetzelfde gold voor SSV dat via een aanval over rechts Davy een bal over het doel zag koppen. Een minuut later had NSVV de score kunnen (en moeten?) openen, na wederom een goed uitgevoerde aanval. Met veel kunst- en vliegwerk van de hele verdediging van SSV werd een doelpunt voorkomen. De corner die daaruit volgde werd vakkundig onschadelijk gemaakt door doelman Stephan, die ook nog een nieuwe aanval van SSV inluidde. Deze aanval werd echter slordig uitgevoerd.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen in de eerste helft volgde er weer een sterke periode van de kersverse kampioen. Uit een corner werd niet gescoord. Na een snelle uitval ook niet. Uit een corner kwam NSVV al dichterbij een doelpunt, want de bal schampte de lat. En toen even later de bal opnieuw ingebracht werd, schampte de bal opnieuw de lat. Bij een aanval die daar kort op volgde moest doelman Stephan er aan te pas komen om de score op 0-0 te houden. Even later moest hij er weer aan te pas komen, toen de spits met een leep balletje tussendoor aangespeeld werd. Ook deze keer behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand. En opnieuw leidde hij een nieuwe aanval voor SSV in, waarbij Rick de doelman aan de andere kant op de proef stelde, maar ook hij hield, net als zijn collega aan de overkant, zijn doel schoon.

Vlak voor rust zette SSV weer eens een aanval op en hoewel deze stroperig verliep, kreeg SSV als beloning toch nog een corner. Van waaruit niet gescoord werd. Hierop volgde een counter van NSVV en ook een voor SSV, maar geen van beide ploegen wist het net te vinden. In de laatste minuut voor rust kon de thuisploeg een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, ook niet verzilveren, mag. een 0-0-ruststand.

Het was SSV dat na de thee als eerste de aanval zocht, maar door een slordigheid verprutsten de blauwhemden deze kans. Even later greep NSVV goed in na een nieuwe aanval van SSV. Dat deed SSV op zijn beurt ook, toen NSVV een aanval opzette. Maar de thuisploeg had de smaak kennelijk te pakken, bij een volgende aanval kregen ze een corner als beloning. De spits beloonde zijn ploeg niet met een doelpunt, want hij kopte naast. Na bijna een uur spelen kreeg NSVV een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, waarbij doelman Stephan opnieuw zijn kunsten moest vertonen en hield daarmee zijn doel schoon.

Nog net binnen het uur wist NSVV dan toch de score te openen. Jasper Huisman vond zijn ploegmaat Jeroen Voshart, die de bal in het doel frommelde, 1-0. Het sierde SSV dat direct daarna de aanval zocht, het had immers niets meer te verliezen, behalve deze wedstrijd, degradatie was al een feit. Uit twee aanvallen, die moeizaam werden uitverdedigd door NSVV, wist SSV niet te scoren.

Daarna nam NSVV het heft weer in handen. Van afstand probeerde de spits met een boogbal doelman Stephan te verschalken, maar de bal ging naast. Even later weer een mooie aanval van de thuisclub, waarbij de spits in stelling werd gebracht, maar die zag zijn kopbal op de lat belanden. Een speldenprikje van SSV, dat uit een corner aanvoerder Erwin op doel zag schieten. Zijn poging ging naast. Daarna was het weer NSVV dat de klok sloeg. Eerst moest een corner van de thuisploeg onschadelijk gemaakt worden en daarna een levensgrote kans. Doelman Stephan i.s.m. zijn verdediging, sloeg zich dapper door deze periode heen. Ook bij nieuwe grote kansen voor de thuisploeg liet de doelman van SSV zien wat hij in huis had.

Uiteindelijk kreeg NSVV dan toch loon naar werken. In de vierentachtigste minuut moest doelman Stephan het hoofd buigen voor Wessel Schouwink, die de 2-0 op het scorebord bracht. SSV gaf zich over en moest zelfs nog een derde treffer incasseren. Het was opnieuw Jeroen Voshart die zijn tweede en NSVV's derde doelpunt op het scorebord bracht, waardoor SSV opnieuw naar huis kon zonder punten.

Na de wedstrijd sprak ik met aanvoerder Tom, die vandaag zijn band aan Erwin had afgestaan. Hij kon zich nog goed herinneren dat SSV vorig seizoen ook moeizaam begon, maar het wel op tijd om kon buigen zodat we ook dit seizoen in de tweede klasse konden voetballen. Dit seizoen lukte dat niet. We speelden heel vaak een goede eerste helft, maar in de tweede helft gaven we het weg. Een gebrek aan kwaliteit, mede ingegeven door de vele blessures van een aantal basisspelers. Volgend seizoen moeten wij als doel hebben, beter voetballen en hard werken. Hij is ambitieus en wil z.s.m. weer terugkeren in de tweede klasse. We hebben een heel jonge ploeg, maar mede door de vele blessures waren we niet in balans. We hebben ook bijna nooit met dezelfde basiself kunnen voetballen, waardoor er geen automatismen in de ploeg kwamen. In de tweede helft van de competitie zag hij wel vooruitgang bij SSV. Wij moeten voorzichtig bouwen aan een nieuwe ploeg voor volgend seizoen in de derde klasse. Hij vond het wel zuur dat we dit jaar gedegradeerd zijn.

Ook volgend seizoen zal deze trouwe supporter de wedstrijden blijven verslaan.