4388BS
OOST-SOUBURG
tel. 0118-462384

Opstelling SSV'65 1

Ondanks de grote nederlaag tegen koploper NSVV heeft SSV, vooral in de eerste helft, laten zien dat het op de weg terug is.

Trainer Rohan heeft steeds meer spelers tot zijn beschikking om een sterk elftal op de been te brengen. RCS zit, net als SSV, in de gevarenzone, beide ploegen kunnen 3 punten goed gebruiken.

SSV ging goed van start en kreeg in de eerste 5 minuten al een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Dédé veroverde de bal en speelde Davy aan, die oog in oog met de keeper van RCS naast schoot. De thuisploeg ging direct daarna in de tegenaanval, maar de verdediging van SSV bleef fier overeind.

Na ruim een kwartier spelen soleerde een verdediger van RCS helemaal naar het doel van SSV, kennelijk had hij zijn krachten verspeeld, hij schoot ver naast. SSV leed na een half uur spelen balverlies, deze keer haalde RCS er een corner uit. De bal werd met een peer naar voren geschoten, zodat de schade voor SSV beperkt bleef.

Aan de andere kant kreeg SSV ook een corner, maar de kopbal van Casper was een makkelijke prooi voor de doelman van RCS.

Even later veroverde Glenn de bal op het middenveld, speelde Davy in de diepte aan, die het hoofd koel hield en de keeper kansloos liet, 0-1

Direct daarna ging RCS op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die bijna in de schoot geworpen toen de verdediging van SSV ernstig de fout inging. Een te korte terugspeelbal zorgde voor een hachelijk moment, maar de thuisploeg was genadig voor SSV.

Nog voor rust had SSV de score kunnen verdubbelen, maar bij een counter werd de eindpass slecht uitgevoerd en bleef het bij 0-1. Daar bracht een corner voor RCS in de laatste minuut voor rust ook geen verandering in.

De rust was al bijna 10 minuten voorbij toen RCS een aanval door het midden opzette, waarbij het vlagsignaal van assistent scheidsrechter Sjaak door de scheidsrechter genegeerd werd. Nicky van Merrienboer profiteerde van deze situatie en bracht de gelijkmaker op het scorebord, 1-1.

Na bijna een uur spelen werden trainer Rohan en assistent trainer Arjan met ieder twee keer geel uit de dug out gestuurd, wegens aanmerkingen op de leiding.

De spelers van SSV lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen, want even later zette SSV weer een aanval op en het was Casper, die een corner uit het vuur wist te slepen. Die leverde verder niets op en dat deed het ook niet na een vrije trap, die vlakbij de achterlijn van RCS genomen werd. Hier bleef het bij, voor SSV. RCS schakelde vliegensvlug om naar het doel van SSV, maar doelman Stefan was niet van plan zich nog eens te laten verschalken. Dat gebeurde ook niet toen RCS vlak bij de achterlijn van SSV een vrije trap mocht nemen.

Met nog ongeveer 20 minuten op de klok ging Dédé op avontuur, speelde Casper in de diepte aan, die op zijn beurt de doelman van RCS op zijn weg vond. De corner die hij weggaf, leverde niets op. Even later een vloeiende aanval van RCS, maar zoals eerder gezegd, doelman Stefan liet zich niet meer verschalken en greep goed in. Even later hoefde diezelfde doelman niet eens in actie te komen, toen RCS na een aanval de bal hoog over het doel schoot.

In de laatste fase van de wedstrijd bleven beide ploegen vechten voor de overwinning, want voor beide ploegen zijn 3 punten heel belangrijk.

Eerst was het SSV dat een kans kreeg uit een vrije trap, net buiten de 16 van RCS, maar de muur stond goed opgesteld en de rebound werd naast het doel geschoten door Jeroen. Ook een corner voor de blauwhemden kon niet in een doelpunt omgezet worden.

Vlak voor tijd nam RCS een vrije trap vanaf de zijkant, maar doelman Stefan bokste de bal ver weg. Nog net in de reguliere speeltijd kreeg SSV nog een vrije trap, zo'n 15 meter buiten de 16 van RCS. Jeroen nam dit klusje voor zijn rekening en bezorgde SSV bijna de overwinning, maar de lat verhinderde dat. Het laatste wapenfeit kwam van de thuisploeg, die een vrije trap het 16-metergebied van SSV in schoot, maar doelman Stefan kon zich makkelijk ontfermen over de bal. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

Trainer Rohan vond de 1-1 een terechte uitslag. Wij hebben misschien de betere kansen gehad, maar zij waren meer in balbezit.

Dédé vond ook dat we in de eerste 5 minuten hadden moeten scoren en daarom moeten we blijven trainen om dit soort kansen makkelijker om kunnen zetten in een doelpunt. Hij vond dat SSV in de eerste 15 minuten van de tweede helft slap had gespeeld, toen viel ook dat doelpunt voor RCS. Maar we moeten geloof blijven houden en hard werken.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Zuidland.