Suisendijk 4
3255LS
OUDE-TONGE
tel. 0187-641627

Voor de wedstrijd gaf trainer Rohan aan dat de ploeg steeds completer wordt, zodat het voor hem makkelijker is om tot een goede opstelling te komen. Ook een aantal spelers is op de weg terug om een hele wedstrijd te spelen. DBGC is een goede ploeg en als wij wat willen bereiken moeten we strijd leveren. De thuiswedstrijd viel in de periode dat we veel wedstrijden verloren omdat de ploeg niet compleet was. Vandaag krijgen we een nieuwe kans.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van SSV, waarbij Erwin van achteruit aangespeeld werd, maar de bal naast kopte.

Even later kreeg DBGC een corner, nadat de spits door de verdediging van SSV heen was gesneden, maar de verdediging van SSV bleef goed overeind. Toen de thuisploeg opnieuw op de deur klopte bij SSV, greep doelman Stephan goed in. Na ruim een kwartier spelen kwam SSV onverwacht op voorsprong. Casper strafte een grote fout van de verdediging van DBGC af, door het hoofd koel te houden en de keeper van de thuisclub kansloos te laten, 0-1.

Vijf minuten later probeerde Casper het opnieuw toen hij een bal onderschepte, maar deze keer was hij minder fortuinlijk. Ook de solo van Davy leverde geen doelpunt op. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte met SSV nadat een vrije trap prima voor het doel werd gebracht en door Bas Mackloet binnen werd gekopt, 1-1. Twee minuten later leek DBGC op voorsprong te komen, toen het opnieuw een snelle aanval had opgezet. Deze keer had SSV geluk, de bal werd net over het doel geschoten.

SSV kreeg na ruim een half uur spelen een corner, toen Promise doorzette, maar daar bleef het bij. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook een kans om te scoren, toen de spits een afgemeten voorzet naast het doel kopte. Even later moest verdediger Kaj als reddende engel optreden, na weer een aanval van de thuisploeg. Nog net voor de lijn kon hij de bal wegwerken. Ook een corner voor DBGC bracht geen verandering in de stand.

Nog net voor de rust kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om te scoren, maar SSV zag zijn counter doodlopen en DBGC zag zijn spits na een solo, naast schieten en bleef de 1-1 op het scorebord staan.

De thuisploeg zette SSV na de rust gelijk onder druk, waardoor de Goese formatie achteruit moest, maar hield wel stand. Af en toe kwam SSV er nog uit, na een individuele actie, maar meer dan een corner sleepte de ploeg van trainer Rohan niet uit het vuur.

Een grote kans voor DBGC, toen het net buiten de 16 van SSV een vrije trap mocht nemen. Maar de muur van SSV kon de bal makkelijk tegenhouden. Het zorgde er zelfs voor dat SSV vliegensvlug kon omschakelen. De doelman van DBGC kon de doelpoging van Casper vrij makkelijk onschadelijk maken.

Daarna voerde DBGC de druk verder op. Eerst werd een corner nog onschadelijk gemaakt door SSV, vervolgens werd ook een vrije trap door de Goese formatie goed verwerkt. Maar in de eenenzeventigste minuut sloeg het noodlot toe voor SSV. Doelman en verdediging gingen ernstig de fout in en wie anders dan Jeroen Sepp profiteerde ervan. Hij zette de thuisploeg op voorsprong, 2-1 en zijn doelpuntenaantal op 15.

Ruim 10 minuten voor tijd mocht DBGC een vrije trap nemen, kort bij de zijlijn. De bal kon door verdediger Dennis uit het 16-metergebied van SSV gewerkt worden. Aan de andere kant mocht invaller Jeroen het eens proberen, maar de doelman van DBGC werd niet echt op de proef gesteld. Nog in dezelfde minuut kroop SSV door het oog van de naald, nadat keeper Stephan al was omspeeld. De bal hobbelde langzaam naast het doel van SSV.

Vlak voor tijd kreeg SSV nog een grote kans, maar het geluk ontbrak. Hetzelfde gold voor DBGC, maar hier greep doelman Stephan goed in.

In de extra tijd kreeg de spits van DBGC nog een grote kans, maar hij kopte naast. Aan de andere kant kopte Dédé naast, nadat SSV een corner had genomen. En het laatste wapenfeit was voor SSV, dat een corner mocht nemen. Maar toen de bal weggekopt werd floot de scheidsrechter voor het einde.

Trainer Rohan gaf na de wedstrijd aan dat DBGC beter was in het afstraffen van fouten, dan SSV. Ook waren zij meer in balbezit, maar wij hebben het zelf weggegeven. Doodzonde, want een punt had SSV wel verdiend.

Ook Casper gaf aan dat we door een domme fout onszelf de das omdeden. We hadden DBGC vandaag kunnen pakken. Helaas moesten we weer een doelpunt incasseren uit een standaardsituatie. Hij vond dat SSV in de tweede helft de mindere partij was. We creëerden zelf niet veel en we hebben het te makkelijk weggegeven.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Axel.