Hogeweg 15
4401BT
YERSEKE
tel. 0113-404066

Voor de wedstrijd gaf trainer Rohan van SSV aan dat hij de stijgende lijn van zijn ploeg terug wil zien tegen Yerseke. Hij wil niet weer een off-day zien zoals tegen Walcheren.

Vanaf het begin werd SSV teruggedrongen op eigen helft en in de vierde minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste kans, maar de verdediging van SSV was goed bij de les. SSV kreeg zelfs de kans om de score te openen. Na een zeer snelle en goed uitgevoerde counter, legde aanvoeder Tom de bal panklaar voor Davy. Laatste genoemde schoot echter hoog over.

Na bijna een kwartier spelen kreeg Yerseke een vrije trap, waarbij de speler, die hem nam uitgleed op dit natte veld. Desondanks ontstond daar een kans uit, waarbij doelman Stephan redding moest brengen, om zo zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Twee minuten later moest diezelfde doelman opnieuw in actie komen bij een corner voor Yerseke. Met een prachtige redding voorkwam hij dat de bal in de verre hoek in het doel belandde. Bij de volgende corner hoefde hij niet in actie te komen, omdat de bal naast het doel belandde.

Een spaarzame aanval van SSV, die ook nog eens stroef verliep, leverde niets op. Ook balverlies van Yerseke werd niet afgestraft. Daarna dook Yerseke weer op voor de neus van doelman Stephan en ook nu kon hij zijn doel schoon houden, weliswaar ten koste van een corner, maar die werd niet omgezet in een doelpunt omdat 2 spelers van Yerseke elkaar in de weg liepen. Bij de volgende aanval van de thuisploeg moest de verdediging van SSV in actie komen om zo hun doelman te ontlasten, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Een spaarzame kans voor Casper van SSV, die de doelman van Yerseke niet kon verontrusten. Daarna was het weer een en al Yerseke dat de klok sloeg. En weer speelde doelman Stephan een hoofdrol. Eerste bokste hij een bal weg vanuit een corner, vervolgens hield hij de spits van Yerseke van het scoren af. De grootste kans voor de thuisploeg tot dat moment. De corner die daarop volgde leverde niets op. Daarop deelde SSV weer eens een speldenprikje uit, maar ook de doelman van Yerseke hield zijn doel schoon.

De thuisploeg zette alles op alles om nog voor de rust op voorsprong te komen. Een vrije trap voor Yerseke werd het 16-metergebied van SSV ingeschoten en op ongelukkige wijze kwam hier een corner uit, die in eerste instantie uitverdedigd leek te worden. In tweede instantie scoorde Ruben Pekaar vanaf de punt van het 16-metergebied een wereldgoal. Doelman Stephan kon alleen maar toekijken hoe de bal in de verre bovenhoek in het doel belandde. Yerseke wilde het duel nog voor de rust in het slot gooien, maar een grote kans werd verprutst zodat met een 1-0-stand beide ploegen aan de thee konden.

De thee had Yerseke kennelijk goed gedaan, want binnen 10 minuten na rust stond het scorebord op 2-0. Bij een corner ging doelman Stephan onder de bal door en Jordin van Hekken wist wel raad met dit cadeautje.

Bijna 10 minuten later verstuurde aanvoerder Tom een lange bal op Casper, die een moeilijke kans niet wist te verzilveren. Na ruim een uur spelen tilde de thuisploeg de stand bijna naar 3-0, maar doelman Stephan was goed uit zijn doel gekomen om SSV dat leed te besparen. Ook een nieuwe corner voor de gastheren werd niet omgezet in een doelpunt.

Twintig minuten voor tijd zette SSV een zeer snelle en goede aanval op, die door een verdediger van Yerseke bijna in eigen doel gewerkt werd. Een corner voor SSV was de enige beloning, want in eerste instantie werd de bal weggewerkt en in tweede instantie door Boudewijn op doel geschoten, zonder resultaat. Direct daarna sloeg Yerseke opnieuw toe. Guus de Leeuw zette in zijn eentje goed door en verschalkte doelman Stephan in de korte hoek, 3-0.

Daarna liet Yerseke de teugels vieren en kreeg SSV een aantal kleine kansen, waar niet uit gescoord werd. Ook de thuisploeg kreeg nog een paar kleine kansen, maar gescoord werd er niet meer, mede dankzij goed keeperswerk en de verdediging van SSV, dat met de nodige inzet een grotere nederlaag wist te voorkomen.

Trainer Marco van Yerseke vond het een verdiende overwinning. Hij liet zijn ploeg SSV op eigen helft vast zetten. Hij had ook geen grote kansen voor SSV gezien, van zijn eigen ploeg des te meer. Zijn ploeg staat er prima voor en met een vijfde plaats geen enkele vrees voor degradatie. In de periodestand staat zijn ploeg zelfs op een gedeelde tweede plaats.

Trainer Rohan zag ook dat zijn ploeg in de beginfase onder druk werd gezet, maar wij kregen ook een grote kans, jammer dat Davy dat niet af kon maken. De 2-0 kwam heel snel na rust. Wij waren vandaag niet goed genoeg. We zijn er hard afgegaan. Hij heeft Brian en Sam, 2 heel jonge spelers, nog hun debuut laten maken in SSV 1.

Ook Boudewijn had gezien dat SSV de eerste 20 minuten onder druk werd gezet. Daarna probeerde SSV de middenvelders aan te spelen, om zodoende grip te krijgen op de wedstrijd. Maar wij verloren heel vaak de duels om de tweede bal. En we hebben nauwelijks kansen gecreëerd. We zijn overtroefd door een betere ploeg, die ook nog eens goede spelers op de bank had zitten. Na de 2-0 gingen bij ons de kopjes hangen. Als wij geen duels winnen komen we niet ver.

Op 15 april is de volgende wedstrijd, thuis tegen VCK.