Geldeloozepad 5 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-231188

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Arnemuiden, dat een prima aanval op de grasmat legde. Het schot op doel ging maar net over. Even later probeerden de bezoekers het via een vrije trap, die kort werd genomen, maar doelman Stephan van SSV had er goed het oog in en onderschepte de voorzet.

Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, net buiten het 16-metergebied van Arnemuiden, die voor de verandering eens genomen werd door Dédé. Hij krulde de bal om de muur heen en liet de keeper kansloos, 1-0.

Arnemuiden ging direct op jacht naar de gelijkmaker en had bijna succes via een vrije trap, maar de verdediging van SSV greep goed in. Een oude kwaal van SSV, balverlies leiden op gevaarlijke plaatsen, leverde Arnemuiden de gelijkmaker op. Ronaldo Meijer kon alleen op doelman Stephan af gaan en ook hij hield het hoofd koel, 1-1.

De dadendrang van Arnemuiden was nog niet geluwd, want de volgende aanval had ook een doelpunt op kunnen leveren, maar de verdediging van de blauwhemden was deze keer bij de les. Aan de andere kant was de keeper van Arnemuiden ook bij de les, toen SSV in de aanval ging. Zijn collega aan de andere kant, had een iets makkelijkere klus, toen Arnemuiden een vrije trap van zo'n 40 meter van het doel recht in de handen van doelman Stephan schoot.

In de eenentwintigste minuut dacht Dédé van SSV op herhaling te kunnen door opnieuw een vrije trap te nemen, zo'n 30 meter van het doel van de gasten. Hij kwam niet in de buurt, want hij schoot huizenhoog over. Ook een corner was niet aan SSV besteed, want de bal werd laag en slecht voor het doel geschoten.

Na bijna een half uur spelen sloeg Arnemuiden bijna opnieuw toe via een corner. Doelman Stephan greep heldhaftig in, maar moest dat bekopen met een blessure, waarbij verzorger Niels hem moest oplappen. Eenmaal opgelapt luidde hij een nieuwe aanval van SSV in, die door Mees maar net over het doel geschoten werd.

Met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft, voerde Arnemuiden de druk op. In een snelle omschakeling moest aanvoerder Tom in eigen strafschopgebied ingrijpen om een achterstand, vlak voor rust, te voorkomen. Even zag het er toch naar uit dat Arnemuiden met een voorsprong de rust in zou gaan. Een vrije trap die in het 16-metergebied van SSV in werd geschoten werd van richting veranderd, maar de sluitpost van SSV wist het gevaar toch te bezweren.

Vlak voor rust kreeg SSV toch nog een kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Het schot van Rick vloog net over het doel, na een aanval door het midden. Arnemuiden maakte meer aanspraak op een voorsprong, want het kreeg daarvoor de betere kansen. Eerst moest een corner van de bezoekers onschadelijk gemaakt worden. Vervolgens moest SSV alle zeilen bijzetten om een vrije trap te neutraliseren. Toen de bal opnieuw ingebracht werd, kreeg SSV de hulp van de scheidsrechter, die voor buitenspel floot. De laatste mogelijkheid kwam via een vrije trap, genomen vanaf de zijkant, maar ook nu werd de kans niet omgezet in een doelpunt, zodat Arnemuiden tot de tweede helft moest wachten om te kunnen scoren.

Na rust ging de wind nog harder waaien dan in de eerste helft en dat had veel invloed op het spel van beide ploegen.

Arnemuiden  kwam het beste uit de kleedkamer, want het creëerde al snel een grote kans om op voorsprong te komen. Met heel veel kunst- en vliegwerk en een dosis geluk kon SSV een doelpunt voorkomen. Even later mocht zelfs een verdediger van Arnemuiden opstomen naar het doel van SSV, niemand die ingreep. Zijn schot ging echter naast het doel. Zoals eerder genoemd had de straffe wind, die schuin over het veld stond, invloed op de wedstrijd en daar ondervonden de bezoekers uit Arnemuiden als eerste hinder van, bij een snelle aanval, waardoor doelman Stephan de bal redelijk makkelijk kon onderscheppen.

Na bijna een uur spelen kreeg Arnemuiden een corner, die weer een corner opleverde, maar dan aan de andere kant. Deze werd bijna in eigen doel gewerkt, maar Kaj wist redding te brengen op de lijn. Direct daarna moest doelman Stephan er wel aan te pas komen. SSV kreeg, mede door de harde wind, de bal bijna niet meer van eigen helft. Dat het niet altijd een voordeel is als je de wind (schuin) in de rug hebt, ondervond Arnemuiden, na een snelle aanval, die daardoor verloren ging.

Maar Arnemuiden liet zien dat het op eigen kracht ook kansen kon creëren. Vanuit een corner kregen de bezoekers een grote kans, die door de verdediging van SSV (wild) werd weggewerkt. Nog in dezelfde minuut kregen de bezoekers nog een corner en een schot op doel werd geblokt. Daarmee werd ook een aanval van SSV ingeluid, maar door onzorgvuldigheid werd deze kans niet benut. Een snelle aanval van Arnemuiden werd hiermee ingeluid, maar ook zij verprutsten deze kans.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen, paste trainer Rohan een dubbele wissel toe. De eerste klus van Jeroen, die 1 van de wissels was, was het nemen van een vrije trap aan de rand van het 16-metergebied van Arnemuiden. Vanaf de bank had hij gezien hoe Dédé het in de eerste helft deed en hij deed bijna precies hetzelfde en bracht daarmee de 2-1 op het scorebord.

In het laatste kwartier was het een en al Arnemuiden dat de klok sloeg, SSV werd op eigen helft vastgezet. Arnemuiden kreeg eerst een corner, na een aanval over rechts. Maar de bal verdween na een kopbal naast/over het doel. Direct daarna een nieuwe aanval van Arnemuiden, die mede door de harde wind mislukte. Ook een nieuwe corner leverde niets op. Nog in dezelfde minuut moest Ward zijn keeper helpen, door de bal net voor de lijn weg te halen. Maar in de tweeëntachtigste minuut kreeg Arnemuiden loon naar werken. Huib van Hecke stoomde op en niemand van SSV greep in, zodat hij vrij spel had en liet deze kans niet onbenut, 2-2.

Arnemuiden was niet tevreden met deze stand en drong verder aan. Doelman Stephan van SSV had alle moeite om de spits van het scoren af te houden. In twee instanties kreeg hij de bal dan toch onder controle. In de voorlaatste minuut kreeg Arnemuiden bijna waar het lang naar op zoek was, maar de spits zocht het doel net iets te hoog.

Ook in de extra tijd bleef Arnemuiden aandringen en via een counter kreeg het ook nog een corner. Doelman Stephan kreeg de bal niet onder controle en dat leverde een nieuwe corner op voor Arnemuiden, deze keer aan de andere kant. De wind blies de bal over het doel. Ook nog in de extra tijd ging SSV er bijna met de winst vandoor, maar een grote kans bleef onbenut en leidde zelfs een counter voor Arnemuiden in, dat zonder resultaat bleef. Het slotakkoord was voor SSV, dat ook via een counter nog had kunnen scoren, maar zag de poging net voorlangs gaan. Kennelijk had een speler van Arnemuiden de bal nog geraakt, want SSV kreeg nog een corner. Het leverde geen doelpunt op en de scheidsrechter vond het welletjes en blies voor de laatste keer.

De jongste speler van SSV, Mees, vond dat de wind een grote invloed had op de wedstrijd, vooral de tweede helft, toen het nog harder ging waaien. Het was zodoende lastig om een ploeggenoot aan te spelen. Hij vond dat SSV goed gestreden had en de 3 punten zouden een bonus geweest zijn, gezien de komende tegenstanders. Jammer dat Casper die laatste kans niet benutte.

Trainer Rohan van SSV vond dat Arnemuiden beter met de harde wind omging dan SSV. Daarnaast gaven we de 2-2 veel te makkelijk weg. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn een aantal keren door het oog van de naald gekropen. Het is frustrerend dat we geen 3 punten pakken. Maar i.t.t. vorige week, zag hij vandaag wel de vechtlust, die vorige week ontbrak.

Trainer Alexander van Arnemuiden was zeker niet tevreden met deze uitslag. Hij was behoorlijk teleurgesteld dat zijn ploeg niet vaker had gescoord, want we hebben kansen genoeg gehad om deze wedstrijd te winnen. Hij verwijt zijn ploeg op belangrijke momenten verkeerde keuzes te maken. Mede door de wind hebben we zeker 10 kansen gehad om te scoren, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Er werd ook te weinig op doel geschoten, maar ook een beetje geluk ontbrak. We hadden hier 3 punten moeten pakken.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Yerseke.