Sportlaan 11
4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

In gesprek met trainer Rohan, voorafgaand aan de wedstrijd, legde hij uit dat hij momenteel iets ruimer in de spelers zit en hij daarom voor deze basis heeft gekozen.
Hij heeft ook spelers aangesproken op hun fouten en als spelers onnodig een gele of rode kaart oplopen, want daardoor wordt wel het team benadeeld.
Hij had het middenveld iets anders neergezet, maar we moeten ons eigen spel blijven spelen.

Het aftasten door beide teams was snel afgelopen toen Axel in de vierde minuut al op voorsprong had kunnen komen. Een zeer snelle aanval van de thuisploeg werd zeer goed uitgevoerd en ook de voorzet was prima, maar dat was de redding van doelman Stephan ook.
Hij moest daarmee een corner weggeven, die weer gevolgd werd door nog een corner. De verdediging van SSV kreeg de bal niet voldoende weg en de bal werd opnieuw het 16-metergebied van SSV ingeschoten. Maar de verdediging kreeg de situatie daarna wel onder controle.

Aan de andere kant kreeg SSV, na ook een snelle uitbraak, twee levensgrote kansen om de score te openen. Dede werd in de diepte aangespeeld en kon alleen op de doelman van Axel afgaan. De keeper kon zijn poging keren, maar kon niet voorkomen dat Rick ook een enorme kans kreeg om te scoren. Maar opnieuw kwam de doelman van de thuisploeg als winnaar uit de strijd, zodat het 0-0 bleef.
Daarna voerde Axel de druk op en kreeg het ook wat kleinere kansen, maar doelman Stephan hield zijn doel schoon.

Vanuit een vrije trap kon Axel opnieuw de score openen, maar de spits kopte naast.
Aan de andere kant werd Casper vanuit een ingooi aangespeeld en schoot in een keer op doel, hij trof slechts het zijnet.
Axel probeerde die situatie te kopiëren op het doel van SSV, maar de doelpoging van de spits ging net naast.
Ook een corner kon de thuisploeg niet op voorsprong krijgen.
Een hachelijke situatie voor SSV in de tweeëntwintigste minuut, toen Axel een vrije trap mocht nemen bij de achterlijn, 1 meter buiten de 16.
Het liep met een sisser af voor de ploeg uit Goes.
Even later opnieuw gevaar voor SSV toen de spits van Axel goed doorzette, maar zijn beloning was slechts een drietal corners, die geen van allen verzilverd werd.

Na ongeveer een half uur spelen werd een counter van SSV onschadelijk gemaakt, die op zijn beurt weer een counter van Axel neutraliseerde.
Even later lette SSV niet goed op bij een ingooi van de thuisploeg, maar de spits had die middag zijn vizier niet op scherp gezet.
Rick van SSV probeerde door de verdediging van Axel heen te komen. Hij had zijn krachten verspeeld, want zijn schot op doel was niet hard genoeg om de doelman van de thuisclub te verontrusten.
Vlak voor rust kreeg Axel de grootste kans van de wedstrijd om te scoren. Een zeer snelle uitval werd gevolgd door een prima voorzet, maar de spits kopte over het lege doel.
De laatste stuiptrekking voor rust kwam van SSV, maar de verdediging van de thuisclub wist de vrije trap die SSV kreeg, onschadelijk te maken.
Met 0-0 gingen beide ploegen aan de thee, een stand die deze competitie bij SSV nog niet was voorgekomen, want steeds stonden de blauwhemden (vandaag in het rood) op achterstand.

Een minuut na rust kroop SSV door het oog van de naald, nadat Axel een grote kans, via een vrije trap op de achterlijn, een meter buiten de 16, niet wist om te zetten in een doelpunt. De muur die keeper Stephan had neergezet bleek zeer solide.
Aan de andere kant wist SSV ook niet te scoren, nadat het 3 opgelegde kansen achter elkaar kreeg.
Even later kreeg Axel weer een corner, waar niet uit werd gescoord, omdat de verdediging van SSV de bal opruimde.
Net toen de thuisclub dacht een nieuwe aanval op te zetten, leed het balverlies.
Het was Davy, die Casper aanspeelde en de koelbloedigheid van laatstegnoemde zorgde voor de 0-1 op het scorebord.
Twee minuten later had SSV het duel in het slot kunnen gooien, maar een grote kans bleef onbenut.

Twintig minuten voor tijd vuurde de spits van Axel een schot op doel, die keeper Stephan tot corner kon verwerken.
Die corner werd gevolgd door een verre ingooi, maar aanvoerder Dennis werkte de bal prima weg.
Een vrije trap voor Axel, 7 meter buiten de 16 van SSV, werd goed geblokt door een goede muur, die doelman Stephan had neergezet.
De thuisploeg bleef aandringen, loste een schot op doel, maar de corner die dat opleverde werd naast het doel gekopt.
Axel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar een slap schot op het doel van SSV bracht daar geen verandering in.
Twee minuten later kwam SSV opnieuw goed weg, na slordig balverlies.
De spits van de thuisploeg zag zijn poging in het zijnet belanden. Hij had kennelijk een medespeler over het hoofd gezien, die er beter voorstond.
Nog in dezelfde minuut kreeg SSV ook een levensgrote kans, maar kwam niet verder dan een slap schot op het doel van Axel.

Vlak voor tijd had de spits van Axel de gelijkmaker op zijn schoen, hij passeerde doelman Stephan, maar schoot net voorlangs.
Niet veel later gooide SSV de wedstrijd dan toch nog in het slot.
Invaller Coen stelde Rick met een afgemeten voorzet in staat om de 0-2 op het scorebord te krijgen en laatstgenoemde bleef rustig en rondde koelbloedig af.
Aan het eind van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog 2 corners, maar de stand bleef ongewijzigd, zodat SSV de eerste overwinning dit seizoen mee naar huis kon nemen.

Na de wedstrijd vroeg ik trainer Rohan of hij opgelucht of tevreden was.
Hij was tevreden, want hij vond dat zijn ploeg verdiend gewonnen had.
Maar hij vond wel dat de 0-2 veel te lang uitbleef, want we hadden de wedstrijd veel eerder dood kunnen maken.

Aanvoerder Dennis vond dat de wedstrijd veel te lang spannend bleef, maar vond tegelijkertijd dat het een zwaar bevochten overwinning was.
In de rust kregen we te horen dat we het veld kleiner moesten maken en druk naar voren moesten zetten en dat leverde het eerste doelpunt op. Het was billen knijpen tot die 0-2 viel. Hij vond het een zeer welkome overwinning.

Volgende week zaterdag is er geen competitiewedstrijd voor SSV, maar wel een oefenwedstrijd op donderdagavond uit tegen Kapelle.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 29 oktober thuis tegen Walcheren.