SSV'65 geeft kampioen Oostkapelle/Domburg goed partij in de laatste wedstrijd van het seizoen.

tel. 0118-582293

In de thuiswedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg ging SSV met 7-0 ten onder.
SSV had zich al veilig gespeeld en Oostkapelle kon het kampioenschap bijna niet meer mislopen met 3 punten voorsprong en een voordeliger doelsaldo van +26 t.o.v. nummer twee, NSVV.

De wedstrijd kwam langzaam op gang, want in de negende minuut zagen we pas de eerste aanval en wel van de thuisploeg. De bal verdween in het zijnet, maar bij de tweede aanval, ook van de thuisclub, moest doelman Ruben redding brengen.
Twee minuten later leek diezelfde doelman verslagen, na weer een aanval van Oostkapelle/Domburg, maar verdediger Glenn schoot zijn doelman te hulp en bracht redding op de lijn.
In dezelfde minuut moest de doelman van SSV het zelf opknappen en dat deed hij met een prachtige redding.
Dat de thuisclub niet wilde verliezen op de dag dat ze kampioen zouden worden konden de toeschouwers aan hun dadendrang zien.

Toch was het eerst SSV dat de score leek te openen, maar spits Casper had zijn vizier niet op scherp staan. In de omschakeling had de thuisploeg dat wel.
Een vliegensvlugge aanval werd omgezet in een doelpunt, zodat SSV in de achtervolging moest, 1-0.

Na een aanval van SSV, kreeg de ploeg van scheidend trainer Pim, een vrije trap, net buiten de 16 van Oostkapelle/Domburg, maar die werd vakkundig onschadelijk gemaakt.
Aan de andere kant moest doelman Ruben weer in actie komen, na weer een snelle aanval van de thuisclub en ook nu weer had hij een prachtige redding in huis en hield daardoor de schade voor SSV beperkt.
In de laatste minuut van de eerste helft een veelbelovende aanval van SSV, maar door een zwakke voorzet bleef de stand 1-0.

In de rust werd Glenn gewisseld voor Boudewijn.
Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van SSV dat een corner kreeg. Thomas vond het hoofd van Dennis, maar die zocht het doel te hoog.
Meteen daarna schakelde Oostkapelle/Domburg vliegensvlug om en de aanval werd bijna doeltreffend afgerond, maar de uitstekend keepende Ruben had opnieuw een prachtige redding in huis.
Na opnieuw een prachtige aanval van de thuisploeg hoefde doelman Ruben niet in actie te komen, want de spits kopte ver naast.
De dadendrang van de thuisploeg kreeg opnieuw een vervolg in een snelle aanval en opnieuw kwam de doelman van SSV als winnaar uit de strijd.

Regelmatig let SSV niet goed op bij ingooien van de tegenstander, waaruit menig doelpunt ontstond, maar deze keer was het andersom.
Claude kreeg de bal via een ingooi aangespeeld, maakte ruimte voor zichzelf en scoorde vol overtuiging de gelijkmaker, 1-1.
De thuisploeg rechtte nog maar eens de rug en ging op jacht naar de overwinning.
Aanval na aanval legden ze op de mat, maar doelman Ruben liet zich niet nog een keer passeren.

Vijf minuten voor tijd een historische wissel. Aanvoerder Thomas, die na 14 seizoenen afscheid nam van SSV, maakte plaats voor Peter, assistent trainer en met zijn 49 jaar, 7 maanden en 24 dagen, de oudste speler die ooit het shirt van het eerste elftal van SSV had aangetrokken. Het bracht geen wijziging in de stand op.

Na afloop had ik nog even een gesprek met aanvoerder Thomas over zijn 14 seizoenen bij SSV.
Hij was op 5-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij de plaatselijk voetbalclub Den Hoorn, een dorp in de buurt van Den Haag.
Toen hij naar Zeeland verhuisde is hij via verschillende clubs, waaronder Kloetinge, bij SSV terechtgekomen.
Hij dacht dat zijn eerste wedstrijd tegen Arnemuiden was, maar het was voor hem te lang geleden om zich dat te kunnen herinneren.
Thomas speelde 314 wedstrijden voor SSV en scoorde daarin 50 doelpunten. Hij had in elk seizoen dat hij voor SSV voetbalde gescoord, behalve dit seizoen.
Zijn eerste trainer was Jos van Belzen en speelde met bekende namen zoals de huidige trainer Pim Bruins, maar ook met Michel de Groote, Christiaan Boon, Mitchel van Belzen. Met Tom Kuitems en Dennis Dorssers, die nu ook nog een het eerste elftal spelen van SSV, speelde hij tevens zijn laatste wedstrijd.
De redenen waarom hij een punt achter zijn loopbaan zet waren zijn familie, maar ook zijn fysieke gesteldheid.
Hij gaat niet helemaal weg uit de voetballerij, zijn dochter speelt in de jeugd van SSV en hij gaat zich ook inzetten voor de technische commissie van SSV.
Als touwe supporter vond ik het prachtig om hem te zien voetballen met passie, een weergaloze balbeheersing en een prachtig spelinzicht.
Ik wens hem alle goeds toe in zijn verdere leven.

Volgend seizoen krijgt SSV een nieuwe trainer, een nieuwe asssistent-trainer en een nieuwe leider.
Fysio therapeut Niels, assistent scheidsrechter Sjaak en de trouwe supporter zullen ook volgend seizoen bij het eerste elftal van SSV hun steentje bijdragen.