Verdediging: Rowan Amperse, Timo Jansen, Dennis Dorssers en Kaj Waltaven

Middenveld: Tom Kuitems, Stef de Goederen, Rick Mulder en Coen Verschuren

Voorhoede: Casper van Sabben en Jeroen de Wild

Reserves: Erwin van de Linden, Promise Sieka en Mike van Zijl

Voor de wedstrijd gaf assistent trainer Peter Willemse aan dat wij de tegenstander onze wil op willen leggen en zelf het initiatief moeten pakken. We hebben accenten gelegd op plaatsen waarvan wij denken dat Arnemuiden gevaarlijk is. Vorige week hebben we in een te laag tempo gespeeld.

SSV ging deze keer wel voortvarend van start, al in de eerste minuut onderschepten ze de bal en Casper kreeg de kans om de 0-1 op het scorebord te zetten, maar hij schoot in het zijnet. Aan de andere kant kreeg Arnemuiden een corner, overgehouden aan een aanval over links. Die corner leverde weer een vrije trap op aan de rand van de 16, maar de spits had zijn vizier niet op scherp gezet en schoot naast.

Op het middenveld liet SSV zich de bal ontnemen en de thuisploeg schakelde vliegensvlug om. Een afgemeten voorzet en een niet te missen kans voor Souliman Abali en SSV stond binnen 10 minuten al op achterstand, 1-0

SSV liet het er niet bij zitten en zocht direct daarna de aanval. Via de linkerkant werd een aanval opgezet, die resulteerde in een corner. In eerste instantie werd de bal uitverdedigd, in tweede instantie schoot Rick op doel. Via een speler van Arnemuiden en de binnenkant van de paal ging de bal langzaam over de lijn, 1-1.

Na bijna een half uur spelen kreeg SSV een vrije trap, vlak bij de zijlijn, die het 16-metergebied van Arnemuiden in werd geschoten. De afgeslagen bal werd door Timo met een verraderlijke stuit op doel geschoten. De doelman bracht redding. Even later probeerde Jeroen de doelman van afstand te verschalken, maar ook nu weer, zij het met moeite, hield de keeper de bal tegen.

Na ruim een half uur spelen kreeg SSV opnieuw een corner, die weggekopt werd, weer ingebracht werd en wederom een corner opleverde, maar dat was het dan ook. Even later speelde Casper zichzelf goed vrij, schoot verdienstelijk op doel, maar de keeper gaf niet meer dan een corner weg.

Vlak voor rust een geknoei van jewelste in de verdediging van SSV, maar met veel kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. Ook nog net voor rust kregen de gastheren een vrije trap, vlak bij de achterlijn. Maar voordat Arnemuiden gevaarlijk kon worden blies de scheidsrechter af, vanwege een handsbal van de aanvaller. Het slotakkoord van de eerste helft was voor SSV. Na een aanval over links schoot Rick de bal over het doel, zodat de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Na ruim een uur spelen nam Arnemuiden het initiatief. Het begon met een counter, waar doelman Luuk aan te pas moest komen om redding te brengen. Vervolgens mocht Arnemuiden een vrije trap nemen, punt 16 van SSV. Zij vonden slechts het zijnet. Even later ontving de spits van Arnemuiden de bal uit een ingooi en voorkwam doelman Luuk met een sublieme redding dat Arnemuiden op voorsprong kwam. Als laatste kreeg de thuisclub nog een corner, maar die werd te hard voor het doelt geschoten.

Daarna trok SSV het initiatief naar zich toe. Een balovername en een snelle aanval met Coen en Rick in de hoofdrol. Rick schoot echter voorlangs. Daarna was het diezelfde Rick die de doelman op de proef stelde, maar die had een prima redding in huis. Aan een vrije trap voor SSV hoefde diezelfde doelman niets te doen.

Daarna werd Coen gewisseld voor Erwin, niet veel later een tweede wissel, Casper maakte plaats voor Promise

De laatste 10 minuten zette SSV nog eens aan. Kreeg 4 vrije trappen  in de buurt van het 16-metergebied van Arnemuiden, maar een doelpunt leverde het niet op. De ballen gingen, naast, over of belandden in de handen van de doelman. Vlak voor tijd nog een counter en 2 corners voor Arnemuiden. Ook nog een corner voor SSV in de extra tijd, maar dit alles leverde geen doelpunten meer op, zodat de ruststand tevens eindstand werd.

Na afloop was trainer Pim Bruins duidelijk in zijn commentaar, de eerste helft speelden we in een te laag tempo. In de rust had hij aangegeven dat de spelers het spel beter moesten lezen, daar ontbreekt het nog te veel aan in de ploeg. We hadden het verschil moeten maken om het Arnemuiden lastig te maken, maar dat hebben we zelf laten liggen. Hij vond zijn ploeg vandaag ook vleugellam en er was te weinig voetballend vermogen.

Aanvoerder Tom vond, n.a.v. de tweede helft de 1-1 wel terecht. In de eerste helft hadden wij wel meer controle. De laatste 15 minuten waren wij wel dreigend, maar scoorden niet. Wij zijn te veel in hun spel meegegaan.