G.J. de Pater

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdverslag SSV'65-NSVV

Aanvoerder Thomas kende de ploeg alleen nog van 2 seizoenen geleden, toen ze een goed voetballende ploeg hadden. Vorige week zijn ze goed teruggekomen van een 2-0-achterstand en hebben ze MZC'11 met 3-2 opzijgezet. Maar wij moeten gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn. Het ligt aan onszelf  welk resultaat we halen tegen deze tegenstander.

Assistent trainer Peter Willemse gaf voor de wedstrijd aan dat we een mondige ploeg zouden treffen. Zij hebben kwaliteiten in de voorhoede. Wij willen de verdediging van NSVV verrassen met lopende mensen op het middenveld. Maar wij moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Vorige week hebben zij een zeer goede tweede helft gespeeld tegen MZC'11. Hij verwacht dat NSVV het initiatief zal nemen vandaag.

Opstelling SSV'65

Doel: Luuk van Gilst

Verdediging: Tom Kuitems, Gino Sekreve, Kaj Walraven en Stef de Goederen

Middenveld: Thomas Mattheijer, Timo Jansen en Rick Mulder

Voorhoede: Casper van Sabben, Jeroen de Wild en Coen Verschuure

Reserves:Rico de Putter, Dennis Dorssers en Erwin van de Linden

NSVV begon zeer sterk aan de wedstrijd, had direct overwicht en voetbalde voornamelijk op de helft van SSV. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers. De spits van NSVV werd in stelling gebracht, maar in een 1 op 1-gevecht moest hij zijn meerdere erkennen in doelman Luuk. Niet veel later moest dezelfde doelman handelend optreden toen een aanval over rechts besloten werd met een prima voorzet.

Na nog geen kwartier spelen kregen de bezoekers een vrije trap, die genomen werd vanaf de zijkant en ook nu weer kon doelman Luuk zijn doel schoonhouden. Direct daarop kreeg hij weer werk te verrichten, nadat NSVV de bal had overgenomen en een sterke counter opzette. Twee corners en een makkelijk schot waren het gevolg.

NSVV liet duidelijk zien waarvoor het gekomen was, de 3 punten, want opnieuw een aantal counters en corners, waarbij doelman Luuk het opnieuw druk kreeg. Bij 1 van de corners hoefde hij niets te doen, die werd over zijn doel gekopt.

Deed SSV dan helemaal niets terug? Behalve een afstandsschot van aanvoerder Thomas, waarbij de doelman een corner weggaf, was het antwoord: Niet veel. Slechts een grote kans voor een leeg doel, vlak voor rust. Jeroen gleed uit en Coen schoot de bal in buitenspelpositie in het doel. De gele kaart die Stef kreeg was ook al geen reclame voor SSV.

Na rust ging NSVV gewoon door met snelle aanvallen opzetten. En opnieuw moest de doelman van SSV zijn kunsten vertonen. Daarna diverse aanvallen van de bezoekers waarbij doelman Luuk niets hoefde te doen, omdat er naast geschoten of gekopt werd.

Een ongeschreven wet in het voetballen kwam ook vandaag weer uit. SSV had nog weinig laten zien en NSVV miste kans op kans. De 1-0 werd ingeleid door Rick, die door de verdediging van NSVV slalomde en gevloerd werd. De penalty werd benut door Jeroen.

SSV kon welgeteld 3 minuten genieten van de voorsprong. Na weer een snelle aanval, kregen de bezoekers een corner. Jessy Fortes was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te koppen, 1-1.

Daarna een speldenprikje van SSV. Aanvoerder Thomas mocht een vrije trap nemen namens SSV. Ook de rebound was voor Thomas, die van ca. 35 meter de doelman op de proef stelde. Die kon ternauwernood een doelpunt voorkomen ten koste van een corner. Die leverde niets op.

Daarna werd Rick gewisseld voor Erwin.

NSVV ging verbeten op jacht naar de voorsprong. Een snelle aanval, ditmaal door het midden, werd tot opluchting van doelman Luuk in het zijnet geschoten. Even later werd hij bijna verrast door een lobje, omdat hij te ver voor zijn doel stond. Dit keer stond de lat een voorsprong in de weg voor de gasten uit Numansdorp.

Opnieuw een wissel aan SSV-kant, Kaj werd vervangen door Dennis.

Vlak daarna leed SSV balverlies in de voorhoede. NSVV schakelde vliegensvlug om. Deze keer kreeg het wel loon naar werken. Gijs van de Zande liet de uitstekend keepende doelman Luuk kansloos toen hij de verre hoek vond, 1-2. Vier minuten later leek Lorenzo Pengel het duel te beslissen door, al vallend, de 1-3 achter doelman Luuk te werken.

Daarna de laatste wissel bij SSV, Rico verving Casper.

Iets minder dan een kwartier voor tijd een schoonheidsfoutje van de keeper van NSVV, hij liet een hoge bal los, maar er was niemand van SSV in de buurt om het af te straffen. Bestraft werd Erwin wel, met een gele kaart, na een behoorlijke overtreding. NSVV had er kennelijk nog niet genoeg van, want het bleef de aanval zoeken. Dankzij goed ingrijpen van Tom werd erger leed voor SSV voorkomen.

Zeven minuten voor tijd leek de spanning weer terug te komen in de wedstrijd. Invaller Rico scoorde de 2-3. Een corner werd van dichtbij ingeschoten, maar net voor de lijn weggehaald. Rico wist de bal met zijn hoofd in het net te krijgen. Diezelfde Rico kreeg nog een klein kansje, maar de keeper redde zijn ploeg, zodat de 3 punten mee naar Numandorp gingen.

Een zichtbaar teleurgestelde trainer Pim Bruins zag zijn ploeg niet brengen wat het normaal gesproken kan brengen. NSVV was frisser. Sommige van onze spelers konden niet mee in hun tempo. We hadden de 1-0 moeten koesteren. We hebben prima getraind deze week, jammer dat het er dan in de wedstrijd niet uitkomt.

Ook de uitstekend keepende doelman Luuk was na afloop teleurgesteld. Hij had 3 doelpunten tegen gekregen was het eerst dat hij zei. Bij rust stond het nog 0-0, maar we hadden ook 3-0 achter kunnen staan. Hun spits was moeilijk te bespelen en we kwamen overal te laat. We hebben zelf weinig gecreëerd. Het was een onnodige en pijnlijke nederlaag. Die 1-0 was lekker, maar na de 1-3 volgde er geen slotoffensief van onze kant.