19 september 2020 15:00

Scheidsrechter

J. Simonse

Wedstrijdverslag SSV'65-Serooskerke

Aanvoerder Thomas Mattheijer gaf voor de wedstrijd aan dat de voorbereiding redelijk is verlopen. We hebben wat nieuwe spelers in moeten passen en dat ging aardig goed in de bekerwedstrijden. De selectie is kleiner geworden, dus we moeten oppassen met blessures.

Serooskerke is een stugge ploeg, die goed op elkaar is ingespeeld. Wij moeten dit jaar zeker voor het linker rijtje gaan.

Assistent trainer Peter Willemse vond dat SSV een goede voorbereiding had gehad. Het spel was nog wel wisselend, maar de resultaten aardig. Wij hebben aardig wat wisselingen in de ploeg gehad, maar het niveau stijgt met de week.

Opstelling SSV:

Doel: Luuk van Gilst

Achterhoede: Kaj Walraven, Timo Jansen, Gino Sekreve en Tom Kuitems

Middenveld: Thomas Mattheijer, Salim Sandee en Rick Mulder

Voorhoede: Casper van Sabben, Jeroen de Wild en Coen Verschuure

Reserves: Stef de Goederen, Erwin van de Linden, Rico de Putter, Dennis Weijers en Ruben de Kok.

Al in de tweede minuut kreeg SSV een corner, die genomen werd door aanvoerder Thomas. Het eerste schot op doel werd geblokt, de rebound ook, maar dat gebeurde met de arm van een verdediger, die direct rood kreeg. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Jeroen, 1-0.

Ondanks de numerieke minderheid, kwamen de bezoekers uit Serooskerke er in de tiende minuut gevaarlijk uit. Een vlotlopende aanval over rechts kon niet afgerond worden door een matige voorzet.

Na ruim 20 minuten kreeg SSV een vrije trap, genomen vanaf de zijkant. Opnieuw leek Jeroen het doelpunt op zijn naam te schrijven, maar het was jongeling Koen, die de bal over de lijn kopte, 2-0.

Na bijna een half uur spelen werd Serooskerke sterker, kreeg 3 corners kort achter elkaar, maar wist niet te scoren. Ook uit een vrije trap, genomen vanaf de zijkant, werd niet gescoord. Daarop volgde een vliegensvlugge counter van SSV. Salim en Jeroen konden met z'n tweeën op het doel afgaan en laatstgenoemde schoot beheerst de 3-0 voor SSV binnen.

Vlak voor rust nog een opleving van Serooskerke. Eerst moest een counter onschadelijk gemaakt worden door de verdediging van SSV. Daarna werd een vlotlopende aanval net naast gekopt. SSV deed daarna wat terug toen aanvoerder Thomas een aanval opzette, maar meer dan 2 corners achter elkaar leverde dat niet op. De laatste aanval voor rust was van Serooskerke, zonder resultaat, zodat de bezoekers met een 3-0-achterstand en met een man minder de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft was duidelijk waarneembaar dat SSV gas terug had genomen. Daardoor kreeg Serooskerke de kans om een mooie aanval op te zetten, die resulteerde in een corner. Daar vanuit werd doelman Luuk flink op de proef gesteld, maar met een katachtige reflex hield hij zijn doel schoon.

Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, zo'n 40 meter van het doel en Timo probeerde met een lepe bal de keeper te verschalken, maar die kon de bal nog net tot corner verwerken. Die corner werd vakkundig weggewerkt.

Het sierde Serooskerke dat het niet bij de pakken neer ging zitten, maar bleef de aanval zoeken. Slechte voorzetten of afrondingen voorkwamen dat Serooskerke een doelpuntje meepikte.

Daarna volgde nog een aantal wissels, Stef verving Rick. Casper en Coen werden vervangen door Rico en Erwin.

Het slotakkoord was voor Serooskerke. Vlak voor tijd een snelle aanval over rechts met een perfecte voorzet op de spits, maar die kopte slecht in. Doelman Luuk kon de bal makkelijk tot corner verwerken. De allergrootste kans voor de bezoekers om te scoren kwam na een blunder van SSV, dat de bal verspeelde. Twee spelers van de bezoekers konden op doelman Luuk afgaan, maar die hield zij doel schoon, zodat de eerste 3 punten van dit seizoen in Goes bleven.

Aanvoerder Thomas zei na afloop dat de wedstrijd voor rust al beslist was, met die 3-0 in ons voordeel. In de tweede helft namen we gas terug. Het is lekker om zo het nieuwe seizoen te beginnen.

Trainer Pim Bruins vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed gespeeld had en prima met de numerieke meerderheid is omgegaan. In de rust hadden we gezegd dat de ploeg op zoek moest gaan naar nog meer doelpunten, maar dat de defensieve organisatie intact moest blijven. De tweede helft was niet goed genoeg.