Zwaarbevochten competitie ouverture voor SSV´65 JO19-1

1e klasse 02

19 september 2020 11:15

Scheidsrechter

J Groen

Goed was het niet, winnend was het wel. De boys van SSV’65 JO19-1 openden de competitie
in de eerste klasse zaterdag met een 2-0-overwinning op WHS JO19-1. Met de nodige
noodverbanden en enkele individuele hoogstandjes bleef de blauwe brigade daarmee
ongeslagen in het seizoen.
Zwaarbevochten is wel een bijvoegelijk naamwoord dat bij deze wedstrijd past. Zonder Yaël,
Sander en nog steeds Amoz, maar met Joram de Bue als hun vervanger en oud-ploegmaat
Ezra als vlaggenist (topperrrrrrrrrr) gingen we de strijd aan. Na een kwartier moesten we
echter ook verder zonder Niek, want hij verdraaide ongelukkigerwijs zijn enkel (zie video).
Zijn vervanger Joram beleefde vervolgens een ongelukkige start toen hij een klap tegen zijn
neus kreeg. Het ging bloeden en bleef bloeden. Daardoor speelden we 20 minuten met 10
man, maar gelukkig keerde Joram na de pauze terug. Als linksback leverde hij een solide
wedstrijd was. Vanafdinsdag gaat hij ook met ons meetrainen.

Het fysiek krachtige spel van WHS viel ons aanvankelijk zwaar, maar toen de ban na de pauze
gebroken was, volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Aan de effectiviteit schortte het
nogal. Het was dat Mees een voorzet van Youri doeltreffend afrondde (1-0) en Ward in de
slotminuut nog een strafschop benutte (2-0). Dat zorgde voor de drie punten.

Tussen die doelpunten door misten we kans na kans, terwijl onze defensie onder leiding van
Huub en Mike weinig kansen weggaf. En als dat wel gebeurde, stond Ruben paraat. In de
eerste helft keerde hij met een katachtige reflex een inzet van dichtbij, hij kwam als winnaar
uit de bus in een 1-tegen-1 en na rust stopte hij een strafschop (die hij wel zelf inleidde).