2 - 6

SSV'65 JO11-1JM

3e klasse 03

26 oktober 2019 10:00

Na drie weken zonder wedstrijd hervatte onze JO11-1 de competitie afgelopen zaterdag in Wemeldinge, waar ze twee maanden geleden ook het seizoen waren begonnen. Zo goed als destijds in het bekerduel (1-10 en uitstekend spel) was het deze keer niet, maar zeker wel nog goed genoeg voor een gedegen overwinning: 2-6.
Op 31 augustus stonden we in korte broek langs de lijn in Wemeldinge, en ook ditmaal scheen de zon rijkelijk. De enige spelbreker was de windkracht 6 die over sportpark Boenze Boogerd trok. Daar hadden onze jongens moeite mee in de eerste helft, maar – en dat was het goede nieuws – de tegenstander had dat ook in de tweede helft. Voor rust kwam Wemeldinge een stuk beter voor de dag dan de vorige keer, toen ze werden weggetikt. Nu zaten ze er dichter op en maakten ze het onze boys moeilijk, waardoor die niet echt tot grote kansen konden komen, hoewel er bij vlagen wel prima samenspel te zien was. Tijn (2x) en Noa kwamen tot een schot, en Levi en Rik waren in een scrimmage dicht bij de openingstreffer, maar het was Wemeldinge dat verrassend op voorsprong kwam uit de rebound na een kopbal op de lat: 1-0. Pas gaandeweg het tweede kwartier begon het echt te lopen. Levi kwam een aantal keer gevaarlijk op via de rechterflank en Ché blonk centraal uit met doordacht spel.

Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Een voorzet van Levi waaide voorlangs, maar kwam daarna bij Ché terecht, die heel slim het gat zag en met een geplaatste schuiver in de hoek de keeper verraste: 1-1. Daar bleef het bij, omdat Ché’s schot net werd overgetikt, Levi’s knal op de paal belandde en ook de kopbal van Rik er net niet in ging. Meteen na rust nam Noa de voortrekkersrol over. Van zijn drie schoten ging de eerste op de lat, de tweede op de paal en de derde in het net: 1-2. Rik leek vervolgens de 1-3 te maken na een schitterende bal door het midden van Levi, maar zijn inzet werd op de lijn nog weggehaald. Nog geen minuut later tekende Rik alsnog voor de 1-3 toen zijn hoge bal van links, gedragen door de wind, zo over de keeper heen in het doel zeilde. Nog voor de time-out stond het zelfs 1-4. Levi draaide zichzelf vrij en schoot fraai binnen.

Na dat uitstekende kwartier kreeg Wemeldinge weer wat vat op het spel, wat resulteerde in de 2-4. Dat duurde echter niet lang. Christian had goed gezien dat elk schot dankzij de wind twee keer zo hard richting het doel ging, en hij haalde dan ook onmiddellijk uit toen hij eenmaal de kans kreeg: 2-5. De laatste minuten waren voor Rik. Eerst lepelde hij, na voorbereidend werk van Levi, de bal mooi over de kansloze keeper heen voor de 2-6. Tot slot raakte hij ook nog eens de paal. Maar ook 6 goals waren ruim voldoende voor de 3 punten