3e klasse 03

5 oktober 2019 8:30

Scheidsrechter

M.K. van de Ketterij

Na de galavoorstelling tegen De Westhoek was de euforie zaterdagochtend tegen Zeelandia ver te zoeken: onze jongens van de JO11-1 misten scherpte en liepen tegen een verdiende nederlaag aan. Je hebt van die wedstrijden waarin niets lukt. De bal doet niet wat je wilt en springt steeds van je voet, je verliest je duels, je vindt je medespelers met moeite of helemaal niet en het scoreverloop is ook nog eens in jullie nadeel.
Zo’n wedstrijd beleefde onze JO11-1 zaterdagochtend tegen Zeelandia. Het duel op de hondenrenbaan begon met een grootoverwicht voor de bezoekers. Niet verwonderlijk, omdat onze boys om 08.30 uur nooit hun beste wedstrijd spelen, maar deze keer duurde het wel erg lang voordat ze wakker waren. Die zwakke start leidde tot een vroege achterstand: 0-1. Pas na een minuut of tien gaf de thuisploeg een eerste teken van leven, toen Ché en Noa voorin actief werden en Tijn het eerste schot op doel loste (naast). Na de time-out werd het spel gaandeweg wat beter, de bal begon rond te gaan en dat resulteerde in onder meer een schotje van Noa en een doelpoging van Tijn.
Uit een prima vrije trap van Levi tekende Tijn oog in oog met de lange keeper van Zeelandia zelfs voor de gelijkmaker: 1-1! Dat zou een fijne ruststand zijn geweest, ware het niet dat gedraal op het middenveld toch weer een fatale uitbraak van Zeelandia inleidde: 1-2. In de tweede helft werd het spel weer minder. Steeds minder passes kwamen aan en er werden weer meer duels verloren. Gelukkig lette Sil een aantal keren goed op en kon hij redding brengen. Onze JO11-1 worstelde met zichzelf, maar het was – gezien de kwaliteiten die ze bezitten – ook weer niet ondenkbaar dat ze uit het niets ineens 2-2 zouden maken. Die hoop werd de bodem ingeslagen toen de bezoekers naar 1-3 counterden en de wedstrijd daarmee leken te hebben beslist. In het laatste kwart was er af en toe nog een opleving van de thuisploeg. Zo stuurde Noa Ché weg met een dieptepass, maar de keeper van Zeelandia stond helaas wel heel erg ver voor zijn doel.
Zeven minuten voor tijd werd hij toch verrast, toen Noa eerst de bal verspeelde, daarna terugveroverde en langs hem heen in het net schoof: 3-2. Wat volgde was een slotoffensief, waardoor Zeelandia aan de andere kant alle ruimte kreeg. Met een weergaloze sliding voorkwam Nuno echter op het nippertje de 2-4. Die bleef uit, maar dat gold ook voor de 3-3, hoewel Levi’s schot in de allerlaatste seconde maar rakelings naast het doel zeilde. Een teleurstellende uitslag tegen een prima tegenstander, één van de betere in deze competitie. Bijzonder: De Westhoek won al van Zeelandia, SSV van De Westhoek en Zeelandia van SSV. MZC’11 (11-0 tegen De Westhoek!) lijkt dit seizoen echter de te kloppen ploeg te zijn.